Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mucha ma neohúrila, dokonca som sa pri jej pozeraní nudil. Jasné, efekty sú tam pekné (ehm, trochu zlé slovo :)) a premena (a výkon) Goldbluma je úžasná. Ďalej sa mi páčila mierna psychologická línia filmu - to ako Goldblum presviedča Geenu Davis, aby sa transportovala tiež ... a vieme ako sa to skončí. Ale ak odstránime tie efekty, tak nám tu ostane len prázdy (kvázi)príbeh a množstvo výplne. Je to na 5/10, ale pokiaľ si dobre pamätám, v jednej scéne Goldblum otvoril skrinku a tam bol jeho odpadnutý polorozpadnutý penis :) - tak za to dávam 6/10. Ale je to dávno, čo som to videl, ak to tam nebolo, bod si odčítajte. Tento film ma nezaujal a je podľa môjho názora dosť preceňovaný ... i keď ako tak rozmýšľam, mal na viac. 6/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! ... Sakra, to sem nepatří... Cronenbergova Moucha není ryzí, ani prvotřídní horor, ale přiměřeně strašidelná a hodně nechutná úchylárna (v tom kladném slova smyslu), která relativně obstojně funguje i jako sci-fi drama, třebaže některé béčkové aspekty skrýt prostě nemůže. Co mě příjemně překvapilo, tak od počátku poutavý a po celou dobu svižný děj, byť scénář je dost lineární. Bavit se, bát a možná i trochu si ublinknout u Mouchy jde určitě, avšak od hororové atmosféry jsem čekal trochu víc a jen tak mimochodem, nechápu, jak se mohla Veronica s Brundlemouchou objímat, tím jakoby divákovi řekla "jen klid, je to jen kostým". 7/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze kultovní dílo a povinnost pro všechny hororové fandy. Cronenberg je hračička, vyhrál si s každým detailem a zásluhou jeho precizní režie nesledujeme hlavního hrdinu jen jako ústřední šachovou figurku v bezvýchodném postavení, ale spíše jím přímo jsme a jeho postupnou proměnu v odporné monstrum pociťujeme i na vlastním těle. U odolnějších diváků zůstane asi jen u mrazení v zádech, méně zdatným se může při pohledu na loupajícího se a slintajícího Jeffa Goldbluma i mírně zvednout kýbl. Tak jako tak, Moucha je zážitkem, na jaký se jen tak nezapomíná- ne pro každého, ale přesto zážitek :) 85% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Další dobrý pokus zfilmovat námět daný geniální stejnojmennou povídkou George Langelaana. Protože literární předlohu znám mnohem déle než tento snímek (mnou prvně viděný na konci 80. let), a velice ji obdivuji, neodpustím si srovnání: Cronenbergova Moucha je jedním z dobrých filmových horrorů 80. let, Langelaanova povídka je jedním z nejlepších horrorů všech dob. [Asi si podobná srovnání nebudu odpouštět ani v budoucnu, protože dnešní všeobecná neochota číst mě hluboce zarmucuje. Speciálně u horrorových fanoušků, kteří programově ignorují literaturu, jež dala jejich žánru takové klenoty, jakým je mimo jiné právě The Fly.] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedno z dnes už klasických horrorových diel minulého storočia. I keď tento film je vlastne len remakeom rovnomenného snímku z roku 1958, tak ho svojim spracovaním vysoko prevyšuje. Sledovať neodvrátitelnú premenu hlavného hrdinu v monštrum je vskutku strhujúce. Masky, efekty a herecké výkony sú vynikajúce. V životnej roli sa tu predviedol herec Jeff Goldblum. ***** ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Napsána, ale nikdy nenatočena, byla scéna následující po nepovedené teleportaci kočky. Bezdomovkyně vyruší Brundlemouchu (Jeff Goldblum) při krmení z popelnice a stane se obětí jeho trávících šťáv. Při krmení se pozůstatky bezdomovkyně se v Brundlemouše probudí Sethova lidskost a uvědomí si svou hrůznou existenci. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama