Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kriste pane! Stvůro! Jeden z nejzásadnějších hororů nejen 80. let, ale i světové kinematografie obecně a Cronenbergův čistokrevný nářez. Syrová podívaná, kterou doporučuji, ovšem jen silnějším povahám se zdravým žaludkem (pamatuji, že jsem film kdysi pustil mamce k žehlení jako kulisu a po půl hodině mě s tím vyhodila :-)). Některé scény jsou vážně nechutné, ale také děsivé a strašidelné, plné dokonalých maskérských orgií. David Cronenberg se ve Scanners a Videodrome postupně rozjížděl, aby se zde mohl naplno vyřádit a vměstnal do filmu celou řadu těch nejhrůznějších masek a zvláštních efektů, které si dovedete představit. Pozoruhodná tělesná proměna hlavního hrdiny odkazuje v té době na nechtěně populární nemoc AIDS, takže film má i hloubku a poutá kvalitním příběhem. Hudební skladatel Howard Shore se zde pěkně vyřádil a povedené je i prohození rolí hrdina/záporák v podání dvojice Goldblum/Getz. Stručně a jednoduše - Moucha patří i po letech k tomu nejlepšímu, co sci-fi horor nabízí a co je důležité, dokáže bavit i na několikáté zhlédnutí. P.S. Na DVD je výborně vytvořené interaktivní menu s poletující mouchou a zvuky nadzemky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedno z dnes už klasických horrorových diel minulého storočia. I keď tento film je vlastne len remakeom rovnomenného snímku z roku 1958, tak ho svojim spracovaním vysoko prevyšuje. Sledovať neodvrátitelnú premenu hlavného hrdinu v monštrum je vskutku strhujúce. Masky, efekty a herecké výkony sú vynikajúce. V životnej roli sa tu predviedol herec Jeff Goldblum. ***** ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by sa clovek za cal menit na muchu verim ze by to vyzeralo presne takto.Aj ked film vinika hlavne koli skvelym gore efektom, neda sa napisat ze film je len o tom. Cela premena od pociatocneho nadsenia s novych schopnosti az po tragicky koniec ked sa hrdina snazi zufalo zachranit je spracovana naozaj hrozostrasne-skvelo! Zivotna rola Jeffa Goldbluma. 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které nastavily metr, jak nahlížet k tématu teleportace (mimo jiné) a inspirovaly se jím mnohé jiné filmy, takže je na škodu, pokud člověk viděl nejdřív ty novější, stejně jako já. Nicméně masky fungují pořád stejně strašidelně a celé finále jsem byl napjatý, podobně jako u Carpenterovy Věci. Neumím si moc představit, jak nudně by to vypadalo dnes, po 35ti letech...78% ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • V čase 23:23 dává Seth (Jeff Goldblum) do teleportu větší část steaku a o chvíli později zkouší Veronica (Geena Davis) právě tento steak se slovy: „Dobrý, jen by to chtělo koření.“ Talíře přitom zůstaly původní, došlo jen k výměně masa. (DJMaroko)
  • Producent filmu Mel Brooks prišiel na premiéru s dámskou čelenkou, na ktorej boli pripevnené chlpaté uší, ako dôkaz jeho vlastnej premeny. (classic)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama