Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

majo25 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s francúzským originálom je remake nielen známejší a lepšie obsadený, ale má aj lepšiu trilerovú atmosféru. A to nielen na konci ako v origináli. Na druhej strane, s niektorými bodmi sa príliš nepára, ako napríklad príprava vraždy, a ide rovno na vec. Hoci je duo herečiek v hlavných úlohách známejšie, na plnej čiare ich zotiera menej známy Palminteri, ktorému rola sadla skvele. Trilerový záver je ešte lepší ako v originále. Aj keď obsahuje pár logických chybičiek a nepôsobí príliš vierohodne. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone je nadmíru krásná a přitažlivá žena i dnes, tak proč se proboha chová jako pistolník nebo námořník, když to není bezpodmínečně nutné? Isabele Adjani je křehká a dětsky půvabná s nádherně vlhkým pohledem, ale ani takové kočky nezachránily podprůměrný thriller. Námět je zajímavý, ale nedotažený a užuž jsem to chtěl vzdát, když se na scéně objevila Kathy Bates v roli bystrého a inteligentního detektiva a dosavadní plytkost jako by byla polita živou vodou. Přesto se film nedostal z podprůměrných hodnot, ale bude-li někdy jako příloha v novinách, 40 korun za něj dám. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Slabý remake už tak průměrných a přeceněnovaných Ďábelských žen... Jediný důvod, proč má význam se na tenhle kus podívat, je opravdu slušné, zejména ženské herecké obsazení, které však nic moc nepředvede (samozřejmě kromě Kathy Bates) a sem tam slušná atmosféra... Jinak je film předvídatelný až běda, zbytečně natahovaný a nudný... Za mě osobně ztráta času a tak trochu zbytečný film... ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Původní francouzská verze z roku 1955 je výrazně lepší. Tento remake byl sice obohacený o lesbické prvky, ale z poctivého francouzského policisty ve výslužbě, který byl jako vystřižený z nějaké detektivky, udělali policistku v invalidním důchodu. Také trochu opentlili konec ve snaze, aby byl dramatičtější, ale spíše to jenom pokazili. Tak to dopadá, když si někdo na původním dobrém příběhu chce přihřát svoji polívčičku. Co takhle vymyslet vlastní příběh? Jenže to nám moc nejde, že? Chechik a Roos by za tohle měli jít stát na hanbu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takhle zdupat vynikající film, snad jeden z nejlepších thrilleru, který kdy vznikl, je docela zločin. Sharon Stone vypadá jak barová kurva, bývala jeptiška neumí hrát a jejich povedenej chlap je slizkej až to bolí. Kathy Bates jako jediná ve formě, ale na původního detektiva z originálního snímku fakt nemá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Pittsburghu. (Terva)
  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)
  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)

Reklama

Reklama