Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka nás zavede do království, jehož panovník (E. Cupák) by se už tuze rád odebral na penzi. Chodil by po lese a sbíral houby. Jenomže jeho synáček, princ Jakub (M. Vladyka), se ke kralování ani trochu nemá. On se totiž nemá vůbec k ničemu! Pan otec král už si s ním neví rady. Však on už mu poradí Kuba (R. Hrušínský). Lék na lenost je totiž docela prostý! (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hudba hned v úvodu slibuje větší zábavu, ale ona to zase taková řachanda není. Pohádka naštěstí disponuje kvalitním hereckým obsazením, místy vtipnými dialogy a především nevadí, že je studiová, protože kulisy a dekorace se barví do zábavného hávu. Vzhledem k tomu, že není dlouhá, mohla by bavit i menší děti a nejen to, i pobavit. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka s překvapivě výborným obsazením o princi, který neuměl vládnout a nechtěl se ženit. Pohádka se v podstatě skládá ze dvou motivů, setkání a povídání starého krále Jakuba (E. Cupák) a kouzelného Houbového Kuby (R. Hrušínský ve velmi podivném lesním oděvu) v ´královské´ chalupě na houbách a vylomenin, jež předvádí v zámku nezodpovědný princ Jakub (M. Vladyka ve své oblíbené poloze roztržitého poplety). V dámských rolích se objeví chůva Kordula (typicky úsečná J. Jirásková) a služebná Nanynka (přitažlivá V. Cibulková). Velmi vtipnou postavu, věčně nasraného trpaslíka Poddubáka, jenž slouží Houbovému Kubovi a plní princovi jeho nerozumná přání, předvedl legendární F. Filipovský. Pohádka V. Karlíka obsahuje množství povedených vtipných dialogů a rozverných hlášek, ale na druhou stranu se občas jeví poněkud kýčovitě a rozpačitě, v každém případě se nejen díky hereckému mistrovství výše zmíněných jedná o výbornou odpočinkovou zábavu. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dám ty čtyři hvězdy, i když drak byl jen tříhlavý. Tato pohádka z archivu je sice tradiční kulisovou pohádkou s herecky výtečným obsazením a poněkud jednoduchým dějem, ale je tak bezprostřední, milá, pro děti bezproblémová, že hodnotím v rámci poobědových pohádek určitě jako nadprůměr. Princezny se sice moc nepovedly, jedna horší než druhá, ale pěkné scény s Jiráskovou to výrazně vylepšily. PS: natroublá úvodní i závěrečná píseň nepíseň a přání na houby a na draka mě dostaly:-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Buďte opatrní na svá přání, některá by se mohla i vyplnit, což může být taky na houby, nebo na draka. Žádná hlubina myšlení se nekoná, ale je to roztomile naivní, je tam bramboráky milující drak trojhlavák, plyšový ke všemu, tři princezny a princ, který je okolnostmi nucen usednou na královské kanape, dát si korunu na hlavu a pak už si jen přát. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní pohádka je dalším z mnoha papundeklových pekel, které tu vznikaly v 80. létech. Ačkoliv chaloupka, u které se potkal houbový Kuba (R. Hrušínský) s králem (E. Cupák) byla roztomilá. To ostatní je ovšem bizarní hrůza a stejné je tomu i s celou pohádkou, která je o tom, že král si dává tzv. dovolenou a vládnout za něj má jeho syn (M. Vladyka), jenž je bohužel obrovskej trotl. Pokus s drakem stejně tak nevyšel. Jeho roztomilé textilní tři hlavy mi připomínaly toho z pohádky ZA HUMNY JE DRAK či z BALÓNOVÉ POHÁDKY. [572. hodnocení, 22. komentář, 63%] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama