Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie režiséra George Cukora, kde hlavními hrdiny je dvojice právníků, Adam a Amanda Bonnerovi (Spencer Tracy a Katharine Hepburn) žijící ve spokojeném manželství. Vše se změní, když se při jednom soudním prosesu stanou protivníky a boj v soudní síni se přenese i do jejich osobního života. Příběh s nadsázkou a humorem vykresluje věčný boj pohlaví. (contrastic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jeden z nejslabších Cukorů, co jsem zatím viděl. Má to dobré momenty, ale celá ta proslavená chemie Tracy Hepburn tady vychází tak nějak do ztracena. Scénář má spoustu hluchých míst, mnohdy sledujeme desítky vteřin statického záběru, ve kterém dva lidé konverzují, ale vzhledem k tomu, že se bavíme o komedii (naivně jsem očekával screwball komedii), čekal bych, že se o svižné tempo budou starat sami herci, jejich repliky, ale i určitá dynamika střihu a záběrování. Nic podobného se nekoná a výsledkem je ospalá konverzačka s několika vtipnými momenty. Škoda. 5/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantasticky napísaná komédia, ktorý strieda jeden ostrý dialóg za druhým a skvelo pointuje vtipy. No to by nestačilo, keby tu nebol taký bohovský casting. Spencer Tracy a Katharine Hepburn majú neskutočnú chémiu (medzi máloktorým párom to takto iskrilo) ale fantastickí sú aj ostatní herci. Jedna z najlepších romantických komédií všetkých čias. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Duo Tracy-Hepburnová natočilo lepší filmy, ale tahle soudní konverzačka má rozhodně něco do sebe. Když se předem připravíte na to, že vás nepostihnou žádné záchvaty smíchu, jen se budete pobaveně usmívat, můžete být spokojeni. Zdaleka nejlegračnější je ale Judy Hollidayová ve své typické roli hloupé blondýny. Mimochodem, známý nezdvořák Spencer Tracy prý trval na tom, aby bylo v titulcích jeho jméno uvedeno na prvním místě a když se ho producent zeptal, jestli někdy slyšel o tom, že dámy mají přednost, Tracy opáčil: "Tohle je film, ne záchranný člun." 60 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu strach z Tracyho, který je ke Katheryne trochu starší. Ale nakonec to problém nebyl. Sedli si dobře, od začátku bavili, milě mě překvapilo, jak nekonfliktně, očekával jsem taškařici, ke které se nakonec schýlilo a humoru ubilo. Nicméně první polovina slušná zábava. # Dostala mě originální scéna s revolverem, kdy si manželka ještě před dvařmi do kanceláře nevěrného manžela pročítá návod ke zbrani. # Nebo dialog z vazby: "Co jste cítila, poté co jste ho střelila?" "Hlad" # Každopádně je celý film smutnou ukázkou amerického práva - v USA se nesoudilo podle zákonů, ale podle velkohubé argumentace už před 70 lety. # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Živá perlivá konverzační voda. Nádhera. Užila jsem si to a nechtěla, aby to někdy skončilo. Ráj pro moje smysly, byla jsem taky jedno ucho ("jsem jedno ucho" ... "to naštěstí nejsi"), ale slovní nahrávky střídaly smeče příliš rychle, abych si je v kombinaci s výživnými gesty mohla na poprvé zapamatovat. Tohle je typ komedie, která má na opakované podívání znovu co dát. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu byl Muž a žena. (Pavlínka9)
  • Skutečný příběh, který byl podnětem k projektu, se týkal manželské dvojice právníků Williama a Dorothy Whitneyové, kteří zastupovali manžele Masseyovy při jejich rozvodu, poté se sami rozvedli a uzavřeli sňatky s klienty, které zastupovali. (Hans.)
  • Existuje aj počítačom kolorovaná verzia. (Svadbos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno