Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem žádný zbytek jídla z fast foodu nevrhnul po nějakém populárním věštiteli počasí a tak za jednu ze zásluh tohoto snímku považuji skutečnost, že o tom budu do budoucna uvažovat. Druhou zásluhou je skvěle kamenný výraz Michaela Caina, který bez výraznější snahy hravě přehrál Cageovu křečovitou utrápenost. Tím u mne pozitiva končí, neboť já k filmu prchám před nekonečnými problémy všedního života a ty si na mne tentokrát nečestně počíhaly přímo na obrazovce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Denně čte dvě hodiny nápovědu a vydělává bez námahy a úsilí spoustu peněz. Proto po něm občas lidi hází koktejly. Chce se sblížit se svými dětmi, získat důvěru manželky, ale jedinej kdo má rozum je jeho otec. N.Cage je totiž KRÁL KRETÉNŮ! Bohužel na něj i vypadá..... Tohle je přesně ten film, který se vám musí trefit do nálady. Veselých momentů je zde pomálu, jen tak se probíráte životem D.Spritze a doufáte v optimistickej konec. Celkově mi to vyznívá jako film o ničem, ale v pohodě se na to kouká. Hlavně N.Cage a M.Caine jsou ti, kvůli kterým stojí tento film zhlédnout. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Výborný film, až mě to samotného překvapilo, jakoby si chtěl Verbinski odpočinout a prostě za pár dní natočit komediální drama o chlápkovi, kterému se vůbec nic nedaří (viz vtip - chlápek se plazí pouští, je otrhaný a naprosto vyčerpaný. "Proč mi to děláš...proč??!" najednou se roztáhnou mračna, tam vykoukne bůh a řekne "No...nějak mě sereš...") Ve filmu se nedočkáte klišé ani srdce rvoucích, nebo vše vysvětlujících scén - což je dobře, film jde po povrchu, nesnaží se nic řešit. Škoda, že se k nám film nedostal - pravda je, že by film asi masy neoslovil...ale přesto...škoda. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steven Conrad | Hudba: Hans Zimmer | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 22 miliónov $ | Tržby: 19,039,770 $ || Neprekvapujúci kasový prepadák. Emočná plochosť a schopnosť scenára znechutiť všetky postavy k nefandeniu je obdivuhodná. Blbé téma s blbými postavami v skvelom kabáte hviezdych hercov a inscenačného týmu. 3 len pre to, že vzťah otca a syna medzi Cageom a Caineom naozaj fungoval. 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Kvůli poněkud přihlouplému názvu jsem čekal lacinou dvouhvězdičkovou komedii. Misto toho jsem dostal sto minut úžasné, i když místy velmi deptající, hořké a pesimistické podívané (náladu mi to v tu chvíli nezvedlo - znáte to, když nemáte úplně nejlepší období, nevíte jaká vás čeká budoucnoust, před vámí spousta těžkých úkolů a závazků, nic se zrovna nedaří ), která ovšem definitivně přiřadila Nicolase Cage mezi mé oblíbence. Poslední dobou mě několikrát přesvědčil, že některé filmy stojí za to zhlédnout i kdyby to bylo jen kvůli jeho výkonu. Teď momentálně mě hrozně mrzí, že neumím moc dobře psát, rád bych napsal něco chytrého, protože tenhle film Opravdu chytrý je. Dokonale ukazuje, že člověk někdy může dělat cokoli a nedokáže se hnout z místa. Dojem bezprostředně po dokoukání: zasloužených 80%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)
  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • V Zimmerově soundtracku si zahrál na kytaru i režisér Gore Verbinski. (becki_tu)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama