Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím viděla jen českou verzi, na které se podílelo odhadem asi 5 dabérů (jestli je namlouvání více postav jednou osobou "uměleckým záměrem" jako třeba ve Futuramě, pak dle mého soudu hrubě nevyšel), i přesto jsem se docela dobře pobavila. Především absolutním nadhledem a nezúčastněností hlavní hrdinky. Na 5* ale Daria nedosáhne, protože občas válčí s načasováním, a tak některé fórky tolik nevyzní... Navzdory tomu se v každém dílu dočkáte solidní dávky ultrasuchých hlášek a kritiky té tuposti, která se nezadržitelně valí i k nám. P.S.: Všimli jste si, kolik jmen se shoduje s postavami z Glee? :-D ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Čas od času Daria pronese opravdu geniální hlášku, která by se měla zarámovat a pověsit na krk příslušným obětem jejího verbálního útoku. Bohužel ale také podstatnou část její znuděné existence na Lawndale High působí jako namyšlený pozér, který se za každou cenu snaží vypotit 'vtipný' komentář na jakoukoliv situaci. Působí to nepřirozeně a, což je mnohem důležitější, často je to dost nuda. Ostatní postavičky jsou stereotypní, ploché, bez jakékoliv tvůrčí myšlenky. To byl zřejmě účel, nicméně vzhledem k tomu, že dokážete s neomylnou přesností odhadnout, jak bude kterákoliv z nich reagovat a víceméně i co přesně řekne, jejich jediný příspěvek do mlýnku je nadhazování Darie. A ta mě teda zatím moc nepřesvědčila. // Vy všichni co tu citujete podle vašeho názoru ty nejlepší hlášky ze seriálu, nepřijde vám, že pro ostatní právě tyto nejlepší části ničíte? // Nejoblíbenější postava: Jake Morgendorff // 1.série: 55% ()

Reklama

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Nekonformní Daria, která je vždy nad věcí, těžce nepochopená okolím tvořeného blbci a přitom má téměř vždy pravdu. Má skvělou "kamarádku" Jane, která má umělecké cítění a se kterou tvoří neprůstřelné duo. Tyhle holky mě baví, trefují se do spolužáku, do dospěláků, zkrátka do všeho. Škoda, že jsem nechodil s Dariou do školy, byla by sranda. Animace je prostinká, ale hlášky holek to plně vynahradí. Dario třeba ti pomůžeme splnit jeden sen, myslíte ten, ve kterém lidé na ulicích vzplanou? :-D Vždy se těším na učitele s cukajícím okem :-D ()

clowieciq 

všechny recenze uživatele

Vďaka bohu (alebo skôr každému, kto sa pričinil o vznik) za tento seriál, veď neexistuje snáď žiadny mladý človek, ktorý vyrastal v 90. rokoch, ktorého by daria neovplyvnila (či už v dobrom alebo v zlom:) a trent je sexyyyyyyyyyyyy, teda bol ked som mala 13:)))) a vzhľadom nato, ako sú dnešné základné a stredné školy preplnené samými quin a britney, tak by som to dávala pozerať namiesto povinného čítania(och tvorba od slovenských spisovateľov, česť výnimkám, je taká strata času...) škoda, že nemáme program ako sick sad world:) ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohla poděkovat světu za nějaký vážně významný počin, byla by to tahle bizarní nádhera, která na mně v dětství nenechala nitku suchou. Hrdě mohu prohlásit, že "Akce Daria" splnila svůj účel a plně utvořila můj dnešní pohled na svět. Flegmatický, Sarkastický, Cynický, Nihilistický, Uštěpačný a jen trošku Egoistický aneb "Co tě nezabije..." Typický rozhovor mých středoškolských let - Kámoška na adresu spolužáka: Neni ti ho líto? Já: Mě je jich líto všech, ale úplně nejvíc je mi líto mě. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama