Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

charmin 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach veľmi príjemný film ( som jediná kt. sa fakt páčil??:) ), ale samozrejme k perfektnému mu trošku chýbalo. Ale.. kombinácia Colina a Salmy, so zvláštno-typickým príbehom mi prišla dosť zaujímava, a neviem ako v angličtine(pozerala som v češtine:/ , ale doteraz si pamätám ARTURO BANDINI - VEŠKERÝ MILOVNÍK ŽIVOTA. Dobrá hláška :) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Film je příliš zdlouhavý a má hodně sestupnou tendenci. Kdyby se hodnotila první hodina, tak dám 4, ale psotupem času se to už moc vleklo a prakticky o nic už nešlo. Dvě skvělé herecké hvězdy v rolích nudných postav. Bohužel, Donald Sutherland dostal prostor ve filmu asi na 4 minuty (jestli vůbec), takže v podstatě se tam neobjevil nikdo jiný než Colin a Salma. Příliš dlouhá nuda, kde se pořád díváte na to samé. Ani ten konec mě nedokázal obměkčit. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Celý život som sa pýtala prachu, prečo som naň alergická... a keby len naň. Peľ trávnatých bylín, roztoče, latex... no nič. Odpoveď neprichádza, prach nečujne sedí na skrini. Nečujne ako tento bezpohlavný film, ktorým sa dá ale pomerne štýlovo prenudiť až do víťazného konca. A áno, Selma Hayek je obrovská krásavica. Raz darmo, tmavá krása akosi vždy víťazí nad tou jemnou "blondínkovskou" na celej čiare. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Film podle stejnojmene knihy Johna Fanteho //oblibence meho oblibeneho spisovatele Charlese Bukowskiho // , je velice pekne a verne zpracovan. Vidim ono okno do kopcu, Camilu, Artura a jejich malicherne sceny v kavarne a vzpominam na knihu a na to, ze me predstavy o prostredi a postavach nebyly tem filmovym vubec vzdaleny. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tak skvěle obsazené a řemeslně nepochybně zdařilé a přitom tak nemastné neslané a plytké melodrama... :-/ . . . To se tedy fakt ptám, jak je tohle možné... Navíc tedy pro našince na čétéčku opět naordinovaný zcela jalový český televizácký dabing a ořez otřes na 4:3 dovršil u mě pocit marnosti, utopené někde v prachu mainstreamové pouště... Ani tu slzičku za nádhernou šelmičku Salmičku už jsem pak neměl ve vší té emoční vyprahlosti sílu uronit... ;-) . . . Ale tři hvězdičky nakonec musím dát, protože to by potom na ty naše tuzemácké plytkosti musel zbývat většinou už jen ten odpad... - - - P.S. Možná tedy někdy na dvd - myslím si, že vidět tenhle film tak jak si zaslouží by nakonec i minimálně za ty tři hvězdy stálo... - - - - - (Poprvé viděno 26.1.2009 na ČT1, komentář zde jako mnohý - 27.1.2009) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V snímku se měl původně objevit Val Kilmer, ale nakonec si roli rozmyslel. (imro)
  • Robert Towne nabídl postavu Camilly Salmě Hayek již během příprav projektu. Byl odmítnut, neboť se Salma nechtěla zaškatulkovat jako Mexičanka. Roli přijala o osm let později. (imro)

Reklama

Reklama