Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

DDT 

všechny recenze uživatele

Klasický případ filmu s příliš málo postavami, kdy "klíčová" :-) otázka "Kdo je padouch?" má jen malý počet možných odpovědí, takže diváka nelze moc překvapit. Nepovedlo se to ani "Klíči". I když závěr je celkem ucházející a diváci po odchodu z kina nebudou vyloženě naštvaní, přesto tenhle film není ani náhodou "děsivý a strhující" jak píšou v infu. Spíš naopak. "Klíč" recykluje řadu hororových klišé, která už dnes nedokážou vyděsit ani malé děti. Navíc jsem nepochopil, v čem konkrétně je tajemný onen titulní klíč, který podle mne není "zdánlivě obyčejný" (Info distributora), ale opravdu obyčejný, prostě jen (překvapivě) dokáže otvírat dveře. Film se stejně dobře mohl jmenovat "Strašidelný dům", "Tajemství půdy", "Mysteriózní elpíčko" či dalších dvacet názvů, které by se daleko víc vztahovaly k jeho obsahu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný duchařský voodoo horor. Rozjíždělo se to poměrně zvolna a dá se říct, že v prvních 45ti minutách se prakticky nic nedělo, pokud nepočítám jeden ksicht, který udělal John Hurt ve vaně - ten mě ovšem fakt vylekal. Nicméně držela mě u toho jenom Kate Hudson, na kterou byl moc hezkej pohled.Druhá polovina už byla parádní - temná atmosféra starého domu na samotě, napětí se dalo krájet a do toho zlá stařenka Gena Rowlands.................no co víc by si mohl fanoušek hororů přát. A ten konec - čekal jsem všechno možné, ale tohle ne. Škoda pomalé první poloviny, ale i tak je to velmi příjemné překvapení. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

její práce je starat se o lidi. stařík Ben má před sebou tak měsíc života, nemluví a bydlí v krásném tajemném domě, ve kterém nejsou zrcadla. nikde. ale je tu Benova manželka, která má starost, aby Caroline porozuměla jejímu domu a také univerzální klíč....finále příběhu je opravdu originální. dalo mi zapomenout, že jsem sledoval pouze horor o domu, ve kterém straší. během filmu se nenudíte, navíc tu jde o zajímavé věci jako je voodoo, což mě zajímá. nekřičel jsem strachy, jen tiše seděl a hleděl. takže: hlavně díky závěru, za 4. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ehren Kruger se evidentně autorsky vyšťavil už při remaku prvního Kruhu, jelikož dvojka moc inteligence nepochytila a o Klíči se dá říci to samé. Není to sice úplně blbé, ale v některých momentech trestuhodně vyprázdněné. Softley umí točit dialogy na jedničku, ale atmosféra mu uniká – hrdinka bloudí po domě a přitom znalejší divák tuší, že žádní bubáci na půdě nejsou. Malé plus za relativně chytrou pointu a to velké za pěkný zadek Kate Hudson. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Úprimne? čakal som viac... podľa daného hodnotenia som sa konečne odhodlal na "bu bu bu" kľúč a čakal som... nič však nenastalo. Prvá polovica filmu takpovediac spĺňa kritéria mystery až na pár kliše, avšak v druhej nečakaný zvrat... uuu tzv. thriller! Radím do fronty priemerný + sem, tam vydarená scéna. 4/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)

Reklama

Reklama