Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

mm13 

všechny recenze uživatele

Scenár dá sa povedať v rámci žánru bezchybný, finále geniálne. Problém je ale v Softleyho réžii. Čo svedčilo K-Paxu alebo Krídlam vášne tu už vyslovene kazí dojem. The Skeleton Key chcel byť HOROR a pýtal si total brutal masaker, nie TV prístup. Málo temné, málo husté, málo diabolské, nehovoriac už o tom, že taký Alan Parker by z toho urobil psychologickú drámu s myšlienkou, nie iba síce neurážajúcu, no poľahky zabudnuteľnú skladačku... Ideálne vo dvojici, kde tá druhá polovička nepozerá horory lebo sa "strááášne bojí", ale nejaký by predsa len skúsila. Kľúč hororom je, ale fanúšika či trošku náročnejšieho diváka uspokojí ledva z polovice. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skeleton Key na milimetr přesně zapadá do šuplíku ryze atmosférických horrorů bez kapky krve s haldou napětí navrch. Na celkovém výjevu filmu a jeho perfektní strašidelné atmosféře pracuje každičký detail – od cvrkotu kobylek a vrzající podlahy, až po interiér domu. Vedle zpracování na jedničku je tu klasicky vypadající příběh staršího bubudomu s bohatou historií, se kterým bych se velmi plně spokojil. Kazy na kráse, a to mírný odklon od horrorové linie a marnění divákova rozpololožení v trochu zbytečně překombinovaném námětu, ale kompenzuje Hudsonka svým fitnessoidním tělem. Atmosférickou alternativou je duchařina Ti druzí. Alternativa: The Others, Orfanato, Darkness, House of the Devil. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšleno, to se mi moc líbilo. Sice celkový děj je už slabší, ale i tak nemůžu říct, že bych se v některých pasážích vyloženě nudil, protože, na rozdíl od jiných hororů, se v něm, i když někdy pomalu, ale stále, něco děje. Pár strašidelných okamžiků se v tomto "hororu" objeví, určitá (nutná) dávka mystična a nadpřirozených sil vůbec není na škodu, něco je hodně čitelné, něco ale ne, a to něco mě na konci dostalo (nebo jsem možná jen natvrdlej, že mě to nenapadlo už dřív). Každopádně silný závěr ve mě zanechal dobrý dojem z jinak průměrnéhbo filmu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K smrti mě nudila totálně šablonovitá kostra filmu, pane na nebi to už Amíci nedokáží ani vymyslet nějakou jinou zápletku? Od začátku okamžitě uhodnete, s kým není něco v pořádku! Za tu pitomou neoriginalitu a klišovitost i za dementní konec dám velmi nízké hodnocení, protože sledovat podobný vtákoviny mě už nebaví. A veliká škoda toho, protože potenciál byl více než slibný. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Slušný horor, u něhož jsem se tak dvě třetiny opravdu bál, potom to díky odtajnění tajemství tak nějak vyprchalo, ale pořád jsem se slušně bavil. Kate Hudsonová bojující proti neidentifikovatelnému zlu ve starém baráku je docela k sežrání, a John Hurt prosící svým němým pohledem o pomoc vyvolává v divákovi podobné chvění jako letmý dotek neznámého v černočerné tmě. Ve filmu mě vyloženě rušili (asi tak dvě) scény z nějaké diskotéky, kde hrdinka se svou kamarádkou tancuje na nějakou pochybnou „moderní“ hudbu. Nějak mi to nezapadlo do té pochmurné hoodoo atmosféry, která jinak celý film ovládá. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)

Reklama

Reklama