Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Faye 

všechny recenze uživatele

Starý dům bez zrcadel, půda plná haraburdí a dalších podivných věcí, univerzální klíč a černá magie (vůbec bych si s něčím takovým nezahrávala!!!). K tomu jednoduchý pokyn „Buď hodná na mého muže i dům.“ Duchařská atmosféra se spoustou rekvizit, které k ní patří a překvapivý závěr.... za který dávám 4*. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

No hororový fanúšik nebude spokojný na 100% ale pokiaľ máte radi atmosferické thrilleri tak je to niečo pre vás a svojich fanúšikov určite nesklame ani Kate Hudson. Žiadne lakačky sa nekonajú ale príjemná mrazivá atmosféra sa tu z časti nachádza takže film dokáže upútať, ale to platí až o druhej polovici do ktorej sa dostanete až po prekonaní neskutočnej nudy pri ktorej sa vám môže ľahko stať že zaspíte. Inak čo sa týka formálnej stránky je to v súčasnosti štandard podobne ako priemerní herci. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Skeleton Key na milimetr přesně zapadá do šuplíku ryze atmosférických horrorů bez kapky krve s haldou napětí navrch. Na celkovém výjevu filmu a jeho perfektní strašidelné atmosféře pracuje každičký detail – od cvrkotu kobylek a vrzající podlahy, až po interiér domu. Vedle zpracování na jedničku je tu klasicky vypadající příběh staršího bubudomu s bohatou historií, se kterým bych se velmi plně spokojil. Kazy na kráse, a to mírný odklon od horrorové linie a marnění divákova rozpololožení v trochu zbytečně překombinovaném námětu, ale kompenzuje Hudsonka svým fitnessoidním tělem. Atmosférickou alternativou je duchařina Ti druzí. Alternativa: The Others, Orfanato, Darkness, House of the Devil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má hrozně milý závěr, ale jinak se jedná o totální kokotinu. Strach ani žádný druh napětí zde není vůbec. Herci zde hrají nejspíš jejich standardy, které ovšem z globálního hlediska standardní nejsou. Příběh je neustále se kriplovsky vyvíjející a potěšil mě zde skutečně pouze ten závěr. Docela na nasrání je i fakt, že během prvního pohledu na postavy poznáte, kdo se řadí k těm hodným a kdo ke zlým. Myslím, že se zde odpadu nezvládnu vyhnout, neboť drtivou většinu stopáže mě pojídala nuda. Ovšem tento odpad řadím k těm lepším. EDIT! Po druhém zhlédnutí nějakou tu hvězdičku přeci jen dám. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ehren Kruger se evidentně autorsky vyšťavil už při remaku prvního Kruhu, jelikož dvojka moc inteligence nepochytila a o Klíči se dá říci to samé. Není to sice úplně blbé, ale v některých momentech trestuhodně vyprázdněné. Softley umí točit dialogy na jedničku, ale atmosféra mu uniká – hrdinka bloudí po domě a přitom znalejší divák tuší, že žádní bubáci na půdě nejsou. Malé plus za relativně chytrou pointu a to velké za pěkný zadek Kate Hudson. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)

Reklama

Reklama