Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o dávné lásce krále (J. Kanyza) k vládkyni Jezerní říše Memě (M. Vančurová). Ti dva se měli rádi, ale jejich cesty se rozešly, což Mema pociťuje jako zradu. Proto také před lidmi svou dceru Černovlásku (K. Špráchalová) varuje. Jenže jejich dávný cit znovu ožívá ve chvíli, kdy se Černovláska zamiluje do prostého chlapce (D. Prachař), přítele králova syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A máme tady aspiranta na nejhorší TV pohádku. Tvůrci si nedali moc práce s kulisami, které v podstatě zavěsili někam ke stropu a hned měli jezero a vodu. Ani ty šňůrky nezakryli. Za rohem se pak udělal malý plácek jako královský zámek. A pohádka měla hotovo. Kostýmy také stály za to. A šermířský souboj? O tom snad ani netřeba hovořiti. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Kamila Špráchalová, Daniel Rous, Jan Kanyza... Ne, to není protentokrát squadra výrazných hlasů v dabingovém studiu, nýbrž docela příjemné herecké obsazení krátké svižné pohádky. Příběh už je ovšem, taaak čitelný - nicméně na pohádku ucházející. Ale ta výprava :-(. Když vím, že půl pohádky se točí kolem jezera a oni vymyslí takovou hrůzu na špagátech... Škoda, hodnocení mohlo být ještě kapánek víš. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Typická česká televizní pohádka z konce 80. let na nedělní odpoledne po obědě. Levné triky ala voda přes obrazovku či mlha, aby to vypadalo, jakože se děje něco kouzelného. Ještě horší než ty triky jsou samotné interiéry, které vypadají jak v nějakém okresním divadle. [185. hodnocení, 12. komentář, 44%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Herdek, další pohádka,. u které bych přísahal, že už jsem ji hodnotil a komentoval - nemaže náhodou někdo na ČSFD sem tam z nudy komentáře? Tak ještě jednou - Kanyza dost unavený, celé vyznění ve stylu Cimrmanů (SPOILER! to není tvoje snoubenka, to je tvoje sestra), některé scény chybějí (třeba útěk černovlásky v závěru) a Kamče Špráchalové černé vlasy prostě nesluší, líbí se mi víc ve svých vlastních špinavě blond. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Půl hodina vyměřeného času je na tuto pohádku až až. Pokud by byla delší, všechno by se bohužel rozmělnilo v jednu velkou nudu. Příběh je to docela zajímavý, ale bohužel jako přes kopírák. Podobný námět už jsem viděla několikrát. Jediní herci, kteří něco pořádně hráli, byli Jan Kanyza a Marta Vančurová. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Skladba, která zní při závěrečné scéně při tanci, byla převzata z filmu Slasti Otce vlasti (1969). Při večerní hostině a tanci na slavnosti pořádanou ve městě Lúky, kdy Jan Lucemburský povídá své tanečnici: „Selavi proti životu je i královský majestát směšný,“ zní stejná skladba. (horskejvlk)

Reklama

Reklama