Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reality-show, která jde ve všem nadoraz. Do velké sklepní místnosti je zavřeno šest účastníků podivné reality-show nazvané Všichni za jednoho. Jejich úkolem je vydržet spolu ve stísněných podmínkách nejméně po dobu jednoho měsíce. Na konci je čeká milionová odměna. Problém je, že pravidla hry nejsou tak docela jasná. Všichni přítomní vytvoří jakousi umělou rodinu: "otcem" je nezaměstnaný popelář Vladimír, "matkou" nesmělá venkovanka Renáta, "dětmi" jsou student sociologie Pavel, do sebe uzavřená dívka Kamila a optimistický dobrodruh Petr. Posledním členem skupiny je "děda", bývalý vězeň z uranových dolů. Skupina prochází těžkými zkouškami vzájemné důvěry, ponorkovými stavy a vypjatými situacemi. Nikdo nemá ponětí o čase, neboť zde není denní světlo ani fungující hodiny. Napětí se zvolna stupňuje až k nesnesení. Pokus o únik z uzavřeného prostoru se nezdaří. Hráčům nakonec dojde, že na povrchu země se zřejmě stalo něco, kvůli čemu zůstali nadobro zapomenutí...
Nezávislý český snímek je prvním celovečerním dílem scenáristy a režiséra Karla Žaluda. S nadsázkou odhaluje temné stránky světově rozšířeného televizního žánru reality-show. Lze dokonce mluvit o vizionářské inspiraci: scénář k filmu totiž vznikl dříve, než se tento typ pořadu objevil na českých obrazovkách. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

wetlinq

wetlinq (hodnocení, recenze)

Pro mě jeden z nejlepších českých filmů za posledních pár let.Vynikající nápad a i přes ne moc početné obsazení má fil spád a nenudí spíše vás drží stále ve střehu a dloho po konci vám stále doznívá v hlavě. nemůžu jinak plných pět

TheFoxXRX

TheFoxXRX (hodnocení, recenze)

Myslím že docela povedený film,rozhodně dobře ukazující dnešní společnost. Charaktery jsou dost zjednodušeně vymyšlené a snadno zaškatulovatelné (zřejmě každý si najde svého oblíbence :) ),avšak to mi přijde špíš jako reakce na lidi,kteří se opravdu chovají tímto způsobem,by dokonce mi přijdou mnohem zajímavější,než lidé v opravdových realityshow,kteří se odlišují pouze pohlavím v hromadě tuctu blbů.Rozhodně musím říct, tento film mě mnohonásobně zaujal víc než všechny realityshow kolem.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Dudek: Tak jen tak po čásku ;-) ... Dogma nedogma, kam teda sakryš chodil celej ten čas onen chuděna dog chcát a srát? (!) . . . :o)

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

velkyvezir: Přečti si manifest Dogma 95 než začneš žvanit. Děkuji

Caramellow

Caramellow (hodnocení, recenze)

Vyboné..pěkné..taky sem to ohodnotila vysoko..jen mi tak nesedělo pár drobností a nemohla sem se zbavit pocit, že tvurci se inspirovali námětem a je to něco jako kostka nebo saw počesku...Každopádně se mi to libilo bo sem v tom zahlédla odlesk jakéhosi třetího rozměru,který zrovna seděl pro mou aktuální situaci...

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Pro hirnlego: Božínku, to je ale bizzarrrr...:-) Ukaž mi jediné slovo, kde jsem řekl něco o podplácení (uplácení, placení atd.). Ty mě fakt trápíš... ;-) To tu vypustil trouba (musím to tak říct - ale ať si to z té naší polemiky a argumentů posoudí každý sám) ChG. (02.02.2007 12:19) aby mi to nandal, když už nevěděl, kudy kam - a jak vidno, už to tu žije svým životem jako nějaký můj výrok... :o)) - - - - - Fakt už se tomu zase začínám smát... :-D - - - - - Pro CheGuevara: Jo, řekl jsem, že na to nemáš, protože když mi vkládáš do úst cosi, co jsem nevyřkl (viz. výše), to už nemá jakákoli diskuze cenu. Zase by to byla jen slovní masturbace... - - - - - Dlabajda na to. Každopádo - film už je v modrých (3.2.07 cca v 6:00 k ránu), protože fandíci a emotici zkrátka vystříleli své kalibry a teď už zjevně hodnotí jen myslící lidi. A jinak tímto neříkám, že se myslícím lidem nemusí tenhle film líbit! Jen jsou schopni ho hodnotit střízlivě a bez nějaké hysterie a potřeby glorifikace. V kontextu a srovnání žánrově obdobné světové tvorby... Byť je fakt, že na obdobná kulturně-společenská témata se šance přece jen tak nepromarňují a asi tak slabé filmy prostě netočí...

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Igi.B: Jojo, já v podsatě nemám na nic, jsem bezmezná a hnusná nicka, která si jenom na něco hraje. Nemám na to. Jsem jenom nula. :o( Nikdy jsem nic neuměl, pouze balast a přetvářka, to je mé pravé já. Mé hlubší já je pouhou iluzí, jsem prostě ubožák. Chjo to je zase depka. Ale jinak si stojím za tím, že se mi to líbí a respektuji to, že se to nelíbí tobě. Tož tak, myslím že naše stanoviska jsou víc než jasná. Co k tomu dodat.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

igi: Snad jen ke svým slovům dodám (pokud to nevyplynulo už z předchozího), že tenhle film neberu jako jak ty říkáš "artistní" či jakkoli "umělecký", případně "úžasný" - smála jsem se v nevhodných okamžicích a kroutila jsem hlavou nad promarněnými šancemi na vytvoření nějaké "husté atmosféry" - avšak opravdu jsem měla pocit, že koukám na něco, co mě docela baví a není taková bezduchá píčovina, jako např. již zmiňovaní Snowboarďáci. Kvalita snímku je na úrovni amatérského filmu, herci jsou jen o něco lepší a scénář je opravdu spíš naivní než "napínavý" - dávám necelé 2,5* a za aspoň tu trochu originality a vybočení z "normálu" - byť se to tvůrcům zrovna dvakrát nepovedlo - zaokrouhluji nahoru. Je mi jasné, že tyhle 3* jsou mnohem méně hodnotné než u většiny mých tříhvězdičkových filmů - ale já už jsem prostě od přírody hodná holka a klidně téhle české blbůstce tu jednu hvězdu přidám. Ovšem to procentuální hodnocení (a červená barva!) vypadá u tohohle snímku opravdu spíš tak trochu jako recese.

Takže mě si kdyžtak k těm "podplaceným hodnotitelům" nepřičítej, dík :-* .

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Já už jsem to myslím vše řekl, už vpodstatě na počátku ve svém komentáři (narozdíl od tebe jsem ho nemusel tak zásadně vylepšovat - a nad tím jsem se teda fakt trochu pousmál - např. ta tvoje slova o komedii... - ty už prostě zase jen žvaninkáš a protože na to nemáš, byl by to jen další nekonečný debatní příběh... :-) a už nad touhle kauzou tady nebudu ztrácet čas. Když si vezmu už teď ty promarněné hodiny o >hovnu< , fakt ten poměr >cena - výkon< nemá pointu... Ale možná ti mladí kluci tady... - můžeš s nimi rozumovat... ;-) - - - P.S. Kdybys chtěl zase něco přepisovat, pro jistotu sem lupnu ten tvůj elaborát: CheGuevara **** - 01.02.2007 - "Opravdu dobrá záležitost, která přestože pochází z českých luhů a hájů, tak si nic nezadá se zahraničními produkcemi. Tak na tomhle jsme se vážně vytáhli. Kousek je to vskutku originální a ona mysteriozní atmosféra je velice zručně budována. Kamera a hudba je na české poměry opravdu špičková. Postavy jsou jednak dobře zahrané, ale i napsané. Dialogy sice působí někdy dost absurdně a vtipně, ale to byl IMHo zámer tvůrců. Ono je to totiž i dobrá komedie, u které jsem se bavil nad skvělými hláškami a hereckými kreacemi. Režie je taky velice zdařilá a Karel Žalud točit jednoduše umí, dovolí si i několik opravdu dobrých režisérských finesek. Všichni do jednoho je snímek sice jiný, ale o to lepší! Tento film si prošlapává svoji cestičku originality a já jen doufám, že je to pouze jedna z prvních vlaštovek. Víc takových Žaludů v české kinematografii. PS: Jednu hvězdičku nakonec ubírám po ranním vystřízlivěním. Ale jinak mohu doporučit všem."

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Igi.B.: Srovnání s "Vesnicí" je víc než příznačné. Obě dílka jsou si v podstatě celkem podobná a já se nebojím říci, že i kvalitou. Je pravdou, že u Vesnice jsem se bál jak o život, ale u tohoto snímku, ne až tolik, i když pár mrazivých momentů tu opravdu bylo. Tam kde by byla jenom pouhá bezemoční vata jsem já nacházel humor. Skvělé hlášky a absurdní situace ve mě evokují i žánr komedie. A u mě i tahle "komedie" fungovala stejně jako opravdu brutální Thriller. Vesnice byla horrorovější a dražší, ale toto bylo vtipnější a levnější. Pořád mi to vychází na 4* a s porovnáním s Vesnicí, ještě o to silněji. No já v tom ani hru na umění nenašel. V čem si to na to umění hraje? Konkretizuj. Abychom se nemíjeli pochopením termínů. :o)

Suki

Suki (hodnocení, recenze)

ako film ozaj nic moc, skor by som to bral ako dokument, rozhodne tento snimok je ovela lespi dokument ako drama...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Hustá atmosféra? A kde by tam asi mohla vzniknout? Ne, neměl jsem pocit, že se zadusím. A vůbec, viděl jsi někdy normální reality show, jak ty píšeš? Tady jde o chování postav, šroubovité dialogy, nepřirozené působení postav. A oni přehrávali (a to dost), to je to oč tu běží... A filmy jsou tu pro zábavu :)

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Vida! A jsme u toho žánru... :-) V dřívějších příspěvcích do diskuze jsem to sem nechtěl plést, abych v tom nedělal ještě větší guláš, ale když jsi to nakousl... - Mrkl jsem se do tvých hodnocení, kde máš v žánrově obdobném filmu - a zde by opravdu patřilo víc to "Thriller / Drama / Horor" - stejné hodnocení jako já. Nakonec i naše komentáře vcelku (subjektivně ;-) vystihují, o co jde. Mám na mysli film "Vesnice". Tak, a teď si srovnej tyhle dva filmy. A jestlis dal "Vesnici" ty bezesporu (!) zasloužené ČTYŘI hvězdy, tomuhle dílku je prostě se soudným rozumem dát nemůžeš. Tedy já osobně určitě ne. A proč jsem dal jen jednu - to už jsem zde snad jasně formuloval. Jinak - "umění" to právě bohužel není. Jen si to na to hraje... A řemeslně? No, jako nezvládnutý debut - poctivá jedna hvězdička. Nakonec, i tohle už jsem zde v diskuzi okecal... :-)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Igi.B. Jojo ubral, ráno jsem vystřízlivěl a poznal, že ta jedna hvězdička navíc byla za to, že to bylo český. Nadržovat se nedá a vzhledem k takovým filmům, kterým jsem dal taky 5* je to trošku nespravedlivé. Ale stále je to pro mě solidních a neochvějných 80%. Prostě líbilo, no, stejně jako Cimrovi. Ale nazývat tento snímek snahou o umění se mi zdá trošku přestřelené. Je to prostě dost dobře vychytaný thriller, který je i mediálně angažovaný, ale umění v tom vážně hledat nebudu. Řemeslně dobře zvládnutá práce, která měla dost dobrou myšlenku. Tož tak. No asi toho tady víc nenahádáme, páč diskutovat o líbilo/nelíbilo nepotřebuje argumenty ale pocity a ty už oba známe. :o))

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Sakryš! Kdože to tu začal mluvit o PLACENÍ? Žeby někdo věděl víc? Žeby někdo slyšel trávu růst? ;o)) - - - Cimr: To je fajn, že se ti to líbilo. Výborné taky je, že máš rád husto a že to tady můžeš klidně říct. Tomu se nedá oponovat... :-) - - - CheGuevara: Koukám, žes už poopravil mínění a už jsi tomu ve svém hodnocení ubral jednu hvězdičku. Jen tak dál chlape. Ještě sundej dvě a budeš blízko prozření... :o))

Cimr

Cimr (hodnocení, recenze)

Co všichni blbnete (a ty igi nejvíc)?! Já taky nejsem přítelem nikoho z tvůrců, dokonce nikoho z nich ani neznám a nikdo mi mé pětihvězdičkové hodnocení nezaplatil. Pět jsem dal proto, že český film s takhle hustou atmosférou tu už pěkně dlouho nebyl. Vy jste neměli pocit, že se zadusíte? Že v té hnusné sklepní místnosti, ze které není možnost se dostat, skončíte navždy? V tom případě jsme asi viděli jiný film... A amatérské herectví? Nevím, mně to přišlo odpovídající ,,výkonům" v normálních reality show. To, že hráli normálně a nedělali ze sebe české lvy napomohlo autenticitě snímku. Ale marno vysvětlovat, názor nezměníte, tak co. Koneckonců, nejsou filmy od toho, aby se o nich lidi hádali?:)

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

CheGuevara: No, víš Che, já se jen tak z plezíru mrkl na tvá hodnocení a docela chápu, že se ti tutemto tak líbilo... :-) To ovšem nemění nic na tom, že "Všichni do jednoho" není dobrý film. Jak po stránce námětu a scénáře, tak po stránce realizační. Jinak jsem rád, že jsi se ve mně zase jednou mýlil. ;o) Odpad bych tomuhle počinu nemohl dát, protože odpad dávám jen jasně definovatelným sračkám. Tohle byl jen poněkud nepovedený film, a tu jednu hvězdičku si určitě zaslouží. Snad i dvě, kdyby si autor ujasnil, co všechno vlastně TÍM chtěl říct. Jak známo, méně bývá více, že... Možná, až pan Žalud přestane být takový >filmař< - viz. www.vsichnidojednoho.cz/ - a začne se učit být pokorným a dobrým řemeslníkem, možná potom - s dobrými spolutvůrci - natočí i dobrý film. Zatím je z té jeho práce cítit jen takový ten malý český namyšlený pseudoumělecký >kamarádizmus< a malá domů, možná proto ten kousek taky tak dopadl... Na rozdíl od tebe myslím, že se už na to znovu nepodívám. Protože je tolik dobrých a skvělých filmů, který bych chtěl vidět, že už by to byla trestuhodná ztráta času... ;-)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

SPOILER!
hirnlego: Musím uznat, že jsem nad tím koncem taky hodně přemýšlel a byl jsem hodně napnutý, jak to nakonec Žalud usekne. Trošku jsem doufal, že to utnou v momentě, kdy skandují do té kamery. Když ani tehdy to neutli, už jsem se bál, že to skončí opravdu otřesně. Jak jsem se mýlil. Tenhle konec se mi líbil možná i o něco víc. Nad těmi titulky jsem málem spadl ze židle jak jsem se smál. Ona to byla prostě dobrá komedie, která brnkala na struny dost hustého dramatu. Já byl jednoduše nadšen. A srovnání s Vaterlandem vůbec není od věci.

igi.B: A líbilo, líbilo, líbilo!!! Nelžu ani sobě ani tobě. Prostě líbilo! Jo a nejsem žádným kamarádem z těch tvůrců (kdybych byl tak se s tím jenom chlubím) a ani mě za těch 5* respektivě 4* neplatil. Škoda :o). Ale klidně se na to podívám znova a i zadarmo. Tohle se prostě povedlo. Jo a jinak jsem tak trošku čekal, že tomu napaříš odpad!, jak já se mýlil. :o))) Tož tak.

mi-ib

mi-ib (hodnocení, recenze)

Dost vtipný a nakonci trochu psycho, zajímavá kombinace, ale mě se to líbilo. !

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

hirnlego: Hirnajs Hirnuško, Gusto to byl starý hnusák, ale to byly jiné hnusné doby a to sem nepatří...:o) Mně osobně je jedno, jestli je tenhle >artistoidní< opus jednooký mezi slepou komercí. Problém mám s tím, že to bylo blbé. Problém mám s tím, že dokud budeme tleskat blbostem - jen proto, že byly ev. v dobré víře zplozeny - nikdy nepříjdou ty věci vskutku dobré. Protože to vnímání je pak až tak pokřivené, že už ani o ty dobré věci nejde. To je právě o tom >čudláctví< víš... Já myslím, že lidi by měli dělat to, na co mají a co umí. A ne, že k něčemu prostě přišli jak ti k houslím a pak stejně jednou budou v nějakém podělaném >společenském< plátku vykládat, že vlastně to dělají jen proto, že se to tak nějak stalo. Ale ono je to vlastně o celé téhle pseudosocialistické společnosti. Nu a zde konkrétně třeba té mediální. A tak - jak potom ty její protežované děti můžou vytvořit její reflexi? Jo, vznik tohohle >filmu< opravdu není hřích. Hřích je lhát. Nakonec třeba i jen sám sobě... Blablablablatd... :--)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Ach jo, igi - ty a tvoje prostata - já jsem za tuhle amatéřinu opravdu docela ráda. Sice jsem se nad dějem spíš většinou pousmívala, případně chytala za hlavu, což však neznamená, že jsem se nebavila (u béček se člověk taky směje jejich debilitě a nakonec jim napaří vysoké hodnocení - ale to není nejšťastnější příklad). Mě naozaj těší, že u nás vzniká taky něco jiného než Snowboarďáci, Rafťáci a jiní ču... no prostě nemyslím si, že vznik tohohle filmu je kdovíjak velký hřích - hřích je spíš srabáctví rozehrát trochu víc mysteriózna a to debilní dovysvětlení nakonec, jak jsem už zmiňovala.

...proti Gustovi... - no vždyť to znáš, taťko

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

SVATÁ PROSTOTO... :-o - - - P.S. Jen tak mimochodem, zamyslete se prosím přátelé filmového umění ve vší soudnosti nad tím, čemu zde na databázi dáváte za jiných okolností tři - čtyři - nemluvě PĚT - hvězdiček!

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

OBSAHUJE SPOILERY NEMALÉ: Tak tenhle film má zaručeně jeden z nejzazděnějších konců, jaké znám - proč tam sakra musely být ty závěrečné "vysvětlující" titulky, které nám daly jasně najevo, že na zemi se žádná katastrofa nestala, že je celou dobu opravdu sledovali a že se nakonec dostali ven?! Mně se mnohem víc líbila ta možnost, že je tam někdo zavřel jen tak, bez kamer, bez vědomí ostatních lidí (= diváků reality-show) a že tam jsou prostě sami a nemají šanci dostat se ven (něco na způsob mé milované Kostky - i když tam šance byla - a mohla být i tady) - věčná škoda!!! Když už nic, aspoň mohli v těch katakombách bloudit déle.....ach jo, opravdu škoda...

Reklama

Reklama