Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery…  Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jak se stát oblíbeným? Charlie Bartlett Vám dá jednoduchý návod. Za prvé musíte být prudce inteligentní. Za druhé se oblíkejte úplně jinak než všichni kolem vás. Za třetí choďte s trapným kufříkem místo báglu. Za čtvrté padělejte řidičáky... tak za váma budou všichni chodit, protože chtějí logicky chlastat a vy pro ně budete nepostradatelní. Když vám to ale nevyjde, protože vás vyrazí ze školy a jste nuceni jít na jinou... no pak musíte začít odznova... krok číslo jedna až tři je stejný. Krok číslo čtyři prodávejte prášky aka drogy. Jednoduché ne? Tím se zbavíte i případného šikanizéra, když z něj uděláte svého obchodního parťáka. Naprosto skvěle mě tato komedie pobavila a rozveselila v těch divných šedých dnech, co tam jsou za okny poslední dobou. Tohle prostě pracuje, tak jak má. 4*. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Vůbec to prvních cca 10 minut nepřipomína legendární Rushmore!! Až na to, že místo Billa Murrayho je tu Robert Downey jr. což tedy vůbec není špatné. A jsem jediný, komu Anton připomíná mladého Malcolma McDowella? A teď k filmu: No prostě - začíná tím nejobyčejnějším, tisíckrát viděným schematem, ale přesto to pořád natolik funguje, že mě ani nenapadlo film vypnout. No a pak, asi tak po půl hodině, se film začal ubírat úplně jiným směrem a konečně to přestalo vypadat jen jako kopie, ale objevily se i první vlastní nápady. Konec je pochopitelně odhadnutelný, ale ani mi to tak moc nevadilo, spíš mě rušilo to, jak moc se střídala úroveň, jako na horské dráze. Občas super, dokonalé vtipy, občas naprosto nehorázné WTF momenty. Je tam několik vážnějších momentů, které jsem tomu nevěřil, prostě není třeba se znepokojovat, tohle je 100% bezstarostná pohoda. PS: Kéž by tu ale místo Kat Dennings byla Kristen Stewart... Jo a Kip má v pokoji plakát Marilyna Mansona, jak příhodné... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Této komedie jsem se trochu obával. Čekal jsem klasickou středoškolskou ubohou komedii o tom jak "je mi náct let a nebaví mně svět". Opak je pravdou, komedie se rozjela v úplně jiném stylu. Ukázala, že i ve školách jsou myslící lidé a svět nebavil někoho jiného. Robert Downey Jr. si zahrál ředitele školy, otce, alkoholika, majitele motorového člunu a pistole. Konec byl trochu "dramatický" ale jen v uvozovkách. Jmenuji se Charlie Bartlett. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Charlie Bartlett (vlastně Anton Yelchin:) mě velmi příjemně překvapil, přestože jsem se na něj koukala hlavně kvůli Kat Dennings, kterou mám moc ráda. Neotřelý námět se spoustou geniálních hlášek a pro mě neprofláknuté herecké osazenstvo (mimochodem perfektní) udělalo své a vysloužilo si ode mě 4*. Film sice nepatří mezi moje úplně nejoblíbenější, ale za podívání rozhodně stojí! ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Spíš příjemně úsměvná než "semenně vychlámaná" komedie z Améru plná dětí na prozacu a valiu, která se nás snaží přesvědčit, že střední škola je vlastně super místo, i když jste šikanovaný a ignorovaný outsider z lepší rodiny. Nicméně - stačí stát se drogovým dealerem a je z vás rázem rocková hvězda klátící říďovu prvorozenou... Yelchin je talent, Downey hraje zase sám sebe, Hope Davis je sympaticky mimo. Bavil jsem se, byť je to čirá, hollywoodskými barvami malovaná, utopie. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V poslední scéně je jméno psychiatra P. Sarossy, stejné jméno nese i kameraman filmu Paul Sarossy. (Hal_Moore)
  • Charlieho limuzína je sběratelský kousek Mercedes-Benz Pullman 1969 kterých bylo vyrobeno pouze 200. (Hal_Moore)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama