Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Bolo to hustéééé. Ale paradoxne, keď to porovnám s dvojkou, tak to bolo o 1% percento horšie. Vizuál výborný. Príbeh obstojný. Akcia super nadupaná. Oveľa živšie než GiTS. Keď nad tým rozmýšľam tak oba filmy by som ani moc neporovnával, lebo im išlo o niečo iné. Každopádne na také 4 a pol * bez preháňania. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mám z Appleseedu docela smíšené pocity. Na jednu stranu, jistě dobré dobré anime, pěkně nakreslené a vcelku akční, ale na druhé straně, příšerná hra na city, tebe nechci ztratit, já zase tebe a stále dokola, mělo to být o trochu více chlapácké, ikdyž hlavní roli ztvárnila holčina Deunan. A ještě jsem měl pocit, že už jsem podobný příběh viděl aspoň 100x. Takže originalita by taky neškodila... ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Perfektní vizuální ztvárnění, avšak velmi slabý a nezajímavý obsah. Je to velká škoda, že příběh o dvou lolitkách a ušatém robotovi, kteří chtějí zachránit svět, nedokáže člověka zaujmout. Zhruba v polovině stopáže snímku jsem nad ním už zlomil hůl a až do konce pouze litoval, že autoři neutratili více peněz za kvalitnější scénáristy. Ta grafika je vážně skvělá! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc unavená (psychicky) na to, aby mě to nadchlo. Jo, grafika velmi dobrá na svou dobu ;-) a chvílemi, kdybych položila prsty na klávesnici a "zainprovizovala", připadala bych si, že hraji dobrou hru :-) A možná jsem divná, ale chtěla bych v té době žít. Aktivně. A tak nějak mě to zaujalo. Chvílemi jsem myslela na Orwella a chvílemi nad vlastními myšlenkami, které jsem probírala tuhle s kamarádkou, když jsme šly ze hřbitova. Budoucnost lidstva. Jeho osud. Snad je jen dobře, když je tu nechci vypisovat X-) Přesto všechno nemůžu dát více hvězdiček. Krásná myšlenka není vše, když člověk občas zazívá a touží po dalším, jiném, obrazu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)

Reklama

Reklama