Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Môj zážitok z tohto filmu priamo úmerne klesá s výskytom Charlesa Bronsona na plátne. Ktovie, čo by z toho vzniklo, keby namiesto málo presvedčivého "Valachiho" bol človek, ktorý vie hrať a má charizmu. Ešte viac to vynikne pri skvelom Linovi Venturovi a zvyšku osadenstva... Keby namiesto Younga sedel na režisérskom kresle niekto zručnejší, keby v ten istý rok nevznikol gangsterský Opus Magnum? Keby...? Je to dobrý film, ale z takéhoto námetu sa dalo väčšou (producentskou?, režisérskou? hereckou?) "alchýmiou" dosiahnuť oveľa viac... 3,5*/5 ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje mafii jako sociální fenomén, ale je to více zápis svědectví než hluboká sonda. Ve 30. letech dvojčata WTC nestála a dobové veterány vedle křižníků 60. let jsou také lapsus. Charles Bronson je jako indián vždy ve své kůži. Problém je, že zde nemá roli Siouxe, ale mafiána, na kterého jeho klasický vrásčitý výraz čumákem do zdi narazivšího bulldoga jednoduše nestačí. O to víc vynikne skvělý Ventura ve vedlejší roli. Produkce: Dino De Laurentiis Company ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrý film, kde je standardně vše dobře zvládnuto, neodejdete od toho. Nejedná se o nějaký umělecký počin ale o zručně provedenou práci. Ch. B. tu není žádný batman ani mstitel jako v mnoha filmech, je to člověk, který napráskal mafii FBI. Je to můj oblíbený snímek z dětství a ani po letech mě nezklamal. Tedy doporučuji. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Netradiční Bronson, který ve středních letech své herecké tvorby dokazuje, že umí hnout brvou a že kdejaká herecká póza mu není cizí. Podpořeno chytlavým vyprávěním se zajímavým scénářem. Dokresleno chytlavou hudební linkou. To vše pasuje Valachiho na nadprůměr. Nadprůměr je to ale bohužel lehký, neboť film má spoustu slabých míst...Typickým příkladem jsou chaoticky poskládané sekvence, zavádějící diváka místy do "slepých uliček" nechápání..70% ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře zpracovaná exkurze Cosy Nostry se všemi významnými milníky. Když si k tomu vezmete knihu o organizovaném zločinu, zjistíte, že se velmi drží faktů, a to je asi hlavní plus snímku, společně s protagonistou. Zkratkovitost a neproniknutí do hloubějších motivací charakterů i událostí pak film sráží v očích diváka jen na zmíněnou exkurzi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Vo Francúzsku bol film uvedený pod názvom Cosa Nostra. (Jello Biafra)
  • Natáčení probíhalo v New York City a dále v Římě a v římském De Laurentiis Studio. (noelcoward73)
  • Film sa odohráva v roku 1929, avšak v jednej scéne naháňačky aut, kedy jedno skončí vo vode, sú v pozadí jasne vidieť slávne "dvojičky" World Trade Center, ktoré boli v tej dobe iba rozostavané. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama