Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kníže Jan, nový pán kraje (M. Taclík), potká při projížďce v lese zimní vílu, jak se domnívá. Je to Kateřina (N. Votočková), dívka z nedalekého hostince, a on se do ní rázem zamiluje. Chce si ji odvést na svůj hrad a oženit se s ní. Lásce ale hodlá všemi prostředky zabránit dívčina zlá macecha (H. Ševčíková). Když se dozví, že Jan nastoupil službu u krále, zfalšuje dopis knížete a jeho jménem přikáže, aby dívku shodili z hradní věže. Bystrá Eliška (E. Geislerová), mladičká sestra knížete Jana, dopisu nevěří a neštěstí zabrání. Kolik nástrah musí Kateřina vytrpět, než se opět se svým milým setká? (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dojem velkorozpočtovosti snažící se budit jednohubka s netypicky aristokraticky "cool" prvním milovníkem Markem Taclíkem - však to taky byla jedna z jeho prvních televizních/filmových rolí (a BTW to lomítko je pro povahu celé Zimní Víly příznačné). Krásné kostýmy, slušné, byť u někoho lehce rutinní, herecké výkony, slušný, ale ne zrovna překvapující příběh, a neočekávaně příjemná a s atmosférou filmu ladící hudba, a pozor, i píseň. Ta ale - řekl bych stejně jako samotná Zimní Víla - sdílí osud někdejšího podobně nerozhodného počinu Jak Si Zasloužit Princeznu. Je to škoda, ale s ohledem na ambice produkce si nezaslouží víc než 60%. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Hospoda na samotě mezi lesy, v ní zlá vdova - hospodská, její nevlastní dcera, kterou nenávidí a zavírá ve sklepě a mladý kníže, který se zamiluje...Taková obyčejná pohádka, která ale má všechno, co má mít a v necelé hodince nám nabízí víc, než většina výpravných slátanin z poslední doby s mnohonásobným rozpočtem. 60%. ()

Reklama

anthea 

všechny recenze uživatele

Ona to ani není moc pohádka, spíš taková balada, ale s krásnou atmosférou, krásnou hudbou a s pěknými kostými. Marek Taclík je moc pěkný milý mladý kníže, žádný princ... Nikola Votočková je tu pěkná dívčina krev a mlíko... Hana Igonda Ševčíková hraje mladou hezkou macechu a rozvernou hostinskou výborně. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Příjemný, romantický příběh. Pravda zpracování občas bylo, jak pěst na oko (gumová pochva na meč.. WTF?!), ale jinak příjemné pokoukání (52 minut zcela dostačujících). A Menzel taky pobavil. První role, kde ho nevidím jako doktora. Marek Taclík je sympaťák a na Votočkouvou se pěkně dívalo. Takže proč ne? Pohádky jsou pro život třeba. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám takový pocit, že podobný motiv se záměnou dopisů už někde použit byl. Možná se mi už všechny pohádky pletou dohromady. Pohádka je nicméně natáčena v pěkných exteriérech a i Nikola Votočková je sympatická, Marek Taclík ještě hubený a Hana Igonda Ševčíková ikonické ztělesnění zla. Možná je škoda, že Kateřina je hodná až moc a to tak, že matku brání i ve chvíli, kdy ji evidentně usilovala o život. Zápletka se záměnou dopisů je navíc ta jediná, při které o něco doopravdy jde. Je to takový ten typ pohádky, který nenadchne ani neurazí. Ale přeci jen raději toto než nějaké studio. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V pohádce se při natáčení na hradě Křivoklátě používala místo sněhu umělá pěna. (Karlos80)
  • Hudbu a texty složil režisér Kryštof Hanzlík, zpívá sbor Bambini di Praga. (M.B)
  • Natáčelo se také v Jizerských horách. (Karlos80)

Reklama

Reklama