Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Hjalmar (M. Stropnický) se v mládí zamiloval do krásné nestárnoucí čarodějky Gudrun (L. Jelínková). Ta byla ochotna si ho vzít i za cenu ztráty věčného mládí a nesmrtelnosti. Král ji však zradil a oženil se s jinou (V. Žilková). A tak čarodějka vyřkne zlou sudbu nad právě narozenou princeznou. Podle ní se princezna (L. Vondráčková) v den svých sedmnáctých narozenin provdá za rukavičkáře. Všichni rukavičkáři jsou ze země vyhnáni a toto řemeslo je v zemi přísně zakázáno. Ale žádná nařízení proti sudbě nepomohou. Za pomoci kouzelného křesadla se princezna Astrid seznámí a zamiluje do neznámého mladíka (S. Rašilov), který jí daruje rukavičku… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Osobně se vůbec nedivím, že z celé pohádky je nejzámější píseň Lucie Vondráčkové. Možná i známější než pohádka sama. Ta bohužel stojí na půl cesty mezi skutečně "pohádkovou" pohádkou a moderní subverzivní pohádkou, a ve výsledků je z toho dílo typu 'so bad it's good' - občasný potenciál na hlášky/meme materiál tam je, bere se to ale málo nevážně. Na pohádkovitost to zase vypadá příliš levně. Nejvíce mě bavila čarodějka Gudrun - vzpomněl jsem si u ní její "kletby" na příběh The Alchemist od H. P. Lovecrafta, protože nebýt jí, vlastně by se nejspíš příběhově moc nestalo. Scénář, ač podle předlohy, by si nějakou tu úpravu určitě zasloužil. Ve své skromné délce necelé jedné hodiny je to akorát. ()

terez9119 

všechny recenze uživatele

Strašná strašná strašná...Na to, jak mám ráda nedělní televizní pohádky, nad kterými většina krčí nos, tahle se tedy nepovedla (ať už mám Vondráčkovou, Rašilova nebo Stropnického ráda sebevíc). Dialogy katastrofální, některé herecké výkony taky (hlavně slečna čarodějka) a ta hudba po prvních dvaceti minutách hodně otravná. O písničce se vůbec bavit nebudeme. Ještěže je pan Andersen mrtev, musel by jinak zemřít hanbou... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Křesadlo je taková standartní pohádka, která neurazí ani nenadchne. Jen si tak říkám, že je škoda, že Lucie Vondráčková nehrála v pohádkách a princezny častěji. Přitom se do nich tak hodí. Je to film o slabším scénáři a někdy zajímavých, někdy méně zajímavých kulisách. Třeba les se povedl, sídlo čarodějnice nikoli, v hospodě byla naopak vidět komornost. Těžko říct, zda by interpretace H. Ch. Andersena nemohla být lepší. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Strašná pohádka (podle známé slavné a pěkné Andersonovy předlohy) tvářící se moderně s nemoderními písničkami navíc odvysíláná naprosto v nevhodném čase a s rušivým elementem, tedy záznamem pro neslyšící. Kde je ten svébytný humor, kouzla, napětí atd..? Veronika Žíiková jako queen Eleonora (jinak krásná píseň) se sem vůbec nehodila, odpornější hlas jsem v pohádce ještě neslyšel:-( ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

To,že ta pohádka nechytla příliš mě, jako dospělou - budiž, ale že se u ní nudila i má 8letá dcera - něco je špatně. Dialogy nic moc, ústřední dvojice stála za houby. Jediný kdo měl trochu jiskru, ale zase nedostal moc prostoru byla Gudrun a král. Prostě jedna z těch méně povedených nedělních počinů. Dnes jsem nechala hodnotit dcerku. Takže za hezkého psa a čarodějku tak tak 50%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama