Reklama

Reklama

Pozdní léto

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Příběh bezdětné rodiny a malého chlapce z dětského domova... Bezdětní manželé Karel (J. Vala) a Věra (V. Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však s novým členem rodiny sžívá jen ztěžka a pomalu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o tom,jak je těžké vyrovnat se s tím,že člověk nemůže mít dítě.Pro tyto lidi pak přichází na řadu adopce a to přináší otázky jestli to vysněné děcko bude podle představ a jestli vůbec člověk zvládne rodičovství jako takové.Tento snímek se vám snaží na tyto otázky odpovědět.Hlavně Jiří Vala v hlavní roli je vynikající.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Již první tóny ústřední melancholické melodie Luboše Fišera jakoby dávaly diváku najevo, že ho čeká silný citový zážitek. A stačí jeden pohled na malého Michala Suchánka, a člověk je skoro naměkko. Postavě Karla to trošku nepochopitelně dlouho trvá, než se přestane chovat jako psí čumák. Jeho strach, "že to nedokáže" a "že to nepozná" lze ale přesto lidsky docela chápat. Mistr Hubač to každopádně celé moc pěkně napsal. Silné jsou hlavně dialogy Valy s Galatíkovou, kde člověk musí obdivovat hlavně tu neskutečnou toleranci Věry vůči Karlovi. Galatíkové tyhle typy rolí uvážlivých žen vždy moc dobře šly. Pěkným protipólem morouse Valy je roztomile vznětlivý a citově angažovaný "dědeček" Ladislava Peška. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hubač asi nikdy nic špatného nenapsal. Moskalyk byl již v té době zkušený televizní režisér, katastrofu, v niž se Petru Kostkovi proměnila Konvalinková v Hegerlíkovou, teprve připravoval. A tak sáhl pro kvalitní dospělé herce, které doplnil tehdy výborným Michalem Suchánkem. V téhle inscenaci je zkrátka všechno dobře. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jiří Hubač - Antonín Moskalyk - Luboš Fišer. O civilní a lidský zážitek je postaráno. Do toho naprosto přirozené herecké tváře Věry Galatíkové a Jiřího Valy jako manželské dvojice, které si chtějí adoptovat malého chlapce z dětského domova (výborně a přirozeně zahraného mladičkým Michalem Suchánkem) a otce a matky Věry v podání Ladislava Peška a Dany Medřické jsou ukázkou charakterního a uvěřitelného herectví, které zmíněným hercům prostě věříte a zobete z ruky. Tohle jsou televizní filmy, které nikdy nezestárnou. Jiří Hubač byl mistr ve vyprávění a jeho interpretace jsou nesmrtelné. Moc mě dostala třeba věta Ladislava Peška, když se vrátí domů ve veselé náladě a povídá : " Když Tě potká štěstí, musí radost ven a když musí ven, něco musí dovnitř. " Geniální. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Malý, ale velmi lidský televizní film podle scénáře Jiřího Hubače. Je zajímavé, jak se u mě coby diváka vyvíjí s postupem času percepce tohoto snímku - dřív jsem tenhle televizní film vnímal jen jako citové vydírání, teď na prahu padesátky mi najednou ten samý snímek připadá jako citlivá sonda do bezútěšnosti bezdětné rodiny a ještě bolavější vhled do reality ústavní výchovy - místo konejšivé náruče (byť třeba náhradních) rodičů studené sevření dětského domova... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Poprvé před kamerou Michal Suchánek. (M.B)

Reklama

Reklama