Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, jak to chodí v australském podsvětí, vypráví tato skvělá akční komedie. Devatenáctiletý mladík Jimmy, dítě ulice, aspirující na post mladého chuligána, ztratí deset tisíc gangsterských dolarů a musí proto udělat svou první banku, aby splatil dluh. Jimmy pracuje ve striptýzovém klubu, kde také dostane svou první velkou šanci vstoupit do světa zločinu a kde potkává Alex, dívku svých snů. Místní drogový dealer Pando poveří Jimmyho, aby dělal kurýra špinavých peněz. Vypadá to jako úplně jednoduchý úkol. Bohužel všechno jde špatně a smolnou hříčkou osudu mu peníze ukradnou... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

Aspman 

všechny recenze uživatele

I přes vcelku očividnou vykalkulovanost (kulky, dítě..) a nehodící se element mrtvého bratra musím dát slabší 4*. Heath hrál jako vždy skvěle a Rose Byrne byla moc krásná. Děj plynul rychle a bylo zde pár velmi povedených scén (banka, saxofon). Na filmy Guye Ritchieho to zdaleka nemá, ale nějak nechápu proč je někdo s tímto snímkem srovnává. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Akční svižný film z jižní polokoule. Vcelku běžnou záležitost vytáhne nahoru precizní závěr s předivně, ovšem výmluvně, vykreslenou a realizovanou "spravedlností". Dá se doporučit pro filmové fandy i jako zajímavost. Pozn.: v popisu je sice uvedeno, že jde o komedii, to však není příliš odpovídající pravdě... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace tvorbou Guye Ritchieho a jmenovitě jeho slavným kouskem Sbal prachy a vypadni je zcela zřejmá. Je to snímek, který těží z popularity kriminálních filmů, kterou přinesl Tarantino a Ritchie. Patří spíš k průměru, za zmínku stojí výkon Heatha Ledgera, který už tehdy dokazoval, že má talent a našlápnuto k velké kariéře. Celkový dojem: 55 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný starší film se zesnulým Heathem Ledgerem. Tehdy většina filmů byla poblázněna stylem Quentina Tarantina a ani tento není výjimkou. Ledger hraje kurýra, který má doručit prachy. Najal si ho mocný drogový magnát, který zrovna v lásce nemá smlouvání. Prachy jsou fuč a šéf je chce pochopitelně zpátky. Film sice neoslní žádným velkým rozpočtem, ale je velmi dobře a chytlavě natočen. Nuda u něj nehrozí. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dost průměrná australská variace na Sbal prachy a vypadni. Kdyby tam nehráli Ledger a Rose Byrne, tak by o tom dnes nikdo nevěděl. Jinak musím nesouhlasit s názorem dobytka, že Heath za svou kariéru nic lepšího nenatočil. Co takhle Temný rytíř, Legendy z Dogtownu, Zkrocená hora či Příběh rytíře? P.S.: Chvíli jsem si myslel, jestli ten týpek se zničeným obličejem není náhodou Bruce Campbell. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama