Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Loď duchov zlyháva v prvom rade na tom, že sa možno aj zbytočne jedná o horor a po tejto stránke nestojí absolútne za nič. Takto som mal skôr pocit, akoby tvorcovia chceli točiť skôr nejaký zaujímavý trochu mysteriózne ladený thriller, ale boli nútení držať sa hororového žánru, ktorému ale vôbec nerozumejú, lebo takto nefunkčné hororové zložky sa vidia len veľmi zriedka. Nejaká atmosféra tu síce je, ale o napätí nemôže byť ani reči, no hlavne tie jednotlivé hororové sekvencie mi už prišli len smiešne. Ducharina má podľa mňa fungovať úplne inak a nie v štýle, že napríklad postave vôbec nie je divné, že sa pred ním ukáže situácia z minulosti a on si ešte zatúži po peknom duchovi, čo ho stojí život. Tu sa skutočne len dá neveriacky krútiť hlavou, aký nezmysel sa v tomto subžánri dá vôbec vymyslieť. Ale inak to nebolo najhoršie, úvodná sekvencia je perfektná a teda svojou nemilosrdnosťou ma príjemne potešila, ale aj celkovo je zápletka atraktívna, skúmanie opusteného miesta, ktoré ukrýva tajomstvo má vždy svoje čaro a tak tú prvú polovicu ma ešte zaujímalo, čo sa vo filme deje. No potom už je jasné, že z tohto nič lepšie nebude, keďže priestor dostanú spomínané hororové scény, z ktorých je jedna trápnejšia ako druhá a už sa z toho stalo len čakanie na koniec. A tá pointa, ktorá príde v priebehu druhej polovice by ma síce v kvalitnom horore sklamala, ale tu filmu podľa mňa skôr pomohla, hlavne vďaka vražednej sekvencii z minulosti, ktorá mi prišla dosť štýlová a spolu s úvodom tvoria vrcholy filmu. A ani úplný záver nie je najhorší. Poteší aj obsadenie, v ktorom je viacero mojich obľúbencov, ako kapitán Gabriel Byrne, Isaiah Washington, Karl Urban a sympaťák Desmond Harrington, ale inak ma ich postavy vlastne vôbec nebavili a nakoniec ma aspoň trochu zaujímala len námorníčka a jej vzťah s duchom, ktorého stvárnila mladá Emily Browning. A vizuálne sa na to tiež pozerá dobre. Takže ako horor je Loď duchov úplná katastrofa, takže slabé hodnotenie je úplne zaslúžené, ale mne to na ten priemer stačí, predsa len obsadenie a vizuál sa mi páčia, zápletka tiež nie je zlá a tie dve sekvencie sú výborné. 53% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Murphy je kapitán remorkéra Artic Warrior. Spolu so svojou posádkou sa živia tým, že na voľnom mori hľadajú staré, opustené lode. Jedného večera dostanú typ na slušný úlovok. V Beringovom mori objavia štyridsať rokov nezvestný taliansky, zaoceánsky parník. Je to obrovská, luxusná loď, ktorá sa stratila v roku 1962. Zdá sa, že im vynesie pekný balík peňazí. Lenže namiesto bohatstva im táto ich výprava prinesie hrôzu, des, strach a smrť. Vstúpili totiž na "Loď duchov". *** ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Duchařské horory mi už nějak začínají lézt krkem. Loď duchů jsem viděl už dávno, ale moc si ji nepamatoval a tak jsem ji ohodnotil a okomentoval, až nyní, kdy jsem ji shlédl znovu. Naprosto průměrný film, který ničím neurazí, ale ani nenadchne. Dobré je samozřejmě prostředí staré lodi, která bloudí mořem a "hledá" další duše. Vše je pěkně rezavé, vlhké a prohnilé. Když začnou kolem vířit dávno mrtví lidé, přijde mi to už ale, jak špatný vtip. Čekal bych více strachu a emocí. Jde přesně o ten typ filmu, který zasunete mezi ostatní, kde bude ve svém průměru ležet do doby, než dostanete chuť vidět něco staršího, co si moc nepamatujete. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. The Discovery ,2. Falling Apart ,3. The Arctic Warrior ,4. The Deal ,5. The Antonia Graza ,6. Welcome Aboard ,7. How's It Going Up There? ,8. Falling Through ,9. Touring the Ship ,10. The Marie Celeste ,11. I Saw A Little Girl ,12. No Unexpected Guests ,13. Bullet Holes ,14. Cabina Di Capitano ,15. Katie Appears ,16. Meeting The Captain ,17. The Bodies ,18. Francesca Appears ,19. The Freezer ,20. Finding Gold ,21. Work To Do ,22. Santos Dies ,23. My Little Box (for the film Ghost Ship) ,24. Go To Hell ,25. Bon Appetite ,26. Katie's Dolls ,27. The Ballroom Reverts ,28. Francesca's Theme ,29. Epps Meets Katie ,30. Survivor ,31. Katie Disappears ,32. The Fight ,33. Repairs ,34. Underwater ,35. Greer's Body ,36. Murphy's Body ,37. I Guess It's Over ,38. The Graza Explodes ,39. The Souls Ascend ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Loď duchů může sloužit jako zamyšlení nad tím, jak hodnocení ostatních ovlivňují náš vlastní úsudek, a také nad tím, jak ošidné takové soudy můžou být. Vynikne to zejména ve srovnání s nedávno viděným španělským hororem Rec. Oběma filmům jsem nakonec dal téměř stejné procentuální hodnocení, když Rec měl vynikající ohlasy a oslavné komentáře, které mě vyhecovaly k velkému očekávání, které nebylo nakonec až tak naplněno, kdežto Loď duchů měla velmi kritické jedovaté komentáře, které mé očekávání zchladily na minimum. A nakonec jsem byl příjemně překvapený, jelikož jsem opravdu nic nečekal. Loď duchů pochopitelně není žádné velké umění, to se musí divák poohlédnout jinde, a nepředstavuje v žádném ohledu nijakou žánrovou špičku. Je to jen průměrná rutinně odvedená duchařina, která se může pochlubit několika slušnými scénami, jako je poprava cestujících nebo postupné objevování útrob opuštěného vraku. Je ale taky limitovaná tuctovou režií a scénářem. Oproti Rec má ale slušnější herecké obsazení, zejména takový Gabriel Byrne i v takovémhle snímku předvádí, proč je uznávaným hercem. Nesporně se z toho dalo vytěžit víc a nesporně se ve filmu objevuje řada klišé, jenže ruku na srdce, v Rec jsem jich našel víc. Ostatně prakticky v žádném žánru se nevyskytuje tolik klišé a vykrádaček předchozích filmů jako právě v hororu. Žádný jiný žánr, snad s výjimkou space opery, se nemůže pochlubit tolika pokračováními hororových sérií typu Noční můry z Elm Street, Kukuřičných dětí, Halloweenu atd. atd., které jsou ždímané do absurdity. Oni režiséři a scénáristé ty klišoidní scény používají právě proto, že dobře znají svoje Papenheimské a vědí, že na hororové diváky velmi dobře fungují. Takže suma sumárum, za průměrné, ale místy docela zábavné béčko: 50 % celkového dojmu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Po nalezení parníku vyprávi kapitán remorkéru strašidelnou historku o lodi Mary Celeste. Říká, že loď opustila posádka a ta sama urazila7 tisíc mil, proplula Gibraltarem a doplula do Středozemního moře. Ve skutečnosti byla 4. 12. 1872 nalezena na širém oceánu a přes Gibraltar ji pak dopravili zcela nezáhadně její nálezci. (Stejšn)
  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)
  • Pracovní název v USA byl Chimera. (Chatterer)

Reklama

Reklama