Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Jordan 

všechny recenze uživatele

recesistický úvod á la romantický film následne prerezaný brutálnou scénou stál za to a bol jediným svetlým okamihom inak nudného a nezaujímavého hororu, pri ktorom by sa nebálo ani malé dieťa. byrne mal asi zlé obdobie, keď bral úlohy ako toto či koniec sveta a tiež ma prekvapila účasť r. zemeckisa a joela silvera ako producentov. čo už, nie každý deň je nedeľa ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Murphy je kapitán remorkéra Artic Warrior. Spolu so svojou posádkou sa živia tým, že na voľnom mori hľadajú staré, opustené lode. Jedného večera dostanú typ na slušný úlovok. V Beringovom mori objavia štyridsať rokov nezvestný taliansky, zaoceánsky parník. Je to obrovská, luxusná loď, ktorá sa stratila v roku 1962. Zdá sa, že im vynesie pekný balík peňazí. Lenže namiesto bohatstva im táto ich výprava prinesie hrôzu, des, strach a smrť. Vstúpili totiž na "Loď duchov". *** ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rád vzpomínám na doby, kdy jsem po škole se šel podívat do videopůjčovny v naší ulici. Na Loď duchů si pamatuji. Byla to VHSka daleko v polici a plakáty na ni zdobili půjčovnu. Po tolika a mnoha letech, co VHSky zanikly, jsem se rozhodl na film podívat. Bez jakýchkoliv očekávání. No, musím říct, že mě překvapila úvodní scéna plná krve a lidských částí. Příběh je hloupoučký a skupinka mořeplavců se vydává najít loď, která nemá kapitána a tak nějak rezne uprostřed oceánu. Závěr možná trošku překvapivý, ale u filmu jsem se spíš nudil, než abych byl zaujatý příběhem. Ono, kdybych si přečetl obsah filmu zde na čsfd, tak bych se možná filmu i vyhl. Co naplat, viděl jsme už horší. Naopak si vážím o to více filmů, u kterých se bavím. (30 %) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny ghost ship horor. Zo začiatku pôsobivá atmosféra, následne béčkarsky nenápaditá, predvídateľná vyvražďovačka. Ale to lano nemalo chybu (čo vytušil aj režisér a tak ho potom pre istotu ešte zopakoval). Takisto henriksenovský Gabriel Byrne ako nekompromisný kapitán bol OK. Ďalšie neambiciózne, ale možno o to zručnejšie nakrútené dieťa produkčnej dielničky Roberta Zemeckisa a Joela Silvera, Dark Castle Entertainment (13 DUCHOV, GOTHIKA). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Něco ti povím.. Až se vrátíme, vezmu svoje prachy a koupím ti vanu !!" ;) Velkou slabinou Beckova hororu se mi zdá poněkud nevyužitá většina hereckého ansámblu, ani Gabriel Byrne nedostal příliš prostor ukázat, jak velkým je hercem, a tak kupodivu zdaleka to nejlepší v tomto směru předvádí Desmond "Joey Quinn" Harrington, který když prozradí, že je sběratelem, byť právě tato část šla vypointovat mnohem lépe a důsledněji, spadne vám čelist.. Pokud se ovšem protrápíte až k pointě.. Ostatně v Lodi duchů padají všemožné části těl, nejen čelisti, válí se po podlaze, rozsekávají se v pase, střílí se do nich, barví se umělou krví a vůbec příznivci násilně explicitních scén si přijdou na své, přinejmenším ta úvodní scéna se stala naprosto legendární, škoda jen, že nasadila laťku tak vysoko.. Přiznám se, že samotné rozuzlení se mi opravdu moc líbilo, tady tvůrci zabodovali naplno, bohužel však snímek nejvíc ztrácí na kvalitě zhruba už v polovině filmu, kdy je otravný, a než se dostaneme k samotnému vysvětlování věcí předešlých, prostě a jednoduše i přes přehršel nedotažených "lekaček" unudí jednoho k smrti.. Frizzelův hudební motiv patří v rámci žánru k těm povedenějším, a tak se v konečném zúčtování jedná o velmi špatnou žánrovku, cítím neuvěřitelně promrhaný potenciál příběhu okořeněný o skvěle zvolenou "lokaci" zrezivělého kolosu a otevřeného moře.. Steve Beck s duchy a duchařskou atmosférou prostě umí, což dokázal už svými Třinácti duchy, ale v akčnějších částech působí natolik bezradně a většinu času kupí jednu smysl nedávající hloupost, jak zde rádi píšete nelogičnost, na druhou, že je mu to vlastně úplně k ničemu.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 39. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)

Reklama

Reklama