Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

klerik 

všechny recenze uživatele

Horda rodinného klišé a korčuľovanie bez poriadnej choreografie. Potešilo ma, že šlo o trochu inú zápletku (a iné zatriednie postáv na dobré a zlé) ako je to omielané v sérii Ľadové ostrie. Kamera je odfláknutá a to je pri športovom filme mierna katastrofa... V odstate sympatické, ale ak chcete vidieť niečo menej výrazné a ako tak zábavné, radšej siahnite po OHEŇ A ĽAD (ĽADOVÉ OSTRIE 4)... ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Casey je pilná studentka, která ze všeho nejvíce touží dostat se na Harvard. Ale pak jednoho dne stoupne na led a zjistí, že má talent a všechny předpoklady pro to, stát se krasobruslařkou. Ech.. Nemohu si pomoci, ale tomuhle filmu jsem prostě nemohla věřit ani sekundu. Takhle to prostě v životě nechodí a chodit nebude. To už se spíš milionář zamiluje do prostitutky... Co se týče obsazení, tak skromnou, milou a nadanou Casey ztvárnila Michelle Trachtenberg, pro kterou mám určitou slabost už od dob Buffy. No… Hezoučká je sice pořád, ale scénář se k ní zrovna pěkně nezachoval a její po všech stránkách dokonalou postavu nelze mít rád. Spíš jí budete přát, aby spadla a zlomila si obě nohy. Jako velký klad vidím Hayden Pannettiere (ano, po krasobruslení přišlo roztleskávání). Taky se občas chová nelogicky, ale Hayden hrát umí a má v sobě zvláštní kouzlo. Stačí jediný úsměv a vás napadne, že ten film možná není zas až tak špatný... Ale... on je, no. Přiznávám, jsem asi příliš krutá a zaujatá. Princezna ledu je přece jenom určena mladšímu publiku (dvanáctileté holčičky to jistí). Já bych ale řekla, že v téhle kategorii se dají najít i lepší věci. Přeci jenom, i ten Deník princezny byl zábavnější a natočen aspoň s kapkou umu. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dávám hlavně sobě, protože jsem to dokázal přetrpět. Ale když už se na to vaše slečna chce koukat, tak co máte dělat? Jinak k filmu: klasická teenagerská komedie kdy v podstatě dospělý koště zjistí, že umí bruslit a najednou je mnohem lepší než ostatní krasoruslařky, co na ledě stojí od tří let... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chce CIA naučit nový triky, sleduje krasobruslařky a jejich matky." Tak na tom rozhodně něco bude, ale přesto si mne svět zubatých bruslí nikdy nezískal. A taky jsem neutrpěl fyzikálním vzděláním jako Casey, takže jsem si nemohl vypočítat trajektorii letu při trojném skoku. Kdybych to totiž uměl spočítat, tak bych mrskal jednoho čtverného Cimrmana za druhým až by se flitry blýskaly. No nic, nebudu závidět. Tohle je totiž tradiční disneyovská limonáda, takže jsem byl napětím bez sebe, zda ji trenérka přijme přijme pod svá křídla, maminka pochopí a rolbař ji povozí na rolbě. Ano, až takhle jednoduché to je, ale pro příznivce skoků, kroků a piruet tohle nemusí být úplně ztracený čas. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych nebyl tak přísný! Je nutno si nejprve uvědomit zaměření filmu, cílící na srdce náctiletých dívek lačných po naivních příbězích nakopávajících k odhodlání jíti za svým snem, osloví-li někoho dalšího, přičítá se to k dobru. Ostatně, takovéto příběhy vždy tvořily jeden z pilířů hrané tvorby studia Disney. Oddechová Královna ledu je po této stránce plně funkčním filmem bez násilného tlačení na pilu, s naivitou, která z něj srší, ale neirituje, a podobné je to se sentimentem. Odchovankyně Disney studia Michelle Trachtenberg je roztomilá, umí si získat sympatie a dokopat diváka, aby její postavě začal fandit. V této sortě filmové tvorby poměrně obstojný počin. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Krasokorčuliarka, ktorú Casey sleduje v TV na začiatku filmu, je trojnásobná svetová šampiónka Sasha Cohen. (corona)
  • Za Michelle Trachtenberg zaskakovali 4 krasokorčuliarky. (corona)
  • Krasobruslařka/y zaskakující za: Casey (Michelle Trachtenberg) - Jennifer Robinson, Sandra Jean Rucker, Lauren Wilson, Cassandre Van Bakel,  Nikki (Kirsten Olson) - Danielle Kahle, Tiffany (Jocelyn Lai) - Victoria Yeung .. (Katulik25)

Reklama

Reklama