foto

Erik King

  • nar. 21.4.1969 (49 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký herec, který je pro tuzemského diváka asi nejvíce známý ze seriálu DEXTER, se narodil ve Washingtonu. V Atlantě pak navštěvoval černošskou školu pouze pro chlapce, kde získal zvláštní ocenění za své sportovní a atletické dovednosti.

Svou hereckou kariéru odstartoval v roce 1983, kdy se objevuje v několika béčkových seriálech a počinech pouze lokální televizní produkce. Jednu z mála filmových rolí si střihl po boku Seana Penna v OBĚTECH VÁLKY. Následovaly nijak výrazné role v seriálech MATLOCK, POLICIE NEW YORK nebo JAG.

Ve větší známost diváků pronikl svou rolí v seriálu OZ. Ovšem průlom v jeho kariéře, alespoň co se týče oblíbenosti diváků, učinil až rolí seržanta Doakse v uznávaném a oblíbeném seriálu DEXTER, kde se dokázal nezasmát celé první dvě sezony. Za tuto roli byl nominován na Saturn Award v roce 2008.

Ve své kariéře se propracoval od neznámých nízkorozpočtových filmů až k trháku LOVCI POKLADŮ, s Clintem Eastwoodem si zahrál v PRAVDA ZABÍJÍ. Svoji hereckou kariéru ještě rozšířil a pracuje také jako mluvčí speciální řady pneumatik pro společnost Michelin.

Podle svých slov vlastní Erik okolo 1 200 knih, jeho nejoblíbenějším filmem jsou Obvyklí podezřelí. Jeho otec byl policejní důstojník. V mládí přežil vážnou dopravní nehodu, která ho málem připravila o hereckou dráhu.

srstek

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Tank
2011 Born to Race
2005 Princezna ledu
2004 Lovci pokladů
1999 Atomový vlak (TV film)
Co vlastně ženy chtějí?
Pravda zabíjí
V zajetí rocku (TV film)
1998 Hranice zoufalství
1997 Jak dobýt Hollywood...
1995 Cizáci (TV film)
1993 Dobrodružství létající okurky
Joey Breaker
1992 Ďábelská frekvence
1990 Cadillac se slevou
Sunset beat (TV film)
1989 Oběti války
Sladká Grace (TV film)
1987 Chytrák
Prettykill

TV seriály

2017 The Detour (TV seriál)
The Tub (S02E03)
The City (S02E01)
2016 Banshee (TV seriál)
Jiná pravda (S04E07)
Trochu pozdě (S04E05)
Tíha krásy (S04E02)
další epizody (4)
Mistresses (TV seriál)
Fight or Flight (S04E11)
Confrontations (S04E10)
2015 Na jih od pekla (TV seriál)
South of the Border (E06)
2012 Dexter (TV seriál)
Nový začátek konce (S07E12)
2010 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Špatný odhad (S03E12)
2007 Dexter (TV seriál)
Britská invaze (S02E12)
Na nejbližší odbočce zahněte vlevo (S02E11)
Tajemství domu Morganů (S02E10)
další epizody (12)
2006 Dexter (TV seriál)
Volání krve (S01E12)
S pravdou ven (S01E11)
Vidět rudě (S01E10)
další epizody (12)
2003 Čarodějky (TV seriál)
Jak je důležité míti Phoebe (S05E11)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Jen jeden polibek (S01E04)
Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Orpheus Descending (S04E14)
Blizzard of '01 (S04E13)
Revenge Is Sweet (S04E11)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
Oz (TV seriál)
You Bet Your Life (S04E08)
A Town Without Pity (S04E07)
A Word to the Wise (S04E06)
další epizody (8)
1998 Možná už zítra (TV seriál)
1997 JAG (TV seriál)
V zájmu armády (S03E03)
1996 Kindred: The Embraced (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Missing Persons (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Queen (TV seriál)
1992 Round Table, The (TV seriál)
1991 Zlaté časy (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Poison Ivy (S01E08)
Sunset Beat (TV seriál)
1989 Jestřáb (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1983 Kennedy (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace