Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Colour 

všechny recenze uživatele

Film má zopár blbostí (odkedy stoja všetky výdaje okolo krasokorčuľovania tisícky dolárov?) a veľa klišé. Som alergická na zobrazovanie americkej strednej školy, no zrejme bol scenárista uvedomelý a veľa do tejto oblasti nerýpal. Keď sa niekto snaží natočiť film o komplikovanej ceste za snom, musí mať: 1)presvedčivého výborného herca 2)dobrý psychologický profil 3)prekážky. Herečka je sympatická, snaží sa, no vyčítať z jej tváre akúkoľvek zanietenosť ku krasokorčuľovaniu alebo fyzike sa len tak ľahko nedá. Charakter postavy tiež nie je dotiahnutý do konca. Posledné mínus - pochybujem, že na okresnej súťaži by boli také dobré krasokorčuliarky, ktorých vystúpenia pripomínali skôr tanec na ľade. Medzi teenegerskými filmami patrí k tým lepším. 60% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dávám hlavně sobě, protože jsem to dokázal přetrpět. Ale když už se na to vaše slečna chce koukat, tak co máte dělat? Jinak k filmu: klasická teenagerská komedie kdy v podstatě dospělý koště zjistí, že umí bruslit a najednou je mnohem lepší než ostatní krasoruslařky, co na ledě stojí od tří let... ()

Reklama

mikalana 

všechny recenze uživatele

Spojením fyziky a krasobruslení došlo k zajímavému kontrastu v charakteru postavy a jejích touhách. Bohužel jsem herečce neuvěřila lásku k ani jednomu předmětu a konec potom vůbec ne. Vzdát se stipendia na prestižní škole je dojemné, nicméně to postrádá pravdivost. Dalo by se třeba studovat a u toho krasobruslit - v amerických filmech studenti hrají fotbal a zvládají to. Herečka se dobře předvedla v roli malé špiónky, nicméně po zklamání zvaném Eurotrip dokázala okouzlit hezkou tvářičkou, nikoli hereckým uměním. Zajímavě ale vypadala její zrzavá konkurentka na ledě. Hvězdičku dávám alespoň za to, že nevyhrála závod v krasobruslení, ve kterém spadla. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych nebyl tak přísný! Je nutno si nejprve uvědomit zaměření filmu, cílící na srdce náctiletých dívek lačných po naivních příbězích nakopávajících k odhodlání jíti za svým snem, osloví-li někoho dalšího, přičítá se to k dobru. Ostatně, takovéto příběhy vždy tvořily jeden z pilířů hrané tvorby studia Disney. Oddechová Královna ledu je po této stránce plně funkčním filmem bez násilného tlačení na pilu, s naivitou, která z něj srší, ale neirituje, a podobné je to se sentimentem. Odchovankyně Disney studia Michelle Trachtenberg je roztomilá, umí si získat sympatie a dokopat diváka, aby její postavě začal fandit. V této sortě filmové tvorby poměrně obstojný počin. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, která má inspirovat mladé dospívající holčičky, aby se stali úspěšnými krasoblusařkami. Upřímně si ale myslím, že takový pocit by to mělo vyvolat ve všech, a já mám tyhle pocity ráda, že mě film dokáže inspirovat k novým věcem, ale tohle ne. Bylo to až příliš jednoduché. Hlavní protagonistka si stoupne na led mezi profesionální sportovkyně a bruslí nakonec lépe než ony, a ještě je to učí, jak to dělat správně? WTF? Na mě až moc pohádkové a málo reálné. Navíc mi tam chyblo nějaké pořádně drama a gradace příběhu. Nové brusle a vztah s matkou to nezachránilo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Krasokorčuliarka, ktorú Casey sleduje v TV na začiatku filmu, je trojnásobná svetová šampiónka Sasha Cohen. (corona)
  • Matka Casey zmíní v úvodu filmu francouzskou spisovatelku George Sandovou, která kvůli svému pohlaví užívala mužský pseudonym. (Matej.Mirejo)
  • Michelle Trachtenberg (Casey Carlyle) nikdy predtým nestála na korčuliach. Kvôli filmu sa 10 mesiacov učila profesionálne korčuľovať. (misterz)

Reklama

Reklama