Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +Reeves, Downey Jr. a Harrelson, prostě super trojka, výborný český dabing, hodně zajímavá a zdařilá technologie zpracování, tohle jsem ještě neviděl -těžko se dá proniknou do děje nebo k postavám, atmosféra mě tolik nepohltila./// Temný obraz jsem chtěl vidět hlavně kvůli netradičnímu zpracování, které mě opravdu zaujalo. Děj filmu už je takovej složitější na pochopení, někdy trošku nudnější a ukecanější. Přesto stojí film za vidění, už jen kvůli formě a hercům./// Celkem 66%/// ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Scanner Darkly" je rafinovane kamuflovaným detektorom hláv závislých osôb, ktoré si frčia po vlastnej koľaji a popri tom rozohrávajú dialógy kapku náročné. Tieto slovné výmeny sú však maximálne vychytané a tamojší týpci dávkujú svoje paranoidné stavy bez ostychu a na tvrdo. Čo požívajú? Že by psychotropné látky (psýcha=duša; tropos=smer) sympatomimetické amíny barbituráty, benzodiazepínové deriváty? Alebo omamné látky, prirodzené či syntetické morfiové alkaloidy (hašiš, kokain, marihuana)? Zjednodušme to na látku D a posuňme sa bližšie k ceľkovému významu "Temného Obrazu". Kto všetko je vlastne "feťák"? Kto všetko je zabásnutý v imaginárnom väzení s názvom falošná spoločnosť? A aké to má všetko následky? Richard Linklater svojou zdatnosťou v rotoskopii a tématickou trúfalosťou načechral pôdu pre každého z Vás a čaká na reakciu. Vaša odpoveď? ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, vizulní stránka je skutečně originální! Ale jinak je to takové plytké, povrchní, rychlé a najednou to skončí! Tady jde skutečně jen o formu a nebýt to výjimečné po téhle stránce, byla by to přímo ptákovina! Přitom příběh vypadal hodně zajímavě, kdyby se trochu víc propracoval (asi jako v knize)....Asi nejlepší části filmu jsou jsou debaty o ničem (převody na kole, šroubek v motoru...) mezi zfetovanými pošuky Harrelsonem a Downeyem jr! Je to zábavný film, ale mohl být sakra lepší!7/10 ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé zpracování, které se jim, ale vůbec nepodařilo. Dále hodně zajímavý experiment a sázka do loterie jestli to vyjde. A mne se zdá velké zklamání. Animace je spíš komická, než paranormální. Na to jaké to mělo obsazení, tak taky žádná sláva, plus dlouhé kecání mezi jednotlivými scénami k tomu taky nepřidalo. Příběh jsem, ale nakonec pojal pozitivně, tak za to jsem udělil alespoň tři ***. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší Dickovu adaptaci považuji Total recall a Scanner Darkly s tím i přes svoji vizionářskou podobu asi nic neudělá. Schizofrenie, paranoa a strach to vše vládne mezi partou přátel, když si položí otázku ,,Kdo je svině?". Způsob animace je naprosto perfektní a například jízdy autem nemají chybu. Keanu Reeves je slušný, animovaná prsa Winony Ryder taky, ale to vše zaostává za skvělým Downeyem juniorem. Film má dobrou atmosféru, trochu zklame pokus o šokující konec, který se u tohoto (ne)příběhu dal celkem očekávat. Komentář jsem začínal psát s tím, že dám 3*, ale přece jen díky animaci a velké šanci stát se kultovním filmem přihodím ještě jednu hvězdičku. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Robert Downey Jr. si většinu svých replik zapsal do notesu, rozvěšel různě po pokoji a při samotném natáčení je už jen četl. Tým, který pak natočený materiál převáděl do animovaného, lístky s poznámkami během post-produkce jednoduše překreslil. (3DD!3)
  • Film je úplně první ručně kreslený celovečerní pokus o tzv. hyper-realismus. (Caaslav)

Reklama

Reklama