foto

Marie Ludvíková

  • nar. 12.12.1957 (62 let)
    Hlinsko, Československo

Biografie

Marie Ludvíková se narodila ve Východních Čechách v městečku Hlinsko. Vystudovala gymnázium ve Žďáru nad Sázavou. Po střední škole studovala na pedagogické fakultě J.E. Purkyně v Brně - obor český jazyk a vývárná výchova. Učitelství se věnovala tři roky. Svou hereckou dráhu začala ve svých studentských letech v roce 1985 v ochotnickém kroužku, který se pozdějí spojil s HaDivadlem, ve kterém působí dodnes.

Má dvě dcery, které po rozchodu s partnerem vychovávala sama. Nyní žije v Bílovicích nad Svitavou v domečku, který po požáru zrekonstruovala.

Ve filmu nejčastěji ztvárňuje role žen z lidu, zkrátka žen od rány. Nebojí se ani improvizovaných skečů v pořadu NA STOJÁKA. S kamarádkou Lenkou Zogatovou založila pěvecké duo Sestry Medvědy a účinkuje také v Loutkovém divadle Československo.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2020 Krajina ve stínu
Pinocchio
2019 Čerešne (studentský film)
2017 Bába z ledu
Všechno bude fajn
2016 Polednice
2015 Napišto! (studentský film)
Sedmero krkavců
2014 Děti
2013 Strach
2012 Polski film
Sejít z cesty (TV film)
Ve stínu
Čtyři slunce
Šťastný smolař (TV film)
2011 Alois Nebel
Guláš (studentský film)
Neplavci (studentský film)
2009 3 sezóny v pekle
Protektor
2008 El Paso
Malé oslavy
Na rozchodnou (TV film)
2007 Gympl
Venkovský učitel
Vánoční příběh (TV film)
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
Štěstí
2003 Čert ví proč
2001 Divoké včely
1999 Hanele
1998 Andělé (TV film)
1996 ...ani smrt nebere
1992 Sci-fi aneb Slavný Peterka (TV film)

TV seriály

2018 Dabing Street (TV seriál)
Černý prodej filmů (E07)
Ženské zbraně (E05)
Budování mediálního obrazu (E03)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Poslední kapka šílenství (S02E04)
2017 Specialisté (TV seriál)
Temné touhy (S01E03)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (S01E12)
Udavač (S01E11)
Bestie (S01E10)
další epizody (8)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Vídeňské líbánky (E02)
Kosmo (TV seriál)
Česká škola (E02)
Sumec nemá kníry (E01)
Doktor Martin (TV seriál)
Už tě nechci vidět (S02E05)
Marta a Věra (TV seriál)
Knír (S02E08)
Investice (S02E01)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Výběrové řízení (S01E08)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Ráj hobbistů (S03E15)
Zeman je gentleman (S03E08)
Růžička a syn (S03E07)
2014 Kancl (TV seriál)
Vědomosti světu vládnou (E03)
Připouštění (E02)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Střelec (S01E06)
Diskrétní odpad (S01E05)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Jachtklub (S04E04)
2012 Helena (TV seriál)
Strašný a kyselý (S02E06)
2011 4teens (TV seriál)
Lyžák (E05)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Maruška (S01E11)
Dvakrát do stejné řeky (S01E09)
Tajemství (S01E08)
další epizody (4)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
2006 Letiště (TV seriál)
Osudové rozhodnutí (S01E10)
Usmíření (S01E09)
2003 Komediograf (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
2000 Ranč U Zelené sedmy (TV seriál)
Jak se věštba splnila (S02E14)
Jak jsme měli kojence i Japonce (S02E13)
Jak Elis jela rallye (S02E12)
další epizody (14)

Dokumentární

2018 Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka
1999 Osudy piva (TV film)

Divadelní záznam

2016 Dechovka (divadelní záznam)
Vyhnání Gerty Schnirch (divadelní záznam)
2014 Indián v ohrožení (divadelní záznam)
2010 Psaní Ježíškovi (divadelní záznam)
2003 Top Dogs (divadelní záznam)
1991 Dnes večer na Chmelnici (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2013 Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2011 Na houby (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce