foto

Marie Ludvíková

  • nar. 12.12.1957 (60 let)
    Hlinsko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marie Ludvíková se narodila ve Východních Čechách v městečku Hlinsko. Vystudovala gymnázium ve Žďáru nad Sázavou. Po střední škole studovala na pedagogické fakultě J.E. Purkyně v Brně - obor český jazyk a vývárná výchova. Učitelství se věnovala tři roky. Svou hereckou dráhu začala ve svých studentských letech v roce 1985 v ochotnickém kroužku, který se pozdějí spojil s HaDivadlem, ve kterém působí dodnes.

Má dvě dcery, které po rozchodu s partnerem vychovávala sama. Nyní žije v Bílovicích nad Svitavou v domečku, který po požáru zrekonstruovala.

Ve filmu nejčastěji ztvárňuje role žen z lidu, zkrátka žen od rány. Nebojí se ani improvizovaných skečů v pořadu NA STOJÁKA. S kamarádkou Lenkou Zogatovou založila pěvecké duo Sestry Medvědy a účinkuje také v Loutkovém divadle Československo.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Pinocchio
2017 Bába z ledu
Všechno bude fajn
2016 Dechovka (divadelní záznam)
Polednice
Vyhnání Gerty Schnirch (divadelní záznam)
2015 Napišto! (studentský film)
Sedmero krkavců
2014 Děti
Indián v ohrožení (divadelní záznam)
2012 Polski film
Sejít z cesty (TV film)
Ve stínu
Čtyři slunce
Šťastný smolař (TV film)
2011 Alois Nebel
Guláš (studentský film)
Neplavci (studentský film)
2010 Psaní Ježíškovi (divadelní záznam)
2009 3 sezóny v pekle
Protektor
2008 El Paso
Malé oslavy
Na rozchodnou (TV film)
2007 Gympl
Venkovský učitel
Vánoční příběh (TV film)
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
Štěstí
2003 Top Dogs (divadelní záznam)
Čert ví proč
2001 Divoké včely
1999 Hanele
1998 Andělé (TV film)
1996 ...ani smrt nebere
1992 Sci-fi aneb Slavný Peterka (TV film)
1991 Dnes večer na Chmelnici (divadelní záznam)

TV seriály

2018 Dabing Street (TV seriál)
Černý prodej filmů (E07)
Ženské zbraně (E05)
Budování mediálního obrazu (E03)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Poslední kapka šílenství (S02E04)
2017 Specialisté (TV seriál)
Temné touhy (S01E03)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
Bestie (E10)
další epizody (8)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Vídeňské líbánky (E02)
Kosmo (TV seriál)
Česká škola (E02)
Sumec nemá kníry (E01)
Doktor Martin (TV seriál)
Už tě nechci vidět (S02E05)
Marta a Věra (TV seriál)
Knír (S02E08)
Investice (S02E01)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Výběrové řízení (S01E08)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Ráj hobbistů (S03E15)
Zeman je gentleman (S03E08)
Růžička a syn (S03E07)
2014 Kancl (TV seriál)
Vědomosti světu vládnou (E03)
Připouštění (E02)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Střelec (S01E06)
Diskrétní odpad (S01E05)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Jachtklub (S04E04)
2012 Helena (TV seriál)
Strašný a kyselý (S02E06)
2011 4teens (TV seriál)
Lyžák (E05)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Maruška (S01E11)
Dvakrát do stejné řeky (S01E09)
Tajemství (S01E08)
další epizody (4)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
2006 Letiště (TV seriál)
Osudové rozhodnutí (S01E10)
Usmíření (S01E09)
2003 Komediograf (TV seriál)
2000 Ranč U zelené sedmy (TV seriál)
Jak se věštba splnila (S02E14)
Jak jsme měli kojence i Japonce (S02E13)
Jak Elis jela rallye (S02E12)
další epizody (14)
Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)

Dokumentární

1999 Osudy piva (TV film)

TV pořady

2013 Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2011 Na houby (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace