Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (494)

Escape-mag.com (Jan Nemček)

"Temný obraz nenabízí řízné tempo a ani jeho kostru netvoří nějak zvláště pozoruhodný filozofický koncept. Snímek režiséra Linklatera má své chyby a mnohdy pracuje s prvky, které jej odpírají tomu nejmasovějšímu publiku, přesto bych vám Temný obraz doporučil zhlédnout i v případě, že nepatříte mezi…"

Filmpub.cz (Petr Trella)

"Temný obraz je totiž abnormálně vyjetý a v dobrém slova smyslu zmatený. Linklaterův film navíc vyváženě balancuje na pomezí science fiction, krimi, thrilleru a bláznivé komedie, přičemž v každém z těchto žánrů funguje více než dobře. To vše je podpořeno opravdu ideálně zvolenou formou. Temný obraz…"

Metalopolis.net

"Temný obraz je sice poměrně věrnou adaptací, nerezignuje však na autorský vklad režiséra. Linklater navíc dokázal zachovat a dále podtrhnut onu typicky stísněnou atmosféru, roztříštěnou realitu skládající se z drobných, jakoby nesourodých útržků a chytrým budováním vyprávění přenést spletitost…" více

Playall.cz (Jan Slezáček)

"Na filmu je nejpozoruhodnější, jak je zfilmován – je natočen náročnou animací zvanou interpolovaný rotoskop. Ve finále film vypadá jako hraný a kreslený film zároveň :). Prostě to musíte vidět. Po zvukové stránce nemám taky co vytknout, poněvadž hudba výborně dotváří atmosféru, a vy budete doslova…"

25fps.cz (Jiří Vladimír Matýsek)

"Práce s obrazem funguje spíše na podprahové rovině, ale výrazně se podílí na celkovém – mimochodem velice pozitivním – dojmu, kterým Linklaterův film působí. Nejen, že v podstatě naplňuje Dickovu vizi (včetně doslovného užití závěrečného věnování), ale zároveň funguje samostatně." více

Reklama

Reklama