Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

tron 

všechny recenze uživatele

Jean Reno po fantastických purpurových riekach a po mizerných Purpurových riekach 2 skúša brnkať na podobnú strunu, ale toto je už proste zle. Ani bokombrady a domov dôchodcov sa nepostarajú o to, aby bola Ríša vlkov niečím viac, ako čudne bizarným predstavením. Reno je absurdný a ostatných sa mi ani nechce spomínať. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co je mi platné, že se na něco kouká hezky, když absolutně netuším, co to vlastně má být? Jakoby mi krásná tanečnice udělala luxusní striptýz v mým pokojíčku, a pak začala utírat prach na televizi... Říše vlků je filmem, ve kterém jde největší strach z fousů Jeana Reno a nejzajímavější pasáží jsou závěrečné titulky s hezkou muzikou. Kdyby si byl býval někdo dupnul, že to nemá jen být, nýbrž být o něčem - jó, to by byla jiná. Konec konců i to utírání prachu z televize po striptýzu bych pochopil, kdyby tam pak šoupla výběr ze svých nejlepších vystoupení... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Knihy Jeana-Christopha Grangeho nepoznám, ale podľa scenárov podľa nich mi príde ako zručný autor "amerických" kriminálok. (Pripomína mi Jeffery Deaverov štýl - podľa jeho knihy zbúchali nepodareného ZBERATEĽA KOSTÍ, takže aj preto sa mi Grangeho adaptácie celkom pozdávajú). Ríša vlkov má veľa dobrých (scenáristických) nápadov a mohla byť tým, čím boli PURPUROVÉ RIEKY - temné krimi, v zaujímavom prostredí (s hlúpučkým finále, samozrejme). Výsledný film má však bližšie k dvojke riek - scenár (predloha) je očividne príliš komplikovaná a rozsiahla, aby fungovala vo filme, no technická stránka fracúzskych filmov je už tradične namakaná, Jean Reno hrá svoju "klasickú" úlohu drsňáka... a to mi celkom stačilo.... Na rozdiel od väčšiny som sa pomerne dobre orientoval v komplikovanom deji a povinné vysvetľovačky, ktoré občas postavy odriekali, mi prišli smiešne. Keďže mám rád aj PR: ANJELY APOKALYPSY, bavil som sa aj na Ríši. Film má kopu chýb a konanie postáv je občas bohovsky zle vysvetlené, ale stále som mal pocit, že by stačilo niekoľko jednoduchých úprav a logika by sa dala napraviť. Z Ríše vlkov cítim (aj keď nevyužitý) potenciál a nemôžem dať nižšie hodnotenie... IMHO čo čakáte od filmu, kde na začiatku absolútne namakane vybuchnú úvodné titulky :)... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho akci plnou tajemna a napětí. Už proto, že tam hraje Jean Reno. Začátek se rozjel celkem slušně a zdálo se, že cajti maj zaděláno na dalšího masového vraha. Cca po půl hodině jsem se začal krapet nudit protože se tam nic zajímavého nedělo pak jsem zjistil, že to není žádný masovej vrah, ale turecká mafie. Rozloučil jsem se s tím že by to mohlo být film typu Purpurové řeky. Dále jsem sledoval a pomalu jsem se začal nudit a nudit. Až pak po hodině filmu se začali dít zvláštní věci a já zjistil, že podsvětí Francie vládne zmutovanej turek. To už bylo i na mě dost, ale nakonec jsem se rozhodl film dokoukat. Po dokoukání jsem byl zklamaný, ale nakonec rád že už je konec. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Upocený přestylizovanýý blábol. Strašně cool kamera zabírá hromadu nesourodých scén v každou chvíly jiném žánru. Většina filmu je nudná, akční scény nepřehledné a o absentujícím scénáři ani nemluvě. Po shlédnutí Říse vlků jsem pochopil proč se tak často v komentářích k tomuto filmu objevuje že režiser Nahon musel být většinu filmu na tripu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)
  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)

Reklama

Reklama