Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 2

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už mě unavují tvůrci, jenž nemají ani ždibec talentu ale přesto mají prostředky točit filmy.Není nic primitivnějšího než žánr Slasher, proboha co je na tom natočit vraždící monstrum v masce a dodat tomu trochu švih!Silent Night má ještě horší atmosféru než Krvavý Valentýn a to už je vážně bída.Vedení herců otřesné, scénář opět ukázkově nechává všechny chovat se naprosto nelogicky, vraždy nejdřív nejsou vůbec vidět, když už nějaké jsou tak stojí za hovno a zabiják atmosféry je hlavně den, během kterého se odehrává téměř celá stopáž.S příchodem noci se daří tomu patlalovi Millerovi navodit nádech atmosféry s vydatnou pomocí kvalitního soundtracku jenž ovšem nehorázně vykrádá otce všech Slasherů a to Halloween, občas se tomu debilovi dokonce povede natočit pár zajímavých záběrů, ovšem celek je jen nudná a rutinní ukázka člověka, jenž o filmu neví vůbec nic a jeho osobitý pohled a talent prostě neexistuje.Typický čurák co dostane prachy, kameru, herce a řekne akce! Aniž by se snažil i z toho béčkového bláta vymlátit nějakou svižnou a poctivou práci a všechno si jen rutinně vodmrdá a pak se nechá vykouřit v karavanu od čím dál hnusnější Jaime Kingové a do toho všeho strká dva prstíky do zadečku Malcolma McDowella, který bude nejspíš gay a to dost chudý gay, jinak by snad herec jeho formátu nemohl hrát v těhle laciných sračkách.Účast Donala Logue už je i nad hranici mého chápání či mé vulgární představivosti.I Z Pekla Štěstí má větší koule.35%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek Silent Night je hodně slibný a nadějný: Skvělý rozjezd v "áčkovém" scénáristickém i režijním stylu a k tomu vděčná zápletka - vraždící dvoumetrový psychopat v obleku a masce Satana Clause. Tedy vánoční příběh podle mého gusta a já se radoval, že jsem se konečně dočkal nějakého novodobého pětihvězdičkového slasheru. Mé velké nadšení ale vydrželo jen asi půlhodinu, a to do scény s nahatým focením. Prsa modelky sice díky bohům nebyla silikonová, zato kameraman dostal bez varování záchvat padoucnice, čímž naprosto vykurvil jednu z nejlepších scén z celého filmu. A otrávil mi tak úspěšně i celý jeho zbytek, protože jsem od té doby stále čekal, kdy se jeho záchvat bude opakovat, což mi pochopitelně "trochu" bránilo se u filmu bavit a relaxovat. A bohužel jsem se oněch dalších návalů kameramanovy třesavky dočkal ještě několikrát, a to naprosto nepochopitelně, protože spousta ostatních záběrů byla dobrých. Tenhle styl filmování se opravdu někomu líbí?? S rozkoší bych toho kameramanského dobytka prohnal tím krásným velkým žlutým štěpkovačem. A navíc pak ještě ke konci film výrazně ztratí tempo, pohlednost, nápaditost a hravost. A úplně nakonec přijde zpomalené a polopatické vysvětlování, čímž utrpí Clausova do té doby tajemná aureola. Takže z pěti je nakonec jen průměr. Velká škoda tak zmrvené šance na nadprůměrnou zabijačku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tichá noc, krvavá noc. Zapadákov Cryer kdesi ve Wisconsinu prožije neveselé vánoční svátky. Nedobrý Santa Claus nerozdává dárečky, tedy ne ty hmotné, ale může vás podarovat elektrickým proudem do těla nebo vás místo paroží na ně rovnou napíchne. Gore má téměř špičkovou kvalitu, vražd je tak akorát a vadily snad jen mírně překecané proluky mezi nimi. Skvělé finále a celkově režijní styl Stevena C.Millera je příjemným překvapením a je dobré si tohle jméno zapamatovat. Sice nerežíruje stoprocentně přehledně, ale umí navodit hororovou atmosféru, ke které mu pomáhá také kvalitní kamerové snímání, které se trochu moc přehnaně vyžívalo v dlouhých záběrech, až to působilo málem nechtěně úsměvně. Povědomých hereckých jmen je hned několik. Brendan Fehr se sice zdrží sotva pár minut, než na začátku zhebne, ale Jaime King jako zástupce šerifa odvedla svoji roli dobře, Malcolm McDowell přesedlal do hororů nonšalantně a bonusem je Courtney-Jane White, která předvede své lepé tělo. Výsledkem je horor, který sice má své slabiny, např. Santa mohl mít větší charisma nebo závěrečná pointa nemusela být podána tak nezajímavě, ale jako celek zaujme svým zpracováním, ačkoliv námět vraždícího Santy v hororu není nic tak nového. A navíc, pustit si v létě horor odehrávající se o Vánocích, je skutečně nevšední zážitek. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy poměrně vtipné, jindy brutální, pak zas slušně ujeté, hlavně ale skrz naskrz průměrné, přičemž po celou stopáž žádnou zázračnou filmařinu hledat nemůžeme. Obětí přibývá, policie jde po špatné stopě, ale tvůrci nezmění ani tempo, ani nedokáží překvapit. Otylý Santa prostě jen chodí sem a tam a občas někoho rozporcuje. Tenhle kousek prostě na Vánoce nenaladí, ale náladu úplně nezkazí. Jak říkám, průměr průměrů, ve kterém se nikdo nepokouší udělat něco jinak, natožpak vést herce. Dva až tři zářezy!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud vás Otylý Sobomrd zahřeje o svátcích na duši plamenem hořícího benzínu místo dárkem, nepatrně vám to asi zkurví Štědrý den a pach škvařící se člověčiny nevyvětráte ani do Silvestra. Tento Vánoční speciál Míši Majera, který se ohákl do červeného a nalepil si bíbra z buničité vaty, vám docela zkurví i kterýkoliv z neštědrých dnů, protože pouze levně páběrkuje a parazituje na zašlé slávě osmdesátkových klasik. A tak jen nějaký otylý, psychopatický zmrd chodí devadesát minut po americkém či kanadském maloměstě a porcuje obyvatele tak, aby se vešli do fusekle nad krbem. Tisíckrát omleté, miliónkrát natočené téma, které v tomto podání těžce nudí a může zaujmout snad jen opravdu skalní funošky, co doma masturbují nad obrázky vyhřezlých střev a hrají si s myšlenkou, že by si někdy konečně vyšli mezi lidi. Třeba s hasičskou sekyrou a maskou Dominika Haška. Musím však připustit, že to pár zabijáckými inovacemi disponuje. Nevím, na které lékařské fuckultě studoval scénárista anatomii, a tak si jen mohu klást otázku, jakým Vánočním zázrakem se chlapovi vyvalí z huby hektolitry husté krve poté, co mu vrazíte do koulí deseticentimetrový srp. Je to snad opravdu Magická noc nebo mu vinou genetické anomálie narostl žaludek u stydké kosti či se snad u té vasektomie kousl do jazyka? Citoslovce úderu odpad z demolice!*)) Docela se divím, že se podobného prznění Vánoční atmosféry ještě nechytl nějaký vyspělý filmař ve zdejších luzích a hájích! On by takový bejby Chesus, podřezávající na Štědrý den obyvatele Nového Boru tupou maketou Betlémské hvězdy, mohl být totální hit. Ale musel by ho hrát Vojta Kotek a toho by asi Kučera nezaplatil. Takže suma sumců, pořád to byl daleko lepší horor než třeba taková Černá labuť, a tak jdu na totální, milosrdné maximum - jeden a půl zaokrouhleno nahoru. *)) Oživení komentáře pro zaryté křížovkáře. Náramně fickaná, lingvistická hříčka - Buch suť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)
  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama