Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o tom, že není ženich jako ženich... Záměna jmen a osob způsobí počáteční zmatek se stěhováním velmi objemného hudebního nástroje a ten – spolu s právě porouchaným výtahem – vyprovokuje obyvatele jednoho obyčejného panelového domu k nebývalé aktivitě. Mladým poskytne příležitost uskutečnit odkládanou schůzku, vtipálkovi dá za vyučenou, hádavým sousedům a sousedkám je záminkou k rozpoutání vášnivých výměn názorů... Jen paní Opatrné a její půvabné Čikitě způsobí nesnáze zármutek – obě svým způsobem přijdou o ženicha. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento málo známy Československý snímok by som uvítal aj ako niekoľko epizódny seriál. Skutočne pekné dielo a je radosť sa dívať na to sídliskové retro prostredie 70.rokov. Stačí povedať "ženích" - a už je tu celý rad príhod, vtipov, narážok, humorných historiek. Že ale nie je ženích ako ženích, sa dozviete z tejto malej komédie Jana Pixy. Napriek tomu sa vás aj táto drobná televízne hračka bude snažiť pobaviť trochu zvláštnou svadobnou témou. Hlavným hnacím momentom komédie Ženích uviazol je situačná zápletka. Zámena mien a osôb spôsobí počiatočný zmätok so sťahovaním veľmi objemného hudobného nástroja a ten - spolu s práve pokazeným výťahom - vyprovokuje obyvateľov jedného obyčajného panelového domu k nebývalej aktivite. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tato bláznivá televizní komedie, dle dnešních měřítek komedie situační, by mohla v současné době sloužit jako názorný příklad toho, jak taková komedie, odehrávající se na jednom místě, má vypadat. Naprosto promyšlený scénář, plný zmatků a nedorozumění, je pojat mistrovskými hereckými výkony všech protagonistů, což je v dnešní době u současných herců obzvlášť dosti vzácné. Děj má takovou energii, že se nejenže netáhne, jak je v dnešní době u zoufalých televizních komedií již tradicí, ale naopak ve svém vývoji uhání tak rychle kupředu, že je potřeba vše pozorně sledovat a neuhýbat pohledem. Stačí se prostě jen ohlédnout a daný divák se v tom naprosto ztratí. Takřka každou minutu probíhá nějaký zvrat, byť to na první pohled ani nemusí vypadat. Trochu záhadou je název příběhu, neboť středem všeho dění je bedna s harfou zašprajcována na schodišti v chodbě bytového domu, čímž vlivem toho musí každý přítomný jednotlivec řešit svůj osobní problém. Ale dejme tomu. Z televizní tvorby již neznámé dílo a v tomto případě je to skutečně ohromná škoda. Takhle pobavit umí už jen filmy s Vlastou Burianem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tradice aprílových žertů, doprava špatně adresované harfy, která následně zablokuje průchod mezi patry, porouchaný výtah, v němž (domněle) uvízl psí "ženich" ze zahraničí a manželka, která vše přisuzuje Jokerovi Skopečkovi, kterého jeho rozpustilé legrácky ve stylu současného You Get Punk´d dostaly na samé psychické dno. A Jiří Štěpnička, kterému jen se sevřením půlek věříte, že s jeho přestárlou vizáží představuje devatenáctiletého jinocha. A máme zde situační blázinec, kterému vévodí Jan Skopeček, který se chytil do pasti svých "krutých" žertů. Už mu ani vlastní žena (Slávka Budínová) nevěří, že si z ní netropí žerty, když jí vysílá S.O.S. prostřednictvím telefonátů od nevraživého souseda (Josef Bek). Originální taškařice, leč ze všeho dělá partu "komárů", v té době se to i odehrává, kdy jeden scenáristicky jednoduchý velbloudí hrb by vyřešil celý problematický spletenec. To by jej ovšem museli rozplétat chytří lidé. Na chodbě komunistického činžáku se to sice hemží různými soudruhy, i dělnického původu, dokonce je zde i psí "aristokratka", jenže nikoho nic inteligentního nenapadne. A tak se zablokovaná cesta i porouchaný výtah řeší značně obstruktivně, aby to udrželo vtipnost. Vtip jen na heslo, jen herci drželi v divadelním aranžmá své party natolik sveřepě, až se dalo pár z nich zapamatovat. Třeba takový křičící Vlastimil Hašek coby nerudný stěhovák určitě pobaví. A již zmíněný Jan Skopeček, kterému jeho sousedské napalování málem přivodí infarkt. Já jsem mu věřil, že je takzvaně ze všeho "hotový". To já byl z téhle zhola trapné šarády rovněž. Režisér Hudeček opět nezklamal. A aprílové žerty? To už odnesl kapitalistický čas. 4/10 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Nevěsta go, všechno je v Prčicou!"                                                                                                                               Exceletně napsaný scénář! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě k hercům, kteří se na této komedii podíleli musím bohužel konstatovat, že se jedná spíše o uřvanou frašku. Tak předně je těžké si představit Jiřího Štěpničku na prahu třicítky jako devatenáctiletého. To Taťjana Medvecká měla k tomu věku blíž. Jan Skopeček a jeho aprílové žertíky jsou trochu pubertální a to hlavně proto, že zůstávají čistě u telefonního sluchátka. Postava Vlastimila Haška se zase prezentuje hlavně svou ukřičeností a cholerismem. Kolik úsměvných situací může nastat, když se nejde dostat ani pěšky ani výtahem do pater. A klíče hodí manželka na balkón souseda. Také to ukazuje, kterak ani manželé po mnoha letech spolu nejsou schopni komunikovat. Komedie francouzského nebo italského typu moc nefunguje proto, že jednotlivé druhy rádoby vtipných zápletek prostě nepůsobí moc humorně. Zkrátka špatně hozené klíče, chybné vyjádření do telefonu či nakonec vyhozené pojistky v hospodě s cílem zajistit příchod elektrikáře jsou i přes nesporné herecké esa málo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Za okny bytu jsou jasně vidět kulisy domů. (M.B)
  • V kuchyni visí na zdi kalendář, na kterém je Lednický Minaret. (M.B)

Reklama

Reklama