Reklama

Reklama

Karcoolka

  • USA Hoodwinked! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta animace nestárne moc šťastně - vlastně je dnes skoro neuvěřitelné, že se na něco takového dalo sehnat áčkové hollywoodské obsazení. V roce 2019 to je spíš bizár než cokoliv jiného, čímž vlastně ten film dost povýšil od průměru, jakým se zdál být v době premiéry. I když určitá ambice by se vyprávění střídajícímu úhly pohledu dalo přiznat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

přehnaně moderní variace na klasický pohádkový příběh o Červené Karkulce ve 3D animaci, což posunulo možnosti variability mnohdy až na extrémní hranici snesitelnosti. Po šíleném úvodu, kdy jsem byl zralý k udělení odpadu, se tenhle animák přeci jenom stočil k víceméně povedené taškařici s crazy rozměrem ponejvíce amerických komediálních parodií typu Scary Movie, kdy jde vlastně jen o řetězení gagů obvykle postavených na aluzi a parodii nějaké známé popkulturní ikony - obvykle mainstreamového filmu. Filmu hodně ubírá očividná snaha oslovit výhradně a především cílového diváka, tedy pubertálního recipienta, čímž dochází k zabsurdnění příběhových linií synkretickým mixem všeho možného, co může teenegera dnes alespoň na chvíli oslovit - dojde ke spojení seniora a extrémních sportů, východních bojových umění i zesměšnění country či věci tak absurdní, jako je jódlování:-) Povedené jsou naopak odkazy a vtipné postižení různých žánrových klišé - stylizace detektivky, propojení hlavního záporáka s ruskojazyčnou mafií, ovčí informátor s italskými kořeny, různé zpomalovačky a flashbacky, rotace kamer typická pro akční filmy, muzikálové vstupy, Schnitzelman se svou pojízdnou dodávkou atd. atd. Tím tenhle animovaný film dostává, možná nechtěně, až postmoderní tvar - podporuje ho mimo jiné i zajímavá práce s dějovými liniemi a podobně jako třeba v Lole běžící o život či jiných postmoderně experimentujících filmech se můžeme podívat na jeden příběh hned z několika úhlů vážících se k (retrospektivním) výpovědím jednotlivých postav (ilustruje se tak informační roztříštěnost našeho věku zahlceného informacemi a relativita faktů...) uvozeným vždy animací otevírající se panoramatické pohádkové knihy... (Nutno pochválit český velmi sofistikovaný dabing, který třeba díky zpívajícímu kozlovi - Matěji Rupertovi skvěle dotvářel atmosféru...) Škoda jen, že si tvůrci nevybrali širší diváckou cílovou skupinu, takhle je divák starší -nácti let dost handicapován... ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem šílenost, ale rozhodně až takovou. Jen jsem kulil oči a nevěřícně zíral, pln nadšení div smíchy neomdlel, pln elánu dokoukat to do konce a rychle to běžet ohodnotit jak nejlépe to půjde, a hned po rozdýchání to okomentovat. Příběh nice, postavy nice, zápletka nice, rozuzlení nice, komplet nice. Takovýchto filmů by mělo být více. Teď už se jen můžu začít klepat na dvojku, a taky že se na ní už klepu:-) ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Třetí šedý obal z leva ve skříňce pod televizí, mezi Příběhem žraloka a Kronikou rodu Spiderwicků růžové cédéčko a na něm tátovým nečitelným písmem napsáno Karcoolka – jak to bylo poškrábaný. Jako děcka jsme si na tom ujížděli fakt dost. Už tehdy mi ta animace přišla nějaká divná, ale usuzovala jsem to jako plus... je to přece KarCOOLka, tak ta animace musí bejt cool. A víš co, včera v noci, když jsem si Karcoolku pustila přišlo mi to cool zas a nebylo to způsobeno nějakým nostalgickým přemítáním, ne tentokrát. Můj smysl pro humor a estetičnost se možná zasekl v době, kdy bylo slovo cool cool, ale což. Sorry, ale kozel, co má rohy na svý další rohy? Netřeba slov. btw český dabing tu válí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie taká blbosť, ako sme všetci dúfali. Na Shreka to nemá, a nielen animáciou. V kinách to nemalo ani pred siedmimi rokmi čo hľadať, lístky na filmy Pixaru a Dreamworks stáli v kinách rovnako. Scenár je zato celko sviežy a keďže väčšina nič nečakala, jednalo sa o celkom príjemné prekvapenie. Viď solídne tržby v porovnaní s rozpočtom. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Producentka Sue Bea Montgomery ukázala malým dětem koncept filmu a sledovala jejich výrazy. Když viděla, že se jim líbí postava kozla Japetha (Benjy Gaither), bylo rozhodnuto se o jeho ponechání v příběhu, přestože jej tvůrci původně chtěli vymazat. (Cheeker)
  • Pracovní název byl „Hoodwinked: The True Story od Red Riding Hood“. (imro)
  • Mimo USA vyrobený animák stál jen 15 mil. amerických dolarů a během úvodního víkendu (13.-15. 1. 2006) utržil 16,6 milionu. Společnost bratří Weinsteinových, opustivších Miramax, dokázala, že může připravit slušnou premiéru i nízkorozpočtovému animovanému filmu, který neměl za zády Disneyho reklamní mašinérii. Celkem snímek utržil v USA 50,6 milionu. (imro)

Reklama

Reklama