Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

maverick10 

všechny recenze uživatele

"Tureckej David Hasselhoff, ktery bojuje proti parte zlotrilych teletubbies, za hudby Indiana Jonese" Uz v uvodnich titulcich jde vycitit, ze tady nebude vsechno v poradku a ze jde spise o kemp tureckych milovniku americkeho filmu, kteri prisli rovnou z Masopustniho pruvodu. Star Wars ZERO: Fuck of George Lucas Vlastne ani nevim jestli je spravny neco tak krehkeho a naivniho vubec kritizovat a nebo vychvalovat jako nejgenialnejsi parodii, kterou jsem kdy doposud videl. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme beriem akékoľvek iné hodnotenie než odpad ako nepodarenú recesiu, či snahu túto kuriozitu zachrániť pred tým, čo jej náleží. Obrovská vykrádačka plná nevkusu a útrpného deja, kde scenáristi vyrobili niečo hodné nezainteresovaných škôlkarov, ktoré prekonáva všetky hranice znesiteľnosti svojimi nezmyslami. Nevadí mi, že nemali peniaze na efekty, či iné veci, no mám pocit, že si nedali záležať na ničom. Oblečenie, kulisy, bojové scény, herecké výkony, zábery kamery, proste nezmysly a otrasné spracovanie vo všetkom. Tie pózy už boli veľa, no napríklad bojová scéna, kde muž chytí meč do zubov a zlomí ho po stranách úst seknutím rúk, to hovorí za všetko. Okrem domácich videí som film ešte netočil, no myslím, že toto by som zvládol podobne urobiť. Podľa mňa ich ani rok výroby neospravedlňuje, lebo lepšie sú podľa mňa aj niektoré krátke filmy z 19. storočia. Najhorší film histórie to podľa mňa nie je, poznám horšie, no aj toto bolo utrpenie sledovať a podľa mňa ani komické nie je. Nechápem ako niečo také mohli pustiť do sveta. ()

Reklama

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Neopísateľne strašné. Vlastne som sa celkom tešil, existuje totiž niekoľko ultranepodarených "filmov", ktoré ma v rámci guilty pleasure dokázali celkom zaujať (The Guyver, Boll-ovky) a niektoré dokonca výborne pobaviť (Lady Terminator, The Room). Toto ale prekonáva všetko, aj tie Woodové nudné sračky, aj väčšinu slovenských seriálov, Kučerovky a dokonca aj Forced Entry, ktorý som až doposiaľ považoval za najhorší film vôbec. A prekonáva ich tak stonásobne. Že je to neskonale tupý, nehanebný plagiát by som ešte prežil (konieckoncov keď uprostred "bitky" zrazu prebehne len tak pár prestrihov na stormtrooperov, je to celkom sranda) a rátal som aj s tým, že ide o vykrádačku, aj s tým, že ide o jeden z najhorších filmov všetkých čias. A ozaj je tu všetko. Megabrutal dementné dialógy, skoky šesť metrov do výšky, plyšoví záporáci... a je to fakt (zvrátená) sranda, tá ale po chvíľke omrzí a zostane iba pocit odumretých mozgových buniek. Po chvíľke to prestane baviť a uvedomíte si, že sledujete film bez príbehu a bez deja a vlastne bez všetkého, čo normálne robí film filmom. A začnete sa nudiť. Vo výsledku sú Turkish Star Wars zhruba rovnakou urážkou kinematografie, ako stratou času. Najhorší film vôbec. A myslený vážne. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Film, který neustále osciluje kdesi mezi odpadem a maximem, ale nakonec mu nelze ono maximum upřít. Výtvor zcela čisté fantazie a krásné duše aneb když na něco nemám budget, tak si to vypůjčím z kapitalistického braku a zároveň nakrmím diváky lačné buď po akci (zhruba 70% filmu se zápasí, ovšem s jakou vervou a vždy velice originálně) nebo krásných statných mužích (zhruba 20% filmu spočívá ve statických záběrech na udatné tváře dvou hlavních proragonostů). No a když se film zhruba v půlce zastaví a zcela mimo děj proběhne kázaní z koránu - ano, přátele. Dílo génia. Bránice dostala zabrat. Takhle má vypadat zábava. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Díky tomu dobrému člověku, který k tomuto filmu přeložil titulky! Tohle bylo něco...neuvěřitelného. Takhle špatný, ale zároveň ohromně vtipný film jsem už dlouho neviděl. Ještě teď na začátku svého komentáře si vůbec nejsem jistý, jaké tomu dám konečné hodnocení. Objektivní odpad? A nebo plný počet hvězdiček za tu extrémní porci humoru? Takovýhle film by skutečně mohl natočit každý z nás. Ukradneme pár záběrů z jiných filmů a z nějakých dokumentů, také si "vypůjčíme" hudbu z jiných trháků (ačkoliv to má být turecká verze Star Wars, soundtrack asi nikdo nesehnal, tak šáhli po Williamsově jiném kousku - Raiders of the Lost Ark), seženeme si směšné kostýmy a jdeme na to. A ještě k té hudbě - těch pár skladeb z různých filmů tu hraje pořád dokola a mnohdy v úplně nevhodných scénách. Navíc při každém úderu nebo zvuku ta hudba na pozadí jaksi ztichne, takže to zní kousavě. S pochopením děje jsem se v tomhle filmu vůbec nesnažil. To se prostě nedalo. Jsou tam dva hodní chlápci, kteří bojují proti zlému Čarodějovi (opravdu luxusní záporák!), který pije krev, sbírá mozky a chce zničit Zemi - to bylo vše, co jsem pobral. Většinu filmu jsem se jinak smál nebo nevěřícně s otevřenou pusou civěl na to, co se to tam vlastně děje. Naprosto nesmyslné dialogy, které se tvářily neuvěřitelně vážně. Nesmyslný byl také střih a různé prostřihy, záběry a změny obrazu, a to v daných situacích na úplně nepochopitelné věci. Samozřejmostí je také neustálé opakování těch samých záběrů. Akce byla též brilantní. Hlavní hrdina nejprve každého několikrát přeskočil, a pak mu teprve začal rvát končetiny nebo ho jinak poškozovat. No prostě je to doopravdy neuvěřitelný zážitek, to se musí vidět. Je to jednoznačně film na odpad, ale je to něco tak výjimečného a vtipného, že prostě těch pět hvězdiček musím dát! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)
  • Film měl rozpočet o výši 50 milionů lir (cca. 300 tisíc amerických dolarů), dvojnásobek tehdejšího tureckého standardu. (vojtaruzek)
  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama