Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po mnohých stránkach výborne natočený žánrový kokteil. Lahôdkové scény - mučenie a finále, ktoré striedajú tie poetické a pokojné. Drobné humorné vsuvky sú len čerešničkou na dorte. Ji-un Kim natočil po Quiet family konečne film, ktorý mi sadol a nad ktorého príbehom a zobrazením som slintal. Dve hodiny utečú ako voda a pritom zanechajú presne tie pocity, ktoré majú zanechať. Hlavný hrdina Byeong-heon Lee na mňa vysoko zapôsobil podobne ladenou aj keď hodnotovo pre mňa výraznejšou žánrovkou I come with rain. Tu som si ho užíval. Jeho zamračený výraz mi do tohto filmu dokonale sedel a jeho výkon má pre mňa rovnakú hodnotu ako ten Goslingov v Drive. Kim ako žánrový režisér nie je natoľko výrazný aby som mohol bez čakania povedať, že film na ktorý sa pozerám je od neho, ale je natoľko remeselne zručný, že ho hľadať nemusím. Stačí mi ak si film užijem a nechám sa unášať výbornou atmosférou a hereckými výkonmi. K dokonalosti mu chýbalo naozaj veľmi málo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Formálně dokonalé, výborné akční scény, volba hudby, Byeong-heon Lee perfektně hraje roli málomluvného "donucovače", který po jedné chybě padá do čím dál většího průšvihu. Jenže celá tahle ganstergka čerpající z noir filmů a Tarantina mě prostě za srdce nějak více nevzala. Přišlo mi to celé velmi nucené i přes tu vymakanaou estetickou stylizaci to má tu nevýhodu, že je to obsahově dosti prázdné. Na druhou stranu tam byl někdy povedený černý humor. Takže pro fandy herce jménem Byeong-heon Lee jasná volba. Ostatní to mohou zkusit. Nicméně, i když je hodnocení na tři a půl tak výjimečně zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Krví potřísněná filmová báseň, která sice co do scénáře chvílemi připomíná spíš říkanku "Nechoď tam, prší tam , je tam velké bláto..", ale spojení  řemeslně a choreograficky vymazlené akce, jednoduché zápletky a dokonalého soundtracku k dobrému, neřku-li výbornému filmu mnohdy stačí.  Z hlavního hrdiny stříká charisma, z jeho nepřátel krev a femme fatale není prvoplánová kráska a o vlastní romanci vlastně zase tolik ani nejde. Spíš jen o touhu po lásce a jiném životě.  Komediální vsuvka pak podařená a její vyústění až překvapivě cynicky kruté, nicméně po zásluze potrestané... Pět kapek krve stéká po tvém jméně... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Sladký, hořkosladký nebo hořký život? Sám vám vlastně nevím; a po tomto snímku si v tom jsem jistý ještě méně. DALKOMHAN INSAENG je majstrštyk; majstrštyk z ranku filmů o mafiánech a pomstě. Čekal jsem (sice) podstatně více kombinace aka OLDBOY či Kim Ji-woonův předešlý opus JANGHWA, HONGRYEON, ale to, co přišlo na závěr, předčilo všechny mé představy. Přímočarý, nekomplikovaný a dějem jednoduchý snímek, který sice není založen na překvapivých pointách, ale kterému to ani v tom nejmenším neubírá na kráse. Shrnuto a podtrženo: Nečekejte překvapivé pointy, ani akci od prvního filmového políčka do posledního... a myslím, že i přesto budete z tohoto snímku paf. Co říci závěrem? "Jednu pozdní podzimní noc se učedník s pláčem probudil. Mistr se ho tedy zeptal: "Měl jsi noční můru?" "Ne." "Byl to smutný sen?" "Ne," odpověděl žák. "Měl jsem sladký sen." "Potom proč tak smutně pláčeš?" Žák potichu odpověděl, utíraje si přitom slzy: "Protože sen, co jsem měl, se nikdy nenaplní."" ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Komentáře píšu většinou k hororům, ale tady s radostí udělám výjimku. A Bittersweet Life je totiž výborné akční art-drama, které do mě zarylo své drápy od prvních minut a nepustilo až do krvavého závěru. Snímek vypráví o "čističi", který pro šéfa dělá špinavou práci. Jenže jak už to v branži chodí, neuposlechnutí jednoho příkazu se jemu a všem zúčastněným tvrdě nevyplatí. Příběh tedy hodně klasický, avšak tady se neptáme proč, ale jak. Celý film je totiž úchvatnou přehlídkou nádherných obrazů, působivé hudby, vypiplanou choreografií akčních scén a nevtíravého černého humoru. Zejména pak scéna v úkrytu pašeráka zbraní je téměř nezapomenutelnou, perfektní to příklad výjimečného skloubení napětí a komiky. Byeong-heon Lee je zkrátka borec a tímhle se u mě zařadil mezi ostře sledované herce. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama