Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, dokument o tomto případu byl mnohem zajímavější a emotivnější. Jakkoliv mám ráda Meryl Streep i Sama Neilla, v tomto filmu mě zanechali chladnou a nezúčastněnou, nedokázala jsem s nimi soucítit a jejich takřka netečný přístup ke ztrátě dítěte přímo vybízel k pochybnostem, zda maličkou Azariu skutečně unesl dingo, nebo to celé bylo úplně jinak. Možná šlo o záměr filmařů, ale mě ta odosobněnost docela iritosrala. 59% ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak by to dopadlo, kdyby Lindy hrál někdo jiný než Meryl, protože Výkřik ve tmě stojí hlavně na jejím mimořádném výkonu, který nejenom neskutečně citlivě vystihuje pocity hlavní postavy, ale vedle toho dokáže solidně nahlodat v otázce její viny či neviny. Každopádně je skvěle vidět, jak funguje mentalita davu - není tu místo pro jakoukouli racionální úvahu, soucit, nic (ať žije porotní systém). Být to v míň civilizovaný části světa, nikdo by se nebabral se soudem. Síla. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mottom jednej knihy Alberta Camusa je: Kto neplače na pohrebe svojej matky, skončí na šibenici. Spomenul som si naň pri sledovaní austrálskej drámy Výkrik do tmy, nakrútenej podľa skutočnej udalosti. V nej ma nezaujala iba Meryl Streep, vynikajúco stvárňujúca postavu Lindy Chamberlain, ale aj proces vytvárania verejnej mienky, v ktorom vášne a predsudky zohrávajú porovnateľnú úlohu, ako neúplne a médiami účelovo upravené fakty. A v Austrálii, v ktorej vďaka prvým várkam imigrantov nemajú ich potomkovia ďaleko k skratovým a násilným alternatívam zdĺhavých a komplikovaných súdnych procesov, v tej Austrálii nepomôže pri hľadaní pravdy ani porotný systém. Film ako celok nebol síce ničím objavný, ale neľutujem, že som si ho pozrel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně zajímavé drama. Poukazuje na dnešní dost obtížnou dobu, kde pakliže si chcete vybojovat pravdu, musíte pro to obětovat svůj vlastní život. Ne, že bych tohle už jednou neslyšel. Meryl Streep a Sam Neill za tu rodinu ale bojovali tak, jako v žádném jiném filmu. Když si to převedu do reality, s čímž se mně film snažil každou desetiminutovku sblížit, tak si musím uvědomit, že tak těžký život opravdu neprožívá každý. A v rámci toho je tento film hodně silný. Co už bylo horší, tak ta dost silná vazba na víru, křesťanství a církev, kterou bychom zde nazývali sektou. Vysvětlovat si to může každý po svém. Každopádně i lidé kolem těch lidí nevedli zrovna zdravé názory a tak film fakticky jednal na obě strany. Myslím si, že v rámci těchto dvou stran se teprv ukáže, k jaké straně kdo inklinuje. Jestli k těm, co jsou schopní respektovat nebo těm, co jsou alternativní názory úplně cizí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)

Reklama

Reklama