Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro mládež, který neglorifikuje příslušníky VB, neřeší krádež slepice a neodehrává se v omšelém prostředí sídliště. Vytkla bych, že na závěr nebyl potrestám alespoň pošklebky nevěřící Satoranského esenbák. Přiznávám, že vzhledem k mému negativnímu vztahu k nejhoršímu českému herci všech dob bych ocenila, kdyby již v úvodu byl Kostelka svrhnut ze skály a tento záslužný čin by se mohl v několika roztomilých flashbacích zopakovat. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k tomuhle filmu mám zvláštní slabost... Letos jsem byl na dovolené v kraji pod Pálavou a samozřejmě jsem musel navštívit většinu míst, kde se film odehrává. Vyšplhal jsem k Sirotčímu hrádku, bylo pekelné vedro a komáři žrali jak vzteklí, ale stejně jsem měl radost, když jsem tu zříceninku viděl na vlastní oči...V jeskyni Na Turoldu vzpomenula film i průvodkyně, že se tam natáčely některé scény, no a o Mikulově ani nemluvě... ()

Reklama

LarryW 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, výborná atmosféra, která mi jako malému fakt učarovala. Dodnes vidím tu jeskyni a mrtvolu pod drnem. Dialogy mají vtip a detektivní zápletka není groteskní, oproti jiným filmům, které se tváří jako detektivky. Kluci hrají i jako neherci slušně a Mrkvička je sympatickej vedoucí. Taťka esembák Moučka je zkušenej a záporáci jsou správní příživníci..Děcka koukněte místo Harryho třebas na tohle... ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hezký film. Děj má spád a je ku podivu i docela reálný. Herecké výkony byly dobré. Řekl bych, že i přes příslušníky VB, soudruhy a pionýry (patřili neodmyslitelně k tehdejší době) je film nadčasový a lze se na něj bez problému podívat i za dalších 27 let. Jen jedna věc mi jaksi neštymovala. Sice nejsem patolog ani soudní lékař, ale že by mrtvola vychladla během maximálně několika minut se mi zdá přece jenom nereálné. (Sobota 10.04.2010) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Klasická dobová detektivka obsahující oddíl pionýrů a rivalitu mezi mladými Medvědy končící bratrstvím, přátelstvím a vzájemným respektem, hrdinné příslušníky VB a písničky v podání Ládi Mrkvičky. Když pominu ty dobový stereotypy, tak to nebylo zas až tak hrozný pokoukání. Teleporty z města do Pavoučí jeskyně a zpátky sice bily do očí, ale mladá Kuklová byla celkem fajn a banda kolem debila Renka nakonec hrála větší roli, než jsem původně čekal. Zkrátka to sou frajeři :D ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)

Reklama

Reklama