Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický střet eskymáckých tradic a zhoubného vlivu západní civilizace. Eskymácký lovec Agaguk se vzbouří proti svému otci, šamanovi Krůmakovi, a proti vlivu bílé civilizace, která přináší jen nenávist, hrabivost, alkohol a pomalu ničí tradice, v nichž vyrůstaly celé generace eskymáků. Když zabije bílého obchodníka Browna, je vyobcován z kmene a vydá se do mrazivých pustin, doprovázen dívkou Igijúk a otcovou kletbou v podobě bílého vlka. Situace se ještě vyhrotí, když se ve vesnici objeví policista Henderson, odhodlaný vyšetřit obchodníkovu smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný a syrový dobrodružný film vypráví o mladém Eskymákovi Agagukovi (Lou Diamont Phillips), který v sebeobraně zabije bílého obchodníka. Krutý šaman Krůmak (Toshiro Mifune) ho i s jeho dívkou (Jennifer Tilly) vyžene z vesnice. Mladá dvojice se musí v divočině o sebe postarat a přežít. Ve vesnici se vše zkoplikuje, když tam přijede policista Henderson (Donald Sutherland), který hledá obchodníkova vraha. Atraktivní příběh je plný napětí, dobrodružství i syrových a naturalistických scén. S hlavním hrdinou je po celý příběh dosti skoušeno a vy mu budete tím víc fandit. Film pro milovníky dobrodružství, romantiky a drsné přírody jako stvořený. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Povedený dobrodružný snímek, k němuž jsem přistupoval po nepříliš pozitivních kritikách s jistou nedůvěrou, avšak tu brzy vystřídalo zjištění, že ne vždy se kritizovaný film musí zavrhnout již před shlédnutím. Myslím, že Stín vlka se tvůrcům vyvedl dosti slušně a každý, kdo má rád trochu toho dobrodružství, si tady celkem přijde na své. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,448,640Tržby Celosvetovo $1,448,640║ niektoré úseky dosť dobré ako súboj s medveďom, s vlkom, či lov veľryby, sú tam niektoré scény vyhrotené, silné v detailoch ale medzi tím nie je až taká dobrá súdržnosť aby to ako celok lepšie vyznelo, aspoň záver filmu obstál /50%/ ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný film o dvou velkých láskách, rodičovské a milenecké. Obě jsou zpočátku nezřetelné a projevované spíše jako touha vlastnit a ovládat, ale postupem času se projeví ve své ryzosti. Vše je okořeněné překrásnou přírodou Kanadského severu a atmosférickou hudbou. Pozoruhodné jsou herecké výkony, zejména titán japonského filmu Toshiro Mifune září v každém záběru, Donald Sutherland je skvělý jako vždy a Jennifer Tilly je prostě nádherná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mladý L.D. Phillips a skúsený Toširo Mifune predvádzajú severské divadlo, na ktoré sa dobre pozerá. Dobrých sparingpartnerov im robia ostrieľaný D. Sutherland a mladá Jennifer Tilly, ktorá sa nám v jednej scéne ukáže aj hore bez. Príbeh nie zlý, ale asi som očakával trochu viac. Každopádne sa mi "zamlouvali" viac postavy - hlavne polokomická postava Mifuneho čoby inuitského náčelníka a Sutherlada čoby inteligentného policajta - ako samotný príbeh, ktorý sa v pár málo momentoch dotýkal aj žánru fantasy. Možno to chelo aj viac zo života a zvykov Inuitov. Hodnotenie: 65% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama