Reklama

Reklama

Bílý drak

  • Hongkong Xiao bai long qing hai fan bo (více)

Obsahy(1)

Akční film ve stylu Klanu létajících dýk s prvky bojového umění a stylizovaných akčních scén. Mladá aristokratka se zamilovala do prince z císařské rodiny. Úplnou náhodou si osvojí dovednosti bojových umění Bílého draka. S novou nabytou silou pochopí, že konání dobrých skutků pod jménem Malý bílý drak má jisté výhody. Když se dozvídá, že proslulý vrah Chicken Feathers má v plánu zabít jejího milovaného prince, pokusí se tomu zabránit tím, že zabijáka dostane první. Po několika neúspěšných pokusech v ní ale začíná pozvolna růst pochopení a soucit se slepým zabijákem. Právě její rozhodnutí pomáhají odkrýt skutečné spiknutí, které se skrývalo za atentáty na prince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Jak film Bílý drak nejlépe charakterizovat? Je to je originální akční romantická komedie stylizovaná do polohy Tygra a draka. Nápad obohatit scénář nejen o parodii na tyto filmy, ale i na současnou společnost (fast food, shop centra atd.), vyšel režisérovi Wilsonu Yipovi skvěle. Není toho přespříliš, takže komedie nesklouzává do polohy trapnosti. Navíc chemie mezi hlavními hrdiny také funguje bezvadně, i stopáž je tak akorát, aby utáhla daný námět. Prostě příjemná a vtipná podívaná. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Bílý drak“ rozhodně NENÍ typický plnohodnotný akční film. V podstatě je to taková roztomilá, mírně nevyrovnaná, zato v některých okamžicích nadmíru vtipná dobrodružně - romantická pohádka. A není to pohádka jen tak ledajaká: Jedná se o svěží dílko made in Hong Kong, které si rozmarně a láskyplně utahuje z akčních wuxia filmů, z čínské historie i současnosti - a ze všeho, co se mu připlete do zorného úhlu. A přes několikerá klopýtnutí mu to jde překvapivě dobře ... Slabší 4* ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se smát nebo brečet nad tímto počinem. Mám to brát jako pouhý joke? Vážně nevím, co si myslet, protože tam je pár pasáží, které se tváří vcelku seriózně. Na druhou stranu drahý K.P. se 80% filmu tváří a chová jako mentálně postižený, oužasná Fénix se 90% času chová jako rozmazlený spratek. Plus oužasné scény, kde vám penisem přelámou nohy. No nevím, asi zůstanu skeptická... ()

Phobia

všechny recenze uživatele

To byla ale srandovní pohádka! Do hlavní mužské role měli obsadit Leslieho Nielsena, ovšem jinak ta parodie byla dokonalá... nebo to nebyla parodie? Popravdě nevidím rozdíl při srovnání s ostatními žluťáckými akčními "historickými" velkofilmy: popírání fyzikálních zákonů, ujeté chování postav, jeden ksicht jako druhý, srandovní kostýmy, divná hudba, trapný dabing... zapomněla jsem na něco? Kolik "Bílý drak" dostal Oscarů? Viděla jsem jen fascinujícím způsobem debilních 10-15 minut, odpustím si tedy hodnocení. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda nebrat. Doufám, že tohle není nějaká novodobá vlna filmu, které sem jdou od japončíků (z Honkongu), protože to by mě opravdu vůbec nepotěšilo. Jedinou hvězdičku si zasloužili celkem drsně, ale zároveň komicky udělané souboje jinak hrůza a děs. Poznámka na závěr: Přenos schopností je opravdu originálně udělaný, ale nějak se mi zdá, že tento film na velké množství těchto vtipných vložek to myslel až moc vážně a proto tak nízké hodnocení. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama