Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Kurňa :D Jak už tady párkrát zaznělo - R.D.Jr. pro tento film byla pomalu až škoda :D Jeho "vlasatá postava" byla sice stejně zajímavá jako on, ale přece jen z mého úhlu pohledu - lépe se mi na něj dívá, když toho na sobě moc nemá :D "Dokonalá manželka", která se začne zajímat o to, co společnost raději ukrývá, je Nicole šitá na míru a její schopnost se převtělit jak do první postavy, kterou vidíme na začátku filmu, tak do té "druhé", kterou vidíme zbytek snímku...Zajímavé prostředí - ať už to "umělé" či to pravé a "dokonalé" ;) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neupieram tomu istú dávku atmosféry a herecké umenie Nicole Kidman, no aj tak ma pri tom skoro mrle zožrali. Tá nuda spolu s nezáživným komótnym spracovaním by sa snáď dali krájať. Komótnejšie spracovanie by samo o sebe nevadilo, len keby ten obsah stál za to. No v tomto prípade to tak určite nebolo, to len panička bola znudená a tak jej prišlo vhod, že nad ňou býval vlasáč, ktorého sa ujala. Hlavná postava mi bola skrátka po celý čas nesympatická, čo mi potvrdil aj samotný záver - hnus. Nechápem čo by na tej žene malo byť také fascinujúce? Že robila dobré fotky? Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s jakousi odosobněnou, naléhavou atmosférou, který je ale bohužel rozvleklý, a jistě může někoho velice nudit. Mně se to ale (s podivem) nestalo. Myslím, že jsem si tam své našla. Je to jeden z filmů, kde s hlavní hrdinkou nemůžete moc sympatizovat, a za její jednání ji někdy máte chuť i odsoudit (osobně mám problém s představou zde zobrazené komunikace mezi Diane a Alanem, její odpovědi v rámci dialogů a vysvětlení jejích činů by mi coby manželovi přišly více než nedostatečné, tento problém mám ale u více filmů, kde se hlavní hrdinka občas zasekne a zírá nepřítomným pohledem do prázdna), přitom v hlobi duše víte, že byste se patrně zachovali stejně. Nakonec jsem si Diane v podání N.Kidman, kterou nemusím, oblíbila, a to beru jako velké plus, a jelikož jsem váhala mezi třemi a čtyřmi, nakonec zvltězilo vyšší hodnocení - film není nijak zvlášť patetický, přestože se týká milostného vztahu, a to také musím ocenit, stejně jako zajímavý námět a výpravu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Reálná Diane Arbus si snímky outsiderů a všemožně pokřivených lidí získala místo na Pantheonu světové umělecké fotografie. Fantaskní nadreálný film, který o ní natočil Steven Shainberg (Sekretářka) nerekonstruuje události jejího života. Skrze fiktivní příběh vytváří podmanivý klíč do světa jejích fotografií. Pro Diane měla každá fotka svůj příběh, který je do ni částečně vepsán, ale z velké části zůstává nevyřčen. Film ukazuje fascinující, emocionálně pohnutý zrod jedné fotky. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Překrásně divný film o touhách ukrytých v některých z nás. Přiznám se že jméno režiséra jsem si přečetl až po závěrečných titulcích, a pak se pro mě mnohé vysvětlilo. Stevena Shainberga si vysoce cením kvůli jeho Sekrerářce a příběh Diane Arbus je jí v mnohém podobný. Je stejně vizuálně klidný, čistý, spořádaný, decentní, navenek dokonalý, ale uvnitř je bouřící, zmatený, hříšný, chlípný a podmanivý. Zásluhu na tom má nejen skvělá kamera a hudba, ale především perfektní Nicole Kidman a Robert Downey Jr. Ti dva hrají jako o život, hlavně prvně jmenovaná předvádí hereckou extratřídu. Pevně doufám že tímto filmem režisér neřekl poslední slovo, protože zatím platí co snímek, to vybroušený šperk. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sa nezobrazujú žiadne obrázky od samotnej Arbusovej, pretože to zamietli majitelia jej práv. (Arsenal83)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)
  • Chicago Tribune opísali film ako: "Objavný, vyzývavý a hlboko zasahujúci portrét, ukotvený tým, čo môže byť Kidmanovej najdojímavejší výkon." (Arsenal83)

Reklama

Reklama