Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

mysiak 

všechny recenze uživatele

U Joela Schumachera skutočne platí rovnica čím menej peňazí tým lepší film...a Krvavý potok je vskutku dobrý horor...aj keď herecká kvalita Dominica Purcella je stále spochybniteľná..jeho výraz je čistý Prison Break..ale to nevadí...vrah je dosť solídny týpek..a to je fajn..a proste má to dobré tempo..a celkovo je to dosť fajn horor ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vikinské runy, okultismus, respektive černá magie, a šílený nácek. Z toho samozřejmě nemůže vzniknout nic dobrého. Snímek se lehce inspiroval Hitlerovými touhami, kdy hledal vše nadpřirozené, co by mu pomohlo ovládnout svět - Indiana Jones by mohl vyprávět. Úvod ze třicátých let je černobílý a já bych si dokázal tak představit celý film - atmosféra jako z gotických hororů. Vůbec vizuál je výborný. Victor byl dva roky nezvěstný a nyní se chce pomstít. Do svého problému zatáhne i bratra Evana, který měl kvůli němu po celou dobu výčitky. Tedy Evan je neskutečný trouba, nevím, do jaké míry to bylo proto, že je polda, co dělá vše naopak. Nácek v černém plášti je sympatický záporák připomínající více pekelného démona než bytost z nadpřirozeného světa Vikingů. V rámci vstávání z mrtvých vede jednoznačně kobyla. Velkolepé gore se sice nekoná, ale vůbec to nevadí, krve je i bez toho dosti. Film má napětí a spád, finále je epické a čvachtavé. Po 14 letech zjišťuji, že jsem si nepamatoval téměř nic, ale hodnocení ponechávám. Ve srovnání s řadou současných srágor je tohle povedený kousek. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak je potěšující zjištění, že i současné, na první pohled jasné a tuctové, levné filmové horrory dokáží jejich tvůrci nacpat originálními prvky. Obecná zápletka Town Creek není zrovna nějak originální, naopak, je vystavena na proveřených základech a postupech, ale přitom je její mytologie nádherně okořeněna originálními a velmi zajímavými prvky. To, společně s několika dějově i vizuálně zajímavými nápady a scénami (výborná scéna s koněm v domě), z filmu vytváří překvapivě výborný zážitek. Opravdu mě těší každý další kopanec do třísel mému předsudečnému úsudku o špatnosti a slabotě horrorů točených po roce 2000. Chyby a nedokonalosti to samozřejmé má, za největší považuji to, že scénář dělá z hlavního záporáka trošku nepřemýšlivého hlupáka (ale tak, co by jste chtěli po nacistovi, že ano), ale jinak jsou postavy docela dobře napsané i zahrané. Další z překvapivých a milých nečekaných překvapení. Že by to bylo Dominikem Purcellem? Protože naposled mě podobně mile překvapili The Gravedancers, kde hrál taky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Super začátek. Navnadil mě v očekávání parádního horroru s okultismem z dob nacistické éry. Ano, o tom ten film vlastně i byl...ale natočen tak strašně, nudně, bez napětí, že některé scény nutily spíše k smíchu. Jedna hvězdička za ten začátek, zbytek stylem wtf s náznakem několika dobrých scén, pohřbených debilním scénářem. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Je pre mna skutocne tazke predstavit si zufalstvo Joela Schumachera, ked natoci hlupost takychto rozmerov a ani sa nesnazi zakryt, ze to tak nema byt. Town Creek je neskutocna sracka (aj v ramci horoveho zanru) a ostava pre mna nepochopitelne, ze ide o film toho iste rezisera, co niekedy natocil filmy ako Hraci so smrtou, Volny pad, 8mm alebo Telefonna budka....0,5/5* ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)
  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama