Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Vonter 

všechny recenze uživatele

100% realistická simulace života pravěkých lidí. Přesně a na vlastní oči uvidíte jak lidé v pravěku žili, jak se oblékali, jak souložili či kterak si připravovali volské oko. Dozvíte se i to, že v pravěku při dešti byla modrá obloha a lidé odráželi stíny. Pravěcí ještěři přes den kokrhali a v noci vyli na měsíc, nebo houkali jako sova a yetiové (zastarale játyové) měli holý prdele. ()

jah 

všechny recenze uživatele

Pred desaťročiami táto komédia kolovala medzi známymi na VHSkách a stala sa priam kultovou. Jednoduchý crazy humor dokonale sedí Ringovi, úplne mi pripomenul duch filmov Beatles. Výborný nápad bol naučiť divákov v priebehu filmu ich jednoduchú reč. Bola taká chytľavá, že sme potom niektoré výrazy občas využívali :) Najlepšia scéna: vynájdenie hudby :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve vážené kategorii prehistorických kravin nemá Caveman žádnou konkurenci. Večer vyjící a ráno kokrhající ještěr musí každému nevěřícně roztáhnout koutky úst, jamování v přírodě nemá chybu a koho neuspokojí intelektuální souboje Atouka s Tondou, tak jistě ocení vrtivé pozadí Lany. A na závěr si prosvištíme některá slovíčka: zug-zug (soulož), nya ool (nejedlé), macha (ještěr). Tady člověk nemusí být lingvistou, aby se bez titulků pobavil. ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se u toho asi tak 3x a to bylo myslím pokaždý ve spojitosti s těma příšerama.Jinak to ani nebylo moc zábavný, nudilo mě pořád to jejich ,,pravěký" plácání, svalnatá opice jako šéf tlupy a jeho žena která vůbec nevypadala jak z pravěku a nemám rád tenhle humor, nevím jak ho nazvat, ale humor ala RRRrrrr!!! je k nezaplacení. 60%+5% za Ringo Starra ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek, co jsem tuhle prehistorickou komedii viděl a pořád se mi vybavují některé útržky, ale nic kromě fórků typu neandrtálec spadl do hromady dinosauřích ho...trusu, neandrtálec se učí zacházet s prakem a moc mu to nejde, nečekejte. Ale scénka výroby zbraně mi až příliš připomněla Space Odyssey na to, aby mě Ringo nechal chladným:) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ringo Starr a Barbara Bach si během natáčení padli do oka a později se vzali. (HellFire)
  • V úvodu filmu se dozvíme, že příběh začíná 9. října. Ve stejný den se narodil John Lennon a takto je mu vzdána pocta. (HellFire)

Reklama

Reklama