Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jim Morris se s rodiči stěhuje vždy tam, kam je jeho otec vojenským velením přidělen. Miluje baseball, když už se mu podaří začlenit do týmu, musí kvůli převelení otce zase odejít. I přesto jeho snem zůstává zahrát si v Major League. Dalším Jimovým bydlištěm je Big Lake v Texasu, kde ale všichni dávají přednost americkému fotbalu. Jim zůstává věrný baseballu a vypracuje se až do prvoligového Milwaukee Brewers. Jenže si zraní rameno a s jeho velkým snem je definitivně konec. Píše se rok 1999, z Jima je dospělý muž, je ženatý a má tři děti. Učí na střední škole v Big Lake přírodopis a je také trenérem místního baseballového mužstva. Jednoho dne po tréninku za Jimem přijde jeden z chytačů a prosí ho, aby s ním trénoval nadhazování. Tam se ukáže, že Jim i přes své staré zranění má velmi rychlý nadhoz a že by i teď ještě mohl hrát. Tým za Jimem přichází s návrhem. Pokud vyhrají oblastní mistrovství, půjde Jim na výběr talentů. Jim o tom nechce slyšet, po delším váhání nakonec souhlasí. Chlapcům se podaří zvítězit v oblastním mistrovství, a tak Jimovi nezbývá nic jiného, než se výběru talentů zúčastnit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Baseball mám rád, a taky jsem rychle nadhazoval, dokonce tak rychle, že mi to ve škole zakázali, abychom si vůbec zahráli...Bohužel film je střašně předvídatelný, je sice podle skutečné události, ale ničím nepřekvapí - i tak je ale celkem dojemný a milý, Dennise Quaida mám rád, ale ve 48mi už byl na nováčka opravdu příliš starý. Ale i tak se mi fil celkem líbil, přestože je to asi miliontý film o sportovním snu...70% ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si vzpoměl na můj oblíbený křesťanský vtip: Každou neděli se modlí jeden chlapík v kostele: Pane Bože dej ať vyhraju ve sportce: Když už to trvá deset týdnů tak náhle uslyší boží hlas. Tak to si ale musíš někdy vsadit!!! Jim Morris to zkusil a vyšlo mu to. Moc pěkné a pro mne silně motivující. ()

Reklama

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Baseball mi absolutně nic neříká. Neznám pravidla a vcelku úspěšně ho dokážu zaměnit se softballem. Nicméně se mi tento film líbil, už jenom kvůli přesvědčivému výkonu Dennise Quaida. A druhým důvodem je má obliba sportovních filmů. Lehce předvídatelný děj, ale nepřišlo mi to nudné, jak je tady zmíněno v jednom komentáři. Film jsem dokonce viděl 2x (jednou na DVD a podruhé na HBO) a nedá se ani náhodou říci, že bych se nudil. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Tak toto je typický americký športový film, ktorémumi tak trochu nerozumieme, ak nepoznáme pravidlá basseballu.Tempo filmu je dosť pomalé a hlavne zo začiatku je to dosť nuda. Dennis Quaid nieje príliš zaujímavý a ostatní sú matní. Celkovo je to dosť nuda ale niektoré športové časti sú fakt vydarené aj kedˇˇnevieme čo sa v nich deje. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

A já těch pět hvězdiček dám.. :) Hlavní představitel, výborný Denis Quiad, hraje jednoduše a přirozeně... Děj není nijak hrdinský, odbíhá pomalu, ale u tohohle filmu jakoby to vůbec nevadilo... nedočkáte se velkého vítězství v posledních vteřinách zápasu. Je to krásnou hudbou podbarvený film o jednom chlapíkovi, který se nebál zkusit to, ikdyž už možná bylo pozdě a o tom, že sny se někdy i naplněj, když člověk chce... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. Jim Morris podepsal ve svých 35 letech profesiální smlouvu a svůj debut zažil 19. září 1999 za Tampa Bay Devil Rays. K poslednímu utkání pak nastoupil 9. května 2000 u téhož týmu. Jeho karíera nebyla nijak dlouhá, přesto však velmi slavná. (forsberg)

Reklama

Reklama