Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (143)

Avathar 

všechny recenze uživatele

"Poctivý mahagón!" Je sympatické, že v dobe, kedy si ľudia zamieňajú slovo "animovaný" s vyžehlenou 3-D animáciou, príde niekto ako Anders Rønnow-Klarlund a natočí poctivú bábkovú fantasy, v ktorej si bábky uvedomujú svoju bábkovosť a nite, ku ktorým sú pripútané sú do deja zakomponované priam geniálnym spôsobom. To príbehu dodáva úplne originálny a nový rozmer. Je pravda, že príbeh mohol byť bohatší, ale aj tak si myslím, že je minimálne zaujímavý a to hlavne svojou štruktúrou shakespearovskej tragédie. Uvidíme, ako dopadne druhé zhliadnutie (na ktoré sa čoskoro chystám). Možno potom ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Být to normální hraný film, asi bych tomu dal odpad! Vážně, tolik klišé a patosu v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Už ten základní nápad - dva válčící rody, král jednoho umírá, pověří syna, ale tomu plány překazí láska.. No znáte to. Strings z podprůměru vytahuje jeden jediný, o to však geniálnější nápad, postavit celý příběh na šňůrkách, kterými jsou loutky ovládány. S tím souvisí i spousta pěkných scén. Přesto si myslím, že se měli tvůrci pustit spíš do komedie. Tohle je vyloženě promarněná příležitost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strings ma prekvapili tým, že výborne fungujú ako historická dráma a že zvolená forma nijak neobmedzuje tvorcov v tom, čo chcú povedať. Tie body navyše sú aj za tú formu, ako často máme možnosť vidieť v našich kinách niečo podobné? Za chvíľu som si na netradičný vizuál zvykol natoľko, že som sa nechal unášať iba príbehom (ako niečo jednoduchšie od Shakespeara). V škandinávskom filme prekvapí hviezdna účasť na nahovorení postáv. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem u snímku litoval, že se raději nedívám na jeho film o filmu. Strings jako výstava současného loutkářství by byla půvabná a dala by se odpustit i mizerná dramaturgie. Leč do plnohodnotného filmu tomu mnohé chybí. Je to vlastně hybrid mezi dokonalou loutkářskou exhibicí, která jde až na hranici svých možností, a úporné snahy napodobit klasické filmové techniky. A jak podotýká Rimmer, mutanty nemá nikdo rád. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Hned mě upoutala hudba, ta mi jako první utkvěla v paměti a musím říct, že je dost povedená! Celkově ten film mě velice mile překvapil, byl takový fakt hezký. Ty loutky udělány s precizností, příběh sice ne moc novátorský, ale moc mi to nevadilo. Zase další příjemná změna ve světě 3D animáků. Neříkám, že nejsou dobré, ale člověk je jich už přejezený a tohle mile překvapí a prostě uchvátí! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama