Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zaráží mne zdejší vysoké hodnocení. Přitom na imdb je průměr 6,9/10, k čemuž se spíše přikláním. Tento film není ničím jiným než běžnou romancí o velké lásce, která se pokazila a zase napravila. Jane Fond sice nechá naplno projevit svůj temperament, ale bohužel to nestačilo k tomu, abych si občas nezívl. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Paule, víš, jak se zahřívají Eskymáci?" "Jdou spát do hotelu." Komedie Neila Simona mají většinou realistický půdorys a na něm je postavená cvokárna. Tak je to i v případě jeho nejslavnějšího opusu. Novomanželé Bratterovi se ubytují v bytě, který se má stát romantickým hnízdečkem lásky, dokud nevyjde najevo, že se nachází v pátém patře bez výtahu, ve stropě je díra jako pěst, nefunguje topení a dům je plný magorů, pobíhajících volně bez dozoru. Manželství prochází zkouškou ohněm... A my tu máme jásavě barevnou komedii s nádhernými dialogy (Fondová: "Paule, pojďme udělat něco vzrušujícího a bláznivého." Redford: "Vrátím se dřív z práce a navzájem se potapetujeme."), řádícími herci a řadou překvapení. Třeba když dorazila Mildred Natwicková v roli upjaté matky, čekal jsem obvyklou etudu na téma "konzervativní tchyně se naváží do zetě", ale její vedlejší zápletka směřuje úplně jinam a pro Mildred a Charlese Boyera jsou to nejkrásnější role, v jakých jsem je dosud viděl. A tak je to se vším. 100 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Milé a nutno podotknou přímočaré vyprávění o jednom novomanželském páru, který po líbánkách strávených v luxusním hotelu okusí realitu všedních dnů v maličkatém bytě posledního patra činžovního domu s nefunkčním topením a dírou ve světlíku. Duo konzervativní právník Redford – temperamentní živel Fonda k sobě skvěle pasuje, jen je škoda, že tvůrci neudrželi nastavenou laťku po celou délku. Druhá polovina už trochu dře, dialogy nejsou tak svěží a úderné a nakonec se z toho všeho vyklopí poměrně běžná romance. Přesto pořád lepší než většina současných situačních komedií.. Komediální specialista Gene Saks v plné síle, škoda, že toho nenatočil víc!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je bohvieako dejotvorné, ale tu ide predsa o hlášky (a že niektoré sú nesmrteľné) a o trefné životné a partnerské postrehy. Možno budete rozmýšlať, či by to ostalo iba pri obyčajnej chrípke, ak by na vás v noci padal sneh, alebo ak by ste zaspali ožratý v noci v parku. Ale vlastne je to v pohode, pretože bolo iba -5C. Redford s Fondovou tu predstavujú jeden z najpohladnejších párov aké v showbyznise kedy boli a keďže sa k sebe skvele hodia a parádne to medzi nimi iskrí, o to viac vyniknú tie bonmoty a vypointované dialógy. Trochu mi to štýlom humoru pripomenulo Nebožtíkov, čo prajú láske. Len je otázne, koľko chlapov by to s trochu prehnane hystericky napísanou postavou Fondovej vydržalo 6 dní v jednej hotelovej izbe. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická dvojica Redford-Fonda to tu roztočili v plnej paráde. Bavilo ma pozerať na tie ich doťahovačky a slovné prestrelky, hlavne keď zistili, že v manželstve nie je nič také ako si predstavovali. Najmä J. Fonda bola perfektná, s tým jej prehnaným entuziazmom niekedy dokázala Redforda dostať do peknej manželskej vývrtky a poriadne mu vytočiť jeho naškrobený límec. Do toho keď sa primiešal pán Velasco tak o príjemnú a nenútenú zábavu bolo postarané. Kto hľadá niečo na oddych alebo niečo na pozretie vo dvojici tak toto je tá správna voľba. 75/100 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Původní divadelní hra je inspirována prvním manželstvím jejího autora Neila Simona. (D3VIL)
  • Film bol natočený v New Yorku, USA. (Arsenal83)

Reklama

Reklama