Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

dopita 

všechny recenze uživatele

Režisér Simon Wincer nikdy žádnou velkou díru do světa neudělal (kromě filmu Zachraňte Willyho!), ale pár solidních filmů natočil. Quigley je jedním z nich. Nejedná se o žádnou pecku, která by zvedala z gauče, ale o řemeslně velice slušně zvládnutej žánrovej film (western odehrávající se v Austrálii) kterej obsahuje dostatek akce i humoru. Já jsem byl spokojenej. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Trošku neobvyklý ale výborný western situovaný do Australie. Místo kladného hrdiny s kolty zatraceně nízko spíše "sniper", místo indiánů australští domorodci. Výborný casting, Tom Selleck v roli Quigleyho zaujme hodně moc a zdatně mu sekunduje Laura San Giacomo, bez ženských postav by přece western nebyl to správné ořechové (kdybyste si nemohli vzpomenout odkud je vám povědomá, tak třeba z "Pretty Woman") a patřičně slizký padouch v podání "mladého" Alana Rickmana, který si záporáka náramně "vychutnal". Zajímavá hudba, exteriéry i závěrečné vyvrcholení příběhu, takže výsledkem je pokoukání, které v kategorii westernů patří k těm nejlepším. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck a šílená holka v Australské bushi proti hitleroidnímu Alanu Rickmanovi - a je to skvělé! Nulové očekávání jsem měl a velmi mě tenhle film potěšil, fantastické skloubení dobrodružného filmu co se nevyhýbá humoru, s brutálně drsnými tématy se silným emocionálním nábojem. Klidně by mohl být i delší, je po něm snadné vidět že Tom Selleck by byl jako Indiana Jones výborný, o nic horší než Ford. 8/10 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Neotřelý western z australského vnitrozemí zajímavý bojem o právo na život australských domorodců - Aboriginců. Až z Divokého západu najatý dálkový ostrostřelec Quigley přijíždí za nabídkou velkých peněz od australského rančera střílet psy dingo, místo psů je mu nařízeno střílet domorodce. To on odmítá a svému novému pánovi se postaví na odpor. Krutý trest přichází vzápětí a na pomstu je zaděláno... Na jedné straně rančer (výtečně slizký Alan Rickman) se svými muži a britské jízdní vojsko, na straně druhé Quigley, jeho dívka a Aboriginci (když už tam nežijou žádní indiáni)... Pěkná hudba bohužel místy silně připomíná variaci ústřední melodie Sedmi statečných. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xebFl_liB1E ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš, jsem tu nový, tak jsem trošku zvědavý.. Dostanou tě dřív takhle dingové nebo mravenci ??" ;) Přiznám se, že jsem SE LEK, když jsem zjistil, že tenhle western táhne Tom SELLECK, byť ho tedy mám osobně velmi rád, ovšem tahle skepse trvala opravdu pouze pár minut, protože ten jen, co se ukáže na obrazovce s šátkem kolem krku, v klobouku a vycedí první hlášku, dává zapomenout na všechny ty svoje policajty a detektivy, co kdy hrál !! ;) Tento dnes už kultovní snímek, ve spojení s jehož hlavní postavou se původně mluvilo o Stevu McQueenovi či Clintu Eastwoodovi, provázela velká spousta komplikací, scénář se neustále přepisoval, měnili se režiséři, až se projekt nakonec dostal do rukou člověku z nejpovolanějších, totiž Australanovi Simonu Wincerovi, který si na pomoc přizval dalšího neméně slavného krajana, spisovatele Iana Jonese známého především svou fascinací Nedem Kellym, aby spolu původní scénář Johna Hilla přepracovali, což nakonec v mých očích nelze brát jinak než pozitivně, protože těžko mohl někdo jiný lépe stvořit klasickou, či spíše ve vyšlapaných kolejích hollywoodského westernu jedoucí, žánrovku, která se však může pyšnit ozvláštněními v duchu ryze australském !! Hnidopiši jistě budou namítat cosi o klišé rozvařených jako špagety v kuchyni mistra Babici, já ovšem v tomto naopak vidím pouze žánrově krystalicky čistý snímek, navíc natočený s nesmírným nadšením, řemeslnou jistotou a zručností, který tím víc svou bizarní jinakostí potěší, čím spíše se za fanouška westernu nepovažujete !! Ze mě se však jeden takový ctitel westernu pomalu a jistě stává, jak se tak pozoruju..;) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama