Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

heyda 

všechny recenze uživatele

Film, který hledí na krásu asi tak jako český bulvár (krása = hezký obličej, dlouhý vlasy, velký prsa a dokonalý zadek), mě teda příliš neoslovuje. Nechápu tak vysoké hodnocení. To, že je film zpracován velmi originálně z něho ještě automaticky nedělá super zábavu. 1 hvězda za hudbu, 1 hvězda za sympatickou Emilii Fox. That´s all... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rande naslepo, které se změnilo v nečekaně příjemné překvapení. Film, o kterém jsem nic nevěděl, nic nečekal a dostal všechno, co jsem si mohl přát. Svérázný humor, několik skvěle ujetých scén, partu nezapomenutelných outsiderů z noční šichty, špetku magie, kopec netradiční romanticky, sympatickou dvojici, a to vše ponořeno do báječné atmosféry, tajemné, melancholické, přesto svěží a jiskřící humorem. Bylo to bláznivé, přesto nečekaně pohodové, ujeté a přesto nečekaně milé. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný snímek z britských ostrovů, co si milerád pohrává se svou formou. Hlavní hrdina Ben je nadaným malířem, který zrovna přišel o přítelkyni. Rozchodem způsobenou insomnii řeší nočními směnami v supermarketu. V něm se setkává s prapodivnými lidmi nejen z personálu, ale i z řad zákazníků, i zde popouští uzdu své fantazie a fascinací krásy ženského těla. Nespavosti ho zbaví až blonďatá pokladní, zatímco poetická kamera snově krouží mezi regály a zavádí nás za tónů přesně střižené hudby do myšlenek bujarého dospívání, do myšlenek, kde zaplane touha po neprošlapaných pěšinách. Roztomilá komedie těží z brilantního scénáře, úspěšně se jí daří nořit (místy silou tunového magnetu) do nitra divákovi duše. Skvostné dialogy a nevtíravý humor patří mezi jeho podstatné ingredience, poctivě doplněn notnou porcí mladistvé deziluze. Nevšední zážitek nemalých kvalit, které neumíte příliš popsat!! 80%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedno je tedy jisté - Guy Farley je bezesporu velký skladatelský talent a rozhodně byla by škoda, kdyby se do budoucna více neprosadil. To samé by se dalo říci i o Seanu Ellisovi, který se na nás usmívá ze svého nedobytného režisérského stolce a proplácí nám naši investici (cashback) v podobě stylistické lahůdky opěvujícím krásu a sílu okamžiku. Jedinečná spokojenost... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem půjčil kvůli plakátu, který je neuvěřitelně lákavý a obsah DVDčka taktéž. Naprosto fantasticky napsané charaktery postav, jež mě nejvíce pobavil "boss" supermarketu a zaujala krásná Emilia Fox. Ve filmu je mnoho silných scén, výborné fotbalové utkání apod. a je to také originálně pojatý romantický film hlavně co se vizuální stránky týče, myslím, že není nikdo, kdo by si nepřál zastavil čas v tom nejlepším okamžiku. Příjemný film, od kterého jsem nic nečekal a po zhlédnutí mohu vřele doporučit. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Šéf supermarketu Jenkins (Jay Bowen) během svých motivačních řečí použije několik odkazů na filmy Gladiátor (2000) nebo Heat (1995). (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Záběr, kdy Ben (Sean Biggerstaff) telefonuje a následně klesá na postel, byla natočena za použití pohyblivých kulis a pohybujícího se kameramana. Postel byla připevněna ke zdi ve vertikální poloze. (ynot)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)

Reklama

Reklama