Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi příběh o dramatickém boji osamělého novináře proti návštěvníkům z budoucnosti, jejichž výnosné kšefty s katastrofami svým odhalením ohrozil. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, který jako vždycky byl zkažen televizí. Film je inspirovaný povídkou "Treatment" od John C. Wright. Jeho kniha Zlatý věk je prakticky dokonalý kus fantasy sci-fi žánrů. Příběh o cestovatelích do minulosti, kteří se dívají na největší katastrofy, má velký avšak nevyužitý potenciál pravděpodobně hlavně díky slaboučkému rozpočtu, který si nemohl dovolit žádné pořádné a monumentální scény, které by jinak film vyžadoval. Mohl z toho být pravdu moc dobrý film. Takto bohužel jen průměr, který však ve filmografii Casper Van Diena znamená něco jako zázrak. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ode dne, kdy při reportáži v hořící elektrárně novinář Tom Merrick (Casper Van Dien) přišel o dva spolupracovníky, šel jeho rodinný i profesní život do háje. Po letech se dal vcelku do kupy, a znovu se chystá věnovat tomu, co umí nejlépe - hledat informace o katastrofách, které postihly lidstvo. Při zkoumání několika starších fotografií narazil na něco zvláštního - na fotografií z různých katastrof v rozmezí sto let byl vždy jeden a ten stejný muž. Dokáže Merrick odhalit záhadného muže, a tím zabránit i dalším katastrofám, které teprve mají přijít?... Což o to, námět filmu byl vcelku originální a hlavně docela zajímavý a zábavný. Zpracování formou televizního filmu s hlavními rolemi obsazenými Casperem Van Dienem a Catherine Bell bylo už o poznání horší (nebo spíš docela otřesné), a hodně tomu (otřesnému) zpracování napomáhal i český dabing. Moc mne nepotěšil ani závěr filmu, asi bych to ve stejné situaci udělal trochu jinak, ale pak by nemohli autoři skončit srdceryvným rodinným shledáním všech zúčastněných. Suma sumárum, mezi filmy, v nichž hlavní roli hraje Casper Van Dien docela dobrý, ale celkově dost bída... ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ježiš, Katastrofy. Když nepočítám Prince Slunce, byly Katastrofy moje nejhranější VHSko. A byl mi šumák, že příběh je stupidní, triky jsou k uzoufání, že Casper spíš pobíhá než hraje... protože Catherine Bell byla v mý raný pubertě něco jako bohyně. A dneska, po deseti letech, si pořád můžu říct, že to byla a pořád je nehorázně pěkná kun... baba. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak přes půlku filmu je to docela příjemné béčko (snad skoro se vším, co k béčkům patří) se zajímavým nápadem a jelikož se mi na to dobře dívalo, dokázal jsem i do jisté míry tolerovat určité slabiny, které v tom prostě jsou a není jich málo. Ale jinak jo, celkem mě to bavilo. Pak to ale začne postupně jít dolů, z příjemného béčka se začne stávat hodně průměrné béčko a posledních 20 minut mi popravdě dost vadilo, jelikož v nich bylo takových deus ex machina zvratů a scén, že už mi to dost vadilo i na svůj žánr, jen aby to mělo ultra mega hepáč. Mohl být i tak, já proti němu nic nemám, ale pojatý mohl být určitě mnohem líp, klidně i tou standartní cestou, než takovým laciným zvratem. A i když jsem pořád přemýšlel nad tím, že bych tu třetí hvězdičku ještě za něco splašil, dosavadní pomalu se kazící dojmy mi shodil dolů ještě víc klasický klišé konec jak z podprůměrných amerických hororů. Ale musím uznat, že i když to rozhodně nemá dokonalý scénář, aspoň trošku se místy snaží být nějak promyšlený a do jisté míry inteligentní. Opakuji, do jisté míry. Lepší 2* ()

erpe 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za námět a za snahu... Opravdu chápu, že šlo o televizní film s nízkým rozpočtem...dokonce jsem byl docela spokojen i s obsazením, Casper i Catherine na ty poměry bez výhrad, ale nějak neměli co hrát. Co mě ale doslova dráždilo a trápilo byly ty oslí můstky ve scénáři...pitomosti typu "Nemačkej ten knoflík nebo tě zastřelím!" - "Máčk!" - "Fakt to udělám!" - "Máčk!" - "Nedělej to nebo to vážně udělám!" - "Máčk!"...no pardon, ale pokud scénárista chtěl, aby vybuchly aspoň tři bomby a zabilo to pár stovek lidí, mohl to udělat i míň pitomě...nevím proč ten blázen tak dlouho čekal s výstřelem...dramatický to nebylo ani trochu ;-) Prostě je tam spousta faktických lapsů, který ani tady být nemusely. Někde si scénář taky hlídá paradoxy až přehnaně a někde je zcela nepokrytě ignoruje. Role Martina Sheena byla skoro až míň než epizodní a mohl si to odpustit. Šetření rozpočtem je vidět skoro všude, ale nejvíc mě pobavilo ve scéně, kdy Tom přijíždí k vybuchujícímu stadionu a ohromná scéna megavýbůchu a ohně je vidět pouze jako odraz v čelním skle jeho auta..."hezké" a "dramatické"... :-D. Zkrátka, jelikož jsem fanda sci-fi, tak to beru. Jednou jsem to viděl a doufám, že naposled. Nedovedu si ale představit, že bych se tady nechal odradit komentářema a nedíval se na to vůbec...jsem rád, že jsem se koukl ;-) Je jen škoda, že tenhle sexy námět musela zpracovat JEN televize...snad příště :-( ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Momenty, kdy policisté Baker (Lawrence Dane) a Stanton (James Allodi) přicházejí na stadion, se od sebe liší. V 67. minutě filmu se představuje pouze policista Baker, avšak když se scéna v 77. minutě opakuje, policista Baker představuje i svého kolegu. (Rebbit)

Reklama

Reklama