Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Americké "dramokomedie", co se snaží v de facto každé scéně zachytit více žánrů, až z té překombinovanosti jednoho bolí oči, nemusím. A ještě do toho gulášku míchneme trošku romantiky s frekvencí vět "Merry Christmas" a "I love you" skoro každou minutu. Všudypřítomná sváteční nálada a příbuzenské peripetie mě nedostali na svou stranu (a to prosím vánoční koledy prozpěvuju od října a rodinná pouta sdílím s půlkou svého města). Takže, dvě a půl hvězdy za pouhou přítomnost Diane a Claire, pro které mám velkou slabost :-) ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistá. proč tenhle film mám vlastně ráda, když mě tam tolik věcí irituje, ale i tak si ho každoročně minimálně jednou pustím. Myslím, že jsem na něj tehdy přišla jen proto, že ta má roli i Elizabeth Reaser, a já byla v Twilight mánii. Je to jediný film, kde můžu Sarah Jessicu Parker, a i když je tu prezentovaná ne jako úplně kladná postava, já ji tu mám ráda,je mi jí líto, jak se k ní všichni hnusně chovají, Vůbec celá Stoneovic rodinka je po většinu času napřesdržku, kdybych se tam měla přivdat, asi bych rychle s křikem zdrhla. Je fajn, že všichni drží při sobě, ale co je moc, je příliš, a za některé jejich kecy bych jim fakt jednu flákla. Nicméně je to komedie, když mě zrovna neštve nějaký Stone, tak se pobavím, a taky tam hraje hodně mých oblíbených herců, především Rachel McAdams, Claire Danes a Luke Wilson. Líbí se mi konec, ten mě vždycky dojme, a přece jen to na člověka dýchne tu vánoční atmosféru. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s časovým odstupem - vím, že film nebyl nijak excelentní nebo originální, ale S. J. Parker válela; a v kombinaci s komickými situacemi v rodině přítele jsem se bavil natolik, že další nepříliš zajímavý děj mi nemůže pokazit dobrý zážitek z filmu. # Zhruba s dvouletým odstupem musím snížit hodnocení na 70%, protože některé nudné prázdné pasáže mi vadily a navíc jsem to viděl dabované v TV, kde byl hlas S.J. Parker a D. Keaton dost mimo. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Drama nebo komedie? Rozjuchaná vánoční taškařice a naivní romantika nebo touha mluvit o vážnějších tématech? Silný kočkopes, který nerozvede nic z toho, co nabízí. Nejhorší bylo, když jsem až po hodině zjistil, že dva lidé, co sedí u stolu, jsou homosexuální partneři a nevěděl jsem, jestli to tvůrci jako nějak tajili a měl jsem být překvapen, nebo jednoduše zabydleli vánoční slezinu tolika postavami, že víc jak polovina z nich tam nemá co dělat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Známí herci automaticky nedělají dobrý film. Tohle je krásný případ. Ten příběh, nevím, kdo ho vymýšlel, je ale úplně padlý na hlavu. Motivace a chování některých postav mi přišlo fakt jak z jinýho vesmíru. Možná je to jen trochu jinou rodinou kulturou, kdo ví, ale tohle mi přišlo prostě divný a ten konec....proboha už nikdy! 40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)
  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama