Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

numi 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn a Jennifer Aniston to na place pěkně rozbalili a jejich společné hádky mě chytli za játra. A to myslím upřímně. Vince háže naprosto geniální hlášky, u kterých jsem se hodně dobře zasmál, a Jennifer mu solidně sekunduje. A přidá jeden dokonalý vyčítavý pohled při závěru pokerové noci - vážně mě úplně zamrazilo. I teď, když o tom píšu. První část je dynamická, vtipná, rázná a jde se vším přímo na stůl. Nebere si servítky a háže jeden suchý gag za druhým. Problém nastává až s příchodem romantické linie. Tam už je vše oproštěno humoru a jde se problému na kost (ono se takové procitnutí do kruté reality jen těžko podává vtipnou cestou). Filmu nakonec srazí vaz až samotný závěr, který postrádá jakékoli emoce. Z první půlky, která emocemi překypovala, tak film neustále ubírá na intenzitě a potažmo i zajímavosti. Škoda. Rozjezd a námět byl hodně povedený. PS: Film je paradoxně spíše určen pro mužské obecenstvo, protože jeho poselstvím víceméně je, že ženské jsou povrchní, sobecké, pomstychtivé ničitelky vztahů, bez nichž se muž v klidu obejde. Čímž si snímek vlastně poštve proti sobě svou hlavní konzumentskou skupinu. Ale co. Hlavně, že je sranda. Tři a půl. [říjen 2006] ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozpačitě vtipné (NENÍ to komedie... tak proč jen Vaughn tak usilovně hláškuje?) a v závěru neuspokojivé. Na spoustě míst ale dokonale výstižné v otázce vztahů a partnerského soužití. Paradoxně hlavně myšlenkou v pozadí, nikoliv do puntíku trefným zpracováním. Film, o kterém se mnohem lépe přemýšlí než se na něj kouká. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Scénář, ač pln dějových zákrut a bočních linií známých z komedií, obsahuje minimum vtipů. Vše naopak vyznívá hodně do vážna. Rozchod! se nebude líbit těm, kdo si chtějí užít příjemnou romantiku a už vůbec ne těm, kdo nemají rádi, když po sobě hrdinové filmu křičí. Zabodovat by naopak mohl u diváků s jistými (nemilými) životními zkušenostmi, kteří ocení řadu situací odpozorovaných ze života. Bohužel, Jennifer Aniston ani Vince Vaughn se nedokáží do svých postav ponořit a jejich emocionální prožitky vyznívají povrchně. Není divu, s komediálním režisérem za zády. Rozchod! mne několikrát potěšil střípkem pravdy v něm obsažené i neklišovitým přístupem k nemožnosti prolnutí mužského a ženského světa, zároveň mne mrzela jeho jak komediální, tak dramatická nedotaženost. Jako by někdo chtěl hrát plážový volejbal a přitom vrhat oštěpem. Od začátku až do konce, který je možná jenom novým začátkem. Jenže čeho? 70% Zajímavé komentáře: novoten, charlosina, numi, wipeout ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se toho obával už kvůli různým recenzím a názorů řady lidí, tak jsem byl velmi příjemně překvapen. Vince Vaughn a Jennifer Aniston jsou perfektní dvojka a já doufal, že jim to nakonec vyjde. I když nejsem daleko od pravdy a oni se do sebe zahleděli více než dost a možná že se budou i brát. Film by se mohl srovnávat s Válkou Roseových, ale to by byla velká škoda, protože tento film je tak trochu něco jiného i když na stejné téma. Celkem dobře se na to koukalo a film příjemně a svižně ubíhal. Jsem rád, že se občas urodí celkem slušná komedie od skupiny Frat Pack a je dobře že si Vince k sobě přibrali. I když na to nevypadá je to komediální typ. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více nápaditosti. Vždyť má jít o romantickou komedii s přesně opačným dějem, než je u všech ostatních. Škoda, že se Rozchod! nepovedl. Aniston se vrací k toporným postavám a vůbec mě nezaujala, narozdíl od Vince Vaughna. Ten svou kulometnou palbou slov dokáže vyvolat na tváři nenucený úsměv se stejnou lehkostí, s jakou dokáže přejít vyhazov z bowlingového týmu. Naschvály nejsou špatné, ale měřit se s Válkou Roseových nemůžou. Mou nejoblíbenější postavou se stal barman, který byl zahrán vskutku zajímavě a Vinceův starší bratr Vincent D'Onofrio. To je pan herec :) Jeho poslední scéna neměla chybu. Je to škoda, ale film mi více nenabídl a tak jej neodměním ničím jiným, než zaslouženým průměrem. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci. (imro)
  • Jedná se o čtvrtou hereckou spolupráci Vince Vaughna a jeho kamaráda, režiséra Jona Favreaua. (Edgerton)
  • Přestože Jennifer Aniston a Vince Vaughn hráli rozhádaný pár, během natáčení se naopak dali dohromady. Románek jim ale dlouho nevydržel. (xjane)

Reklama

Reklama