Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

nunka 

všechny recenze uživatele

Presná filmová kópia reality partnerského spolužitia, v ktorej muži potrebujú svoju pohodičku, bezstarostnosť, napr. priestor na gulečník a ženy vyleštený byt a dokonalý vzťah, v ktorom všetko ideálne funguje, pretože partner vie čítať všetky myšlienky.... Scenár dynamický po konverzačnej línii, za ktorou dejová zaostáva... ale veď to predsa nebol zámer filmu ohúriť dejovou akčnosťou a zvratmi...Film je prostý, jednoduchý a hlavne realistický až hrôza, až na tú poslednú príšernú ideu, aké sú ženské povrchné a nevedia, čo vlastne chcú!!! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn a Jennifer Aniston to na place pěkně rozbalili a jejich společné hádky mě chytli za játra. A to myslím upřímně. Vince háže naprosto geniální hlášky, u kterých jsem se hodně dobře zasmál, a Jennifer mu solidně sekunduje. A přidá jeden dokonalý vyčítavý pohled při závěru pokerové noci - vážně mě úplně zamrazilo. I teď, když o tom píšu. První část je dynamická, vtipná, rázná a jde se vším přímo na stůl. Nebere si servítky a háže jeden suchý gag za druhým. Problém nastává až s příchodem romantické linie. Tam už je vše oproštěno humoru a jde se problému na kost (ono se takové procitnutí do kruté reality jen těžko podává vtipnou cestou). Filmu nakonec srazí vaz až samotný závěr, který postrádá jakékoli emoce. Z první půlky, která emocemi překypovala, tak film neustále ubírá na intenzitě a potažmo i zajímavosti. Škoda. Rozjezd a námět byl hodně povedený. PS: Film je paradoxně spíše určen pro mužské obecenstvo, protože jeho poselstvím víceméně je, že ženské jsou povrchní, sobecké, pomstychtivé ničitelky vztahů, bez nichž se muž v klidu obejde. Čímž si snímek vlastně poštve proti sobě svou hlavní konzumentskou skupinu. Ale co. Hlavně, že je sranda. Tři a půl. [říjen 2006] ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tímhle chtěli tvůrci říct. Chvílemi mi to připadalo jako hodně upocená variace na Válku Roseových. Nechci ale být nespravedlivý, protože on to zas tak špatný film není. Jen mi přišlo, že tady jaksi někdo nevěděl, co přesně sdělit, pokud se tedy pokoušel něco sdělit, a myslím, že ano, protože jen tak nějaká komediálně romantická řachanda to být rozhodně neměla. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rozchod! je z těch filmů, kterému víc než cokoli škodí ona romanticko komediální nálepka, protože to není ani na slzy, ani na uválení v kotrmelcích, ale mě je sympatický právě tím, že ve své podstatě skutečně hodně připomíná partnerský život. Muž si chce zahrát hru, kulečník, zapařit s kámoši, žena chce uklizený byt, pohodu a hlavně přesný počet citronů. Teorie o Venuši a Marsu v praxi. Myslela jsem, že sbírání ponožek a povalujích se hadrů je ženským národním sportem jen u nás a ono ne, to mě potěšilo. A spoustu dalších zjištění jako třeba, že i když má každý rád něco jiného, může to fungovat, když si ti dva dají šanci, takže věta z kámošových úst "přiznej si, ta holka neměla šanci" vystihla mnohé. Kdyby se do scénáře vloudilo trochu Allenovského sarkasmu, byla by to výborná komedie, kdyby se naopak mírně "ochladilo", viděla bych to na Nicholse. Nic z toho se nestalo, ale to stěžejní, čemu rozumím a líbí se mi to, to tam je a plánuju si, že někdy (až posbírám ponožky, umyju nádobí, naaranžuju citrony .... ) si to zase s chutí pustím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako tenhle film je i život je někdy hořký, někdy vtipný, někdy všední. Spousta scén je opravdu ze života a výborná dvojka Vaughn-Aniston mu dodává nejen správnou štávu, ale také životnost. Zkrátka film od kterého jsem nic nečekal, a od kterého jsem dostal vrhovatě zábavy na téma partnerského soužití a vrchovatě situací u kterých jsem s usměvěm souhlasně pokyvoval hlavou.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o čtvrtou hereckou spolupráci Vince Vaughna a jeho kamaráda, režiséra Jona Favreaua. (Edgerton)
  • Ve filmu se objeví rodiče Vince Vaugha, maminka ztvárnila turistku a tatínek otce postavy Jennifer Aniston. (imro)
  • Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci. (imro)

Reklama

Reklama